eu am acum instalat vista ultimate si merge perfect fara erori...NU e beta e copie dupa original...si este cea mai tare

... lucruri interesante..testate de mine pe vista, nu din auzite cum "povestesc" altii:
1. 90% din drivere le poti lua foarte repede (in cazul in care nu le ia direct windows updateu) deoarece are un mic programel care detecteaza toate problemele de drivere din calculator si cauta site-urile cu drivere la tot ce necesita unul...
2. Interfata foarte flexibila si editabila...
3. Arata super

4. NU este adevarat ca are erori..pana acum (si il am de 1 luna si ceva) nu am avut NICI UN FEL DE EROARE...de nici o natura...si se misca foarte cursiv...
5. Compatibilitate cu majoritatea programelor care merg si pe XP
6. Usurinta in utilizarea calculatorului..in xp era mai greu de ajuns undeva in calcu tau
7. Daca un joc va mergea pe XP va va merge si pe Vista...nu se simte diferenta la jocuri, in cele 2 cazuri in care odata il rulezi pe xp si odata pe vista...acelasi joc se misca absolut la fel pe ambele..deci nu va va influenta gaming-ul..ba poate vi-l va imbunatati

thanks to DX 10
8. Multe din programele viitoare sunt recomandate pentru vista
9. Ocupa 9 gb (scrie in install...) dar ma rog..deci aproape 10 gb o estimare rotunda...ultimate-ul...nu stiu la celelalte...ultimate = cea mai tare versiune
10. Se activeaza destul de greu dar odata activat te poti bucura de full windows experience fara mesaje gen "this copy of windows is not genuine" sau "copy not genuine = no updates for you" etc...
11. Setul noi de accesorii windows (IE 7, WM 11 etc)... cu iconite noi bineinteles...si cateva accesorii in plus ( si cateva jocuri preinstalate in plus..foarte interesante .. inkball...chess 3d...purple palace sau ceva d genu..si inca cateva...si cele vechi au suferit un "facelift")
12. Mult mai securizat...cu windows defender preinstalat
13. Folderele gen "my documents" mult mai structurate... pe mai multe foldere gen: Documents, Downloads, Games, Music, Videos, Pictures etc... toate intr-un folder cu numele vostru
14. Un sistem care in cazul in care un program ramane in stadiul "not responding" windows cauta automat o solutie la problema...
15. Windows sidebar (vezi screenshotul 1... de mai jos)
16. Windows Media Center preinstalat...
17. Windows rating cu ajutorul caruia poti vedea ce programe iti merg sau nu pe calculator..(adica daca se misca bine sau nu)
18. Windows Dreamscene
http://www.youtube.com/watch?v=Y9nzoxtQ2QUsi multe altele...deci daca aveti calculator care sa tina windows vista vi-l recomand..bate la fund xp-ul (ma refer la professional ca home edition nici nu se mai pune problema), insa daca nu aveti dotarile minime va poate face viata un calvar

(desi interfata are 3 optiuni: Windows Aero, Windows Vista Basic (adica arata bine dar nu are ferestrele acelea frumoase..transparente..etc), sau Windows Classic care este ca windows 98

)...si cel mai probabil veti da cu calculatorul de pamant...so cerinte minime (dupa parerea mea dupa teste reale...nu ce zice microsoft):
512Mb - 1Gb Ram (merge si pe 512 dar s-ar putea sa aveti mici probleme)
1,5Ghz - 2Ghz Procesor (cam atat ar trebui...nu am inclus 1ghz deoarece merge foarte prost pe 1)
si placa video de 64Mb pe 64 de biti cu pixel-shader 2.0 NEEAPARAT...este foarte important pixel-shader-ul
si acum screen-uri:

pentru alte screenshoturi la ceva...contactati-ma... va pun cu placere...