Eu posed la ora actuala una bucata Motorola Xoom 32GB 3G +card 32GB clasa 10 (cu dock si husa speciala la el, tastatura <<pe care am luat-o de moft, si nu o folosesc deloc>>) si una bucata Samsung Galaxy Tab 10.1 16GB 3G (nu are posibilitatea de card).
Inainte sa continui as dori sa-l atentionez pe fanboy-ul apple-ist ca vin dupa un ipad 1 (timp de 1 an) si un ipad 2 (timp de 2 luni) ... si DA ... mi-am vandut ipad-ul 2 pentru un Galaxy Tab ... si NU ... nu sunt vreun prost, tampit sau idiot ... ci sunt o persoana care a reusit sa-si scoata capul din nisip. Evident o sa tzipi o sa te zbati, nu-ti pot spune ... stai tati in ladita ta de nisip si lasa-ne pe noi restul sa evoluam ... ca deja suntem la ani lumina de iOs-ul vostru.
Sa revenim:
Ambele tablete, dupa ce au fost scoase din cutie, au fost o dezamagire ... la xoom era binecunoscut ca nu mergea 3g-ul si nici cardul, + comun la amandoua lag. Filmele erau aprp imposibil de urmarit cu playerul nativ. In fine, fiind posesor de galaxy s1 apoi galasys2 ineret am capatat experienta necesara pentru a-mi flashui romuri customizat impreuna cu kerneluri optimizate (concept inexistent la ios). Pe forumul Xda vei gasi pana in prezent 3 alternative viabile pentru Galaxy TAb 10.1 (cea mai buna mi se pare Overcome) si 1 viabila pentru Xoom (Tiamat Moray). Concluzia dupa alte 2-3 luni de utlizare in paralel a acestor tablete.
1. Absolut toate problemele au fost rezolvate
2. Totul se misca bestial, sau cum zic aia pe xda super-smooth
. Nu am avut niciodata force closeuri, restartari, nu mai am lag, in general nu am NICI un fel de problema. Din punctul meu de vedere ambele tablete depasesc cu ani lumina icrap 2-ul. Nivelul de customizare, stabilitate si rapiditate este absolut. In cazul in care o sa ai ceva nelamurir concrete sunt mai mult decat fericit sa-ti raspund.
Ce "probleme" au ramas:
- filme 720p nici o problema cu ajutorul softului Diceplayer, mai rar cate un .mov sau cate un .wmv cu profiluri "ciudate" mai agata - dar nu mi-as face griji diceplyer primeste regulat updateuri.
- filme 1080p nici macar nu ma vrednicesc sa spun ca merg sau nu merg, din momoment ce nu exista tablete cu rezolutie 1080p ... deci nu am de ce sa raspund la o intrebare care din start e inutila!
- cand conectezi tableta la calc si vrei sa copiezi un mkv mai mare de 3,2gb nu o sa poti datorita limitarii fat32 - deci o sa zici fuck pai si eu cum imi pun mkv.uri - simplu le transferi wireless ... "limitarea" dispare. Nu dispera acuma la ideea de transfer wireless... conexiunea cu calculatorul este instanta si fara nici o bataie de cap - no more fuc.kin icraptunes - transferul se realizeaza decent 2-5 minute in functie de dimensiune (>4Gb, > 6GB).
Ceea ce reusesti acuma super simplu pe android este conectarea wireless la calc... unde poti face browsing unde vrea nene cheful tau ... dupa care poti copy/move/paste ... unde vrea nene cheful tau in tableta... iar aplicatiile aferente vor recunoaste instant fisierele oriunde le-ai plasat.
Doamne cat m-am chinuit pe ipad sa-mi accesez calcul pe wireless sa intru in toate folderele mele imprastiate sa-mi copiez un film ... si ciuciu. Pe android no more.
Revenind la Galaxy Tab ai dlna (odata cu un rom customizat) si poti transfera filmul care ruleaza pe tableta (fara sacadari) pe alt display (TV cu internet in spatele aceluiasi rooter - solutie mult mai eleganta decat airplay care necesita apple tv... in afara de ... tv ... ). Pe Xoom nu ai aplicatia All Share care face transferul dlna, dar exista diverse alte softuri care actioneaza ca media streaming server.
Per total refuz sa aleg intre cele doua tablete... amandoua sunt bestiale si cu mult deasupra icrapului. Estetic vorbin Xoom e mai greut si mai grasut ... dar robustetea lui vei ajunge foarte rapid sa o iubesti. Pana la urma iti spun eu ca pretul va fi cel care te va impinge cel mai probabil spre Galaxy Tab.
In final (ca nu ma pot abtine) ios5 o caricatura de soft (la fel ca si ios 4) ... cica 200 de noi "features" cand de fapt le cam enumar eu pe degetele de la o mana - imessage (echivalentul total al lui Gtalk); - sistemul de notificari (doamne cica samsung copiaza... ceea ce a facut apple e deja nesimtire crasa ... a copiat de s-a rupt); - PC Free si iCloud ... bun venit in lumea noastra bai apple noi aveam astea de pe la primele variante de android (apropo orice cumpar pe oricare din tablete evident il am disponibil si pe tableta cealalta, ba chiar daca vrei poti seta astfel incat cand cumperi pe telefon aplicatia X, sa se instaleze imediat SINGURA si pe tableta ... tu iti dai seama ce parfum e la mine in casa cu 2 tablete si 3 telefoane cu android .. aceleasi aplicatii la un singur click departare!?) - Newstand si Reminders ... astea sunt noi feature!!!
... doamne apple din ce pesterea ti-ai itit capul urat; - camera!!!?? asta e feature nou!?? adica il mai numaram odata!!?? la fel si photos ... misto nene... ne facem si noi o idee cum au ajuns ei la 200; Siri (echivalentul lui vlingo si mai nou iris). Whatever ... cum zic americanii.Cumparati oricare din ele du-te pe xda munceste putin (dar nu prea mult ca e totul usor si natural) ... si vei avea o tableta la ani lumina fata de ipad.
merge si cu ipod touch etc
O sa-i las pe cei care citesc ultima ta replica sa rada! Eu nu mai zic nimic.
pricepi acum?