Lucrurile acestea se intamplau, sau erau posibile, si inainte, doar ca operatorii nu erau obligati sa le stocheze un timp de X luni de zile.
Daca inainte, organele competente doreau sa vada istoricul convorbirilor tale, sau activitatea ta pe internet/wap, o puteau face fara probleme.
Diferenta e ca acum a devenit legala toata treaba si e sigur ca timp de minim 6 luni "esti acolo".
Legea 298/2008. Atac la libertatea persoanei si comunicatiilor !
1 705 vizualizări
129 răspunsuri
Linkuri topic "Legea 298/2008. Atac la libertatea persoanei si comunicatiilor !"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Addicted
3349 mesaje
din 27/04/2007
17 aprecieri
Windows CE
Da, insa termenul de 6 luni e generic. Practic, datele tale sunt stocate in mod continuu.. avand in vedere ca folosim zilnic telefonul si internetul.
@Klax, nu se pune problema ca e legal sau nu, de vreme ce e lege, evident e legal. Insa din punctul meu de vedere jumatate din legea asta incalca flagrant multe din prevederile CEDO ( printre care subliniez 'Dreptul la respectarea vietii private'). Statul roman si-a arogat deja o sumedenie de posibilitati in manipularea si stocarea datelor cu caracter personal, ajungem treptat la un control de stat din ce in ce mai coercitiv.
@Klax, nu se pune problema ca e legal sau nu, de vreme ce e lege, evident e legal. Insa din punctul meu de vedere jumatate din legea asta incalca flagrant multe din prevederile CEDO ( printre care subliniez 'Dreptul la respectarea vietii private'). Statul roman si-a arogat deja o sumedenie de posibilitati in manipularea si stocarea datelor cu caracter personal, ajungem treptat la un control de stat din ce in ce mai coercitiv.
MW Addicted
5940 mesaje
din 01/03/2008
5 aprecieri
20 ianuarie 2009, 19:03:10
da alecs,avem o scapare
)
emigram in masa
)
)emigram in masa
) 好人礼服黑色
15175 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
20 ianuarie 2009, 19:06:44
sunt legi si mai vechi cu reglementari la prelucrarea datelor personale .
daca nu credeti cautati pe siteul MIRA.
teoretic au voie sa tina doar informatiile de contact si atributele ,nu si continutul mesajelor ,dar cu totii stim ca si alea se pastreaza foarte usor. acum mai mult ca niciodata cine vrea intimitate apreciaza solutiile de anonimizare online si alte prostii ,iar la telefon...nu va apucati sa palavragiti date de interes maxim pentru altii si totul e ok.
de parca pana acum nu eram monitorizati...
daca nu credeti cautati pe siteul MIRA.
teoretic au voie sa tina doar informatiile de contact si atributele ,nu si continutul mesajelor ,dar cu totii stim ca si alea se pastreaza foarte usor. acum mai mult ca niciodata cine vrea intimitate apreciaza solutiile de anonimizare online si alte prostii ,iar la telefon...nu va apucati sa palavragiti date de interes maxim pentru altii si totul e ok.
de parca pana acum nu eram monitorizati...
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
MW Lurker
453 mesaje
din 22/04/2006
20 ianuarie 2009, 19:11:36
unickull 20-01-2009 15:36:03
poate nu am inteles eu bine,dar la convorbirea in sine nu au acces decat la date de genu ora apelului,durata cat si numarul apelat.Sau nu am inteles eu bine.Daca inregistreaza si convorbirea e grav,ajungem ca niste animale salbatice ce au puse la gat o curea cu senzori de miscare.Se diminueaza drepturiile omului cu peste 60%.Devii caz penal ca l-ai injurat prin telefon pe cel mai bun prieten al tauhai sa vedem ce masuri or sa ia cu astia de trimit mesaje ca ai castigat nu stiu ce premiu de la firma X.asta chiar e frauda
Oamenii guralivi nu sunt de temut. De regula, vorbele mari si amenintatoare nu au decat rostul de a le ascunde frica si incapacitatea. Temeti-va de cei care tac si fac.
MW Addicted
3349 mesaje
din 27/04/2007
17 aprecieri
Windows CE
Asta nu e frauda, e inselaciune (sau tentativa de inseleciune, daca nu reuseste). Atat inselaciunea consumata cat si tentativa se pedepsesc cu inchisoare... deci asta ar fi un exemplu in care o astfel de lege s-ar aplica bine, insa autoritatile nu se obosesc si nu baga resurse in cautarea, identificarea si prinderea micilor hoti, precum sms-sistii cu oferte.
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
20 ianuarie 2009, 19:46:36
NFS 20-01-2009 15:48:57
eu nu inteleg un lucru...daca ei cred ca vor impiedica atacurile teroriste prin chestia asta, cred ca se inseala.

PS poate ma trezesc ca ma ia o masina neagra de pe strada dupa ce vor citi postul asta!
MW Addicted
4287 mesaje
din 08/12/2005
1 aprecieri
20 ianuarie 2009, 20:27:43
nu ia nici caruta neagra lighioane d-astea.
estimez undeva la 500 TB spatiul necesar per operator (voda, oricare), si asta fara cine stie ce compresie. mai putin zapp-ul, unde cred ca le ajung 2 PC-uri amarate si mai ramane loc si de filme.
pt paranoici nu uitati ca atunci cand va suna nevestele si mamele sa va zica de zahar si ulei, sa encriptati in pasareasca.
estimez undeva la 500 TB spatiul necesar per operator (voda, oricare), si asta fara cine stie ce compresie. mai putin zapp-ul, unde cred ca le ajung 2 PC-uri amarate si mai ramane loc si de filme.
pt paranoici nu uitati ca atunci cand va suna nevestele si mamele sa va zica de zahar si ulei, sa encriptati in pasareasca.
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
20 ianuarie 2009, 20:54:52
Depinde, pana acum niciun operator nu a venit sa precizeze exact care este perioada cat aceste date vor fi stocate!
Symbian
cu cat creste grija conducatorilor pt. control,cu atat inseamna ca le scapa controlul.
Ganditi-va ca infractorii sunt f. inventivi.
raoul,judecata ta e corecta,daca traiai in SUA sa fi vazut acolo manipulare.
)
Ganditi-va ca infractorii sunt f. inventivi.
raoul,judecata ta e corecta,daca traiai in SUA sa fi vazut acolo manipulare.
) MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
20 ianuarie 2009, 21:24:21
Alecs 20-01-2009 19:01:13
Da, insa termenul de 6 luni e generic. Practic, datele tale sunt stocate in mod continuu.. avand in vedere ca folosim zilnic telefonul si internetul.Ideea este urmatoare: Datele date din ziua de astazi 20.01.2009 sa fie disponibile pe 19.07.2009 sau pe 20.01.2011 inclusiv. Asta depinde de fiecare operator in parte!
MW Addicted
4011 mesaje
din 21/07/2006
1 aprecieri
20 ianuarie 2009, 21:39:41
Oameni buni, la majoritatea operatorilor aceste date se pastrau si pana acum si la cerere ti se emitea factura detailata.
Nu imi trimiteti mesaje private pe acest forum, sunt banat la cerere!!! Pot fi gasit pe djgsm.info
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
20 ianuarie 2009, 21:54:07
Nu pastrau inregistrari decat 48 de ore,te asigur!
MW Addicted
1350 mesaje
din 09/09/2006
20 ianuarie 2009, 22:02:19
in articolul 1 aliniatul (3) scrie asa "Prezenta lege nu se aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice." deci nu inregistreaza convorbirile sau ce scrii tu pe mess.
eu unul asa inteleg
eu unul asa inteleg MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
20 ianuarie 2009, 22:33:31
Din cate stiu, majoritatea providerilor de servicii de e-mail (cum e Google, Yahoo) cripteaza mail-urile, astfel incat ele sa nu poata fi interceptate. Deci degeaba ISP-ul tau sta si te sniffuieste ce trimiti tu prin mail, ca va fi nevoie de o cerere la provider-ul de mail ca sa ti se poata citi e-mail-urile.
Plus ca pentru Messenger exista posibilitatea de a cripta convorbirile.
Plus ca pe smartphone-uri exista posibilitatea de a cripta apelurile.
Plus ca e extrem de dificil sa "scanezi" prin 200 TB de date.
Plus ca, plus ca, etc...
Plus ca pentru Messenger exista posibilitatea de a cripta convorbirile.
Plus ca pe smartphone-uri exista posibilitatea de a cripta apelurile.
Plus ca e extrem de dificil sa "scanezi" prin 200 TB de date.
Plus ca, plus ca, etc...
Înapoi la Free zone
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.