Sanatate

13 705 vizualizări
577 răspunsuri
ov1d1u
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
24 decembrie 2010, 08:16:28
Tocmai sufar de o durere de masea, asa ca ma gandeam... Ce se intampla, din punct de vedere stiintific, cand "te trage curentul"? Ce se intampla cand iti bagi o tigara in ureche si, culmea, tigara arde? De ce e asa periculos sa te expui curentilor de aer?
Publicitate
Publicitate
ADS
MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
24 decembrie 2010, 11:26:41 • actualizat 24 decembrie 2010, 11:30:00 (3 ori)
Uite cateva explicatii gasite pe net :)

- Efectul pe care îl are curentul de aer asupra organismului uman este ușor de explicat prin exemplul ulciorului de apă, nesmălțuit. Prin capilaritate(mini, micro vase sau spații)apa iese prin pereții ulciorului în cantitate foarte mică, iar prin evaporarea ei, care se face cu pierdere de căldură, pereții se răcesc, păstrînd în felul acesta apa rece în respectivul vas. La fel si corpul uman, aerul are o viteză de deplasare de peste 3ms, deci curentul de aer usucă apa, respectiv transpirația, în aparență puțină, insignifiantă, însă de ajuns pentru a se realiza răcirea pielii, respectiv micsorarea diametrului(fi) al vaselor de sînge, deci irigarea insuficientă locală și extinsă. Terminațiile nervoase din proximitate de asemenea sunt "în chingi" și această combinație dă renumitele dureri de cap, migrene și sensibilitate la curent prin repetiție.

- Este un factor vatamator care irita direct mucoasele si pielea (forta curentilor de aer actioneaza direct asupra acestora). Organismul isi foloseste resursele in vederea indepartarii efectelor acestui factor si pastrarii unei temperaturi constante si atunci imunitatea scade si racim.

- Exista oameni care nu au nici o problema cu statul in curent de aer. Si exista oameni care au astfel de probleme.
Diferenta intre ei este data de multi factori. De exemplu o stare inflamatorie a organismului sau o infectie ORL netratata pana la capat (si traiesc cu ea, se duc la medic doar in fazele acute), varsta ( odata cu inaintarea in varsta creste numarul de citokine inflamatorii). Aceste persoane au starea de sanatate alterata DEJA, un curent de aer .. este ca cireasa pe tort.
In cazul in care curentul de aer este rece, apare necesitatea de a mentine temperatura. In mod normal, "termostatul" uman ar trebui sa functioneze foarte bine.
Persoanele care nu au probleme cu curentul de aer .. sunt persoanele "normale" sa spunem, adica atat de sanatoase ca noi am si uitat cum arata starea asta de sanatate! Persoanele care au probleme cu curentii de aer au DEJA imunitatea si multe alte procese date peste cap. Curentul de aer nu scade imunitatea. Reactivitatea la curentii de aer este doar un semnal ca "masinaria" cam da rateuri

@ov1d1u iti doresc multa sanatate si sarbatori linistite :)
cît despre ceea ce va fi, deocamdată e sublim
coolboy
MW Veteran
698 mesaje
din 01/03/2008
03 mai 2011, 21:29:22 • actualizat 03 mai 2011, 21:33:29 (1 ori)
2% din impozit pentru persoanele cu Diabet si Hemofilie
Sursa: http://ccserban.ro
====================
HUSTLE LOYALTY RESPECT...
====================
HUSTLE LOYALTY RESPECT...
PhenNnom
Admin
2438 mesaje
din 29/07/2008
47 aprecieri
iPhone
19 octombrie 2013, 23:20:48
Sa aveti parte de sanatate, este cel mai de pret lucru. Eu am scapat ca prin urechile acului de un anevrism cerebral "de tip rar" zic ei, am fost "operat" fara deschidere craniana, prin artera femurala. A fost groaznic, nu pot descrie durerile de cap ce le-am avut timp de 2 saptamani (cei de la ambulanta mi-au zis ca nu am nimic rau si de asta am stat atat pana sa ajung la spital). Au trecut cam 1 saptamana de cand m-au externat si pe zi ce trece ma simt mai bine.
HP Pavilion G6 # OSX Mavericks + Windows 7
Samsung Galaxy S4 Developer Prototype
audculori
MW Addicted
1447 mesaje
din 31/01/2009
36 aprecieri
Android 8.1.0
17 aprilie 2020, 22:05:33
Ce părere aveți despre Covid-19?
rnatarnarn
Începător
2 mesaje
din 28/04/2020
1 aprecieri
28 aprilie 2020, 01:47:48
Una foarte rea, sa dispara odata!
audculori
MW Addicted
1447 mesaje
din 31/01/2009
36 aprecieri
Android 9
24 iulie 2021, 08:33:29
Salutare. Vă simțiți bătrâni? Aveți dureri de mâini, de picioare? Băi eu da.. :))))
1 apreciază
szmirika
MW Addicted
2550 mesaje
din 27/07/2005
28 aprecieri
11 august 2021, 23:07:01
@audculori Am facut 35 de ani :) eram copil cand stateam pe telefon pe wapix cum se numea atunci.
De sanatate ce pot sa spun? Nu mai exista alte boli in afara de covid , tulpini si africane :))
1 apreciază
Înapoi la Free zone
Topicuri similare
Hotoman
acum 14 ani
11
400 vizualizări
Alimente bio si naturale - sanatate curata în Free zone  
Deschis de Diu ⋅ acum 14 ani
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 18 ani
JohnnyD
MW Addicted
Ultimul acum 3 ani
szmirika
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 49% ⋅ 66
Au votat 136 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.029⋅7⋅3
Portalul tău de telefoane mobile!