mda. am citit si eu.ciudata statistica. oricum. e misto ca sunt putini utilizatori de windows mobile. oricum nu vreau sa vad telefonul meu pe la toti prin mana
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times! TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
Citisem textul de mai jos intr-un articol numit The Secret Failure of Microsoft, sper ca nu va apucati iarasi de cearta, sunt doar niste statistici.
Vedeti textul:
"Phones & PDAs. Microsoft's decade of investments in WinCE and Windows Mobile Smartphones have only barely matched the market share of Palm, which itself is a run down company out of ideas. Microsoft couldn't out-maneuver the incompetent Palm within a decade of trying; now both are ineffectually fighting over the dying PDA industry while Linux and Symbian slaughter them in the smartphone arena:
Symbian 75%; Linux 14%; Microsoft 5%; Palm 5%."
parca va vad butonand linux-uri pe aici doar ca sa continuati campania anti-symbian
23 octombrie 2006, 01:03:34 • actualizat 23 octombrie 2006, 01:07:35 (3 ori)
Trebuia sa tranteasca raul un offtopic Si ca sa fiu eu ontopic,symbian mi se pare mai bun. Ma bucur enorm ca am scapat de spv m3000. Mi-am luat c500,e frumos si destept dar nu e ca 6670-ul.
23 octombrie 2006, 01:42:56 • actualizat 23 octombrie 2006, 01:45:27 (1 ori)
Tare as vrea sa vad cum o sa arate topicul asta peste 2-3 ani cand va aparea Photon. In opinia mea Symbianul este cu foarte mult mai slab decat WM si am sa aduc si argumente:
- Symbianul este un OS bazat in foarte mare parte pe C (nu C++). Unul din side effecturile acestui fapt este lipsa de backwards compatibility. Asta inseamna ca o aplicatie scrisa pentru S40 nu o sa mearga niciodata pentru S60. Acest lucru nu este valabil la WM. - Dezvoltarea aplicatiilor pentru Symbian este cu mult ingreunata datorita faptului ca nu exista tooluri extrem de bune. In cazul lui WM nu se pune problema - VS este lider incontestabil de piata. - Symbianul este construit pe o platorma open source, WM este construit pe tehnologie propietara. Tonele de bani de care dispune MS vor asigura o dezvoltare continua. - Numarul de developeri pentru WM este inimaginabil de mare fata de cei care dezvolta pentru Symbian. Practic oricine care are cunostiinte de baza de .NET poate sa scrie aplicatii pentru WM. Ca sa scrii hello world pentru WM iti ia maxim 10 minute. Mie mi-a luat aproape doua ore sa scriu hello world sub Symbian (si nu sunt incepator).
Cu toate acestea numarul de telefoane Symbian este incredibil de mare. De ce? Din cauza ca MS nu are o politica foarte buna de licentiere a OSului. Mai mult decat atat, Nokia este (inca) un foarte puternic jucator pe piata de mobile si poate sa-si spuna cuvantul (dupa ce a turnat milioane de dolari in Symbian). Daca producatorii de telefoane (inclusiv Nokia) ar produce 50% Symbian, 50% WM sunt absolut sigur ca masele vor merge pentru WM.
Nu uitati ca numarul covarsitor de utilizatori de desktop sunt utilizatorii Windows, care vor sa aiba o interfata pe mobil cat mai prietenoasa si cunoscuta de ei - WM obvious. Tendintele vor accelera aprecierea WMului in randurile maselor si deprecierea Symbianului pentru ca oricum ai lua-o puse unul langa altul nu poti sa pui egal intre ele.
Eu vorbesc atat din punctul de vedere al unui dezvoltator de soft (pentru ambele platforme) cat si din punctul de vedere al unui utilizator (tot al ambelor platforme).
Si pana la urma nu prea poti sa te pui cu MS... ca fapt divers, bugetul lui MSN Europa (doar o particica din MS - si doar Europa, nu zic nimic de US) este de un miliar de dolari anual. Este mai mult decat tara asta la un loc. Nu te pui cu astfel de forta. WM este acum in spate pentru ca MS nu a considerat (si momentan inca nu considera) piata OSurilor pentru telefoanele mobile o prioritate. Si e normal... a trecut foarte mult timp de la ultima versiune a OSului pentru desktop... iar tonele de bani de acolo vin.
[img]http://www.fightersoft.ro/sigs/sig.php?username=stargate.png[/img] visit my blog
Ma da de exemplu pe un tel cu WM sau Symbian se poate lucra ca pe PC? Adica sa poti modifica bitrate la o melodie etc... Care OS e mai performant din punctu asta de vedere? WM de ce nu poate upload?
Telefonul totusi e un telefon. Are un procesor slabut, display foarte mic si fara tastatura. Acum nu cred ca ai pretentia sa te joci Starcraft pe el (desi ar merge pe C600).
[img]http://www.fightersoft.ro/sigs/sig.php?username=stargate.png[/img] visit my blog
stargate,dadusi cu bata in balta. Poi nu cred ca e aplicatie s40 sa nu mearga pe al meu,si pot confirma astia care au 6630. Mai mult imi merg aplicatii s4 pt w810i carea are 220x176 si desi iese un pic din ecran merge. Deci tine minte ceva :tacerea e de aur. And symbian rullz.
da. aici asa e. si eu jucam tablele de pe 3510i pana au aparut jocurile s60 pentru ngage peste tot chestia e ca se vedea exact la rezolutia lui 3510i . cam mic
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times! TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
geospi, stargate se referea la aplicațiile sis (a greșit când a zis s40). sunt aplicații sis mai vechi ce nu merg pe versiuni symbian mai noi. cel mai bun exemplu e symbian 9.1 ediția 3 și nu numai. s40 suportă doar java și din câte știu nu sunt scrise în C. dacă erai băiat 'atent' atunci întelegeai mesajul lui stargate..
raoul pur și simplu microsoft nu s-au chinuit să implementeze funcția upload în IE. în rest IE este un browser bun. ce browser intern de pe symbian se încarcă instantaneu în memorie (Cum apăs pe butonul dedicat IE, cum apare)? și am și o groază de bookmarks (la rulare IE afișează lista cu bookmarks). Apropo, este și un program de făcut ringtones dar este ceva simplu. face un crop la melodia aleasă
Da, greseala mea. Ce vroiam sa spun este ca de regula codul sursa al unei aplicatii scrise in C trebuie recompilat in functie de platforma si device. La WM tot ce trebuie sa tii cont este daca ai standard sau qvga screen.
magix mobile music maker permite sa editezi melodi si e complex:poti insera voci presetate,sau poti inregistra tu,la fiecare poti pune anumite efecte(cel mai interesant e bine cunoscutu reverb)fiecare pe 3 tonalitati. In plus ai ritmuri si poti pune voce peste ritm. De asemenea exista 4 randuri de voce,record ritmuri care merg simultan. Asta ca intrebase cineva. Pe wm e?
Oricum stargate a dat cu bata in balta cand a spus ca miliardul ala de dolari e cat tara asta...il asigur ca PIB-ul Romaniei e cam de 100 de miliarde. Vad totusi ca producatorii europeni nu prea se inghesuie la WM...pentru ca si S-E, nu doar Nokia, foloseste numai Symbian
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.