unickull 19-11-2008 16:13:15
Orice se zice bate atat IE cat si Firefoxul(amandoua au acelasi engime) sunt depasite de Opera la viteza,sta mai prost la functii cum ar fi plugin-uri pentru diferite site-uri etc,dar poate asta e si idee folosirea resurselor duce la scaderea vitezei de raspundere.Si nu cred ca pe locul 4 e opera in lume
Nu te supara dar...:
1) De unde ai stii tu ca Firefox se foloseste de acelasi engine ca si IE? FF foloseste "Gecko". Nu stiu de unde ai scos asta...
2) Asta crezi tu ca sta mai prost la functii FF. Sau fi mai explicit la ce te referi prin plugin-uri.. Ca mi se pare ca Opera sta mai prost la acest capitol (vezi cate toolbar-uri sunt valabile pt FF si IE si cate pt Opera.. ex: Google Toolbar)
Un lucru ce ma enerveaza la FF e ca daca deschid mai multe taburi cu situri ce au continut flash incepe sa consume 50% din procesor pana ce-l redeschid. (am cam vreo 30 de taburi deschise).
Singurele functii ce imi lipsesc de la Opera sunt:
- F12
- View Bar
Cu Opera nu pot sa vad usor o portiune de cod sursa ("Viev selection source"), n-ai plugin-uri (alias extensii) gen Web Developer si muuulte altele.
Pluginuri pentru Firefox se gasesc cu killa. Tot felu.
Cat despre viteza, e chiar rapid FF.
In concluzie, eu personal prefer Firefox. Ma doare undeva de clasamente daca browserul asta mi se pare cel mai potrivit si-mi ofera siguranta.