daca conectez un CD-ROM pe Secondary IDE si incerc sa citesc ceva de pe un CD din Linux (am testat cu mai multe distributii, unele bazate pe Slackware, altele pe Debian, altele pe Red Hat) ma trezesc in scurt timp cu un "Kernel Panic". Acest lucru se intampla cam de la 2.6.24 incoace pe unele placi de baza cu chipset VIA
Calculatorul meu are placa de baza ASRock cu chipset VIA. DVD-ROMul este conectat ca Secondary Master, dar nu am intampinat asemenea dificultati. Cauaza trebuie sa fie in kernel!
DO NOT FEED THE TROLLS ! ######################## YOU HAVE BEEN WARNED
Mi-am dat si eu seama ca e in kernel. De la o anumita versiune (nu mai stiu care) au facut ceva modificari in driver-ul PATA al via825xx si au facut dezastru. Multa vreme am folosit kernelul de Feisty in Ubuntu Hardy, deoarece aveam nevoie de un HDD localizat pe Secondary IDE.
Acum nu mai are rost, deoarece PC-ul cu pricina nu e decat o placa de baza aruncata intr-o cutie. Dar am raportat bug-ul si pe kernel.org, am vorbit si cu Darkstar si cica nu prea e nimic de facut
Acum nu mai are rost, deoarece PC-ul cu pricina nu e decat o placa de baza aruncata intr-o cutie. Dar am raportat bug-ul si pe kernel.org, am vorbit si cu Darkstar si cica nu prea e nimic de facut
Darkstar adică Slackware?
DO NOT FEED THE TROLLS ! ######################## YOU HAVE BEEN WARNED
Ei bine, de acum sa mai aud pe cineva care spune ca Linux (mai precis Ubuntu) e dificil pentru incepatori:
Pentru inceput inchideti Firefox si instalati apturl folosind consola (apt-get install apturl) sau Managerul de Pachete Synaptic. Apoi accesati site-ul http://appnr.com/ si selectati o categorie. Apoi, daca vreti sa instalati o aplicatie doar dati click pe butonul install si selectati (daca e cazul - la mine a fost) apturl din lista care apare.
Am citit ca Ubuntu se poate instala in interiorul windows,ca un simplu program.Cam cat ocupa si de unde iau ultima versiune? Vreau sa-l bag pe UMPC,si n-am drive DVD/CD. Se poate?
Am formatat stickul in fat32 cu windowsul, apoi am dat la acea aplicatie in ubuntu ca sa-l creeze, apoi am incercat sa bootez de pe stick si apare un mesaj de genu 'Please Remove Pendrive', dupa ce il scot booteza windows. Sa fie din cauza stickului?
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.