Greetings from Ubuntu 9.10 Alpha6

Astia au scos Pidgin, mama lor de maronii

In schimb e ceva schimbat la interfata... pare mai aerisita, mai incapatoare (rezolutia e aceeasi ca din 9.04, deci nu e din cauza asta).
Imi place acel Disk Utility (de la Red Hat, conform dialogului de "About"), insa lipseste inca un utilitar idiot-proof prin care sa se poata configura punctele de montare ale partitiilor, daca acestea sa fie montate automat sau nu, etc. Si sa vedeti numai ce fain apar partitiile fara label in folder-ul /media (/media/c62d53f7-9970-48ed-ba88-ee763a131b69 - aici e montata una din partitiile mele).
Avem inca doua tool-uri made by Canonical: Ubuntu ONE (un fel de 4shared.com) si Ubuntu Software Store (mana cereasca pentru incepatori, totusi numele da impresia ca trebuie sa dai bani pe software-ul de acolo).
Am scapat de beep-urile enervante

Chiar incepuse sa ma dispere sunetele PC speaker-ului si aveam de gand sa ii scot mufa. In schimb slider-ul pentru volum din taskbar a fost readus la forma verticala

Pacat, imi placea mai mult asa cum e in Ubuntu 9.04. In schimb "sound preferences" a devenit mai extins si se integreaza mai bine cu PulseAudio
Legat de PulseAudio, se pare ca (in sfarsit) acesta functioneaza cum trebuie. Fara aplicatii ALSA care le amutesc pe celelalte, fara batai de cap cu flashplayer. S-ar putea doar sa mi se para, dar parca si sunetul se aude mai frumos si mai bine definit.
Empathy sucks. Empaty sucks. Empathy sucks. Si inca de o mie de ori. Wizard-ul cu care adaugi conturi nu ofera nicio casuta de introducere a datelor de autentificare pentru protocolul Yahoo! Messenger. Si cica si in Fedora va lua locul lui Pidgin. Noroc ca inca mai e in repo-uri (desi ar fi fost absurd sa il scoata si de acolo).
Si acum bomba: doar 300MB RAM consumati
de pe LiveCD, cu Firefox, Gedit si o sesiune de Nautilus deschisa. Si asta nu e tot: am instalat, prin apt-get, flashplayer, Midnight Commander si OpenTTD, aplicatii care s-au dus tot in memoria RAM (CD-ul e read-only).
In rest nu vad mari modificari, doar aplicatii actualizate. Vad ca Ubuntu este intr-o continua revenire dupa dezastrul numit Hardy Heron.