ar ramane tot la windows.. 
momentan am setat 256 de mb ram pt emulare windows, si merge destul de ok.
1.
sudo apt-get install build-essential linux-headers-`uname -r` xinetd
+daca ai un sistem pe 64 de biti trebuie sa instalezi si ia32-libs
sudo apt-get install ia32-libs
2.
mkdir -p ~/src/VMWare
Descarcati http://download3.vmware.com/software/vmserver/VMware-server-1.0.8-126538.tar.gz in ~/src/VMWare (/root/src/VMWare). mai bine zis dati un sudo cp, ca nu aveti cum sa`l descarci direct acolo..
Intrati pe http://register.vmware.com/content/registration.html pt a va lua un serial

3.
cd ~/src/VMWare
tar xzf VMware-server-1.0.6-91891.tar.gz
cd ~/src/VMWare/vmware-server-distrib
sudo ./vmware-install.pl
selectati setarile default la fiecare optiune pe care va intreaba. eu am avut ceva bataie de cap cu gcc`ul. cica am o versiune mai veche, dar i`am dat yes unde m`a intrebat daca continui asa si n`au fost probleme.
4.
Inainte de a intra in program, trebuie facute cateva modificari.
sudo cp /lib/libgcc_s.so.1 /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1
sudo cp /usr/lib/libpng12.so.0 /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0
+daca ai un sistem pe 64 de biti, nu uitati de:
sudo ln -s /usr/lib32 /usr/l32
sudo sed -i -e 's:usr/lib/:usr/l32/:g' /usr/lib32/gtk-2.0/2.10.0/loader-files.d/libgtk2.0-0.loaders
sudo sed -i -e 's:usr/lib/:usr/l32/:g' /usr/lib32/libgdk_pixbuf-2.0.so.0.1200.9
si ca sa faci sa mearga porturile usb, modifici mountdevsubfs.sh
sudo gedit /etc/init.d/mountdevsubfs.sh
mkdir -p /dev/bus/usb/.usbfs
domount usbfs "" /dev/bus/usb/.usbfs -obusmode=0700,devmode=0600,listmode=0644
ln -s .usbfs/devices /dev/bus/usb/devices
mount --rbind /dev/bus/usb /proc/bus/usb
trebuie sa decomenzi liniile de mai sus.
acum trebuie sa adaugam linia urmatoare in /etc/fstab
usbfs /proc/bus/usb usbfs auto 0 0
si in VMWare, dupa ce ai facut noul hard virtual, du`te la setarile hardului virtual si adauga USB Controller.
acum e indicat sa dati un restart la pc.
intrati in VMWare, rulati Windows`ul, si alegi ce device`uri vrei sa conectati la Windows din VM > Removable Devices > USB Devices.
PS: imprimanta mi`a mers ok.dar am incercat sa instalez si camera web,dar mi`a dat Unknown device. si mi`a bulit si driverul USB Printing.
a trebuit sa reinstalez iar driverele pt imprimanta. acum merge ok fara sa mai instalez camera web.screenshot: #sharemobile/file.php?id=253267

Opera Mini
eu asa fac de fiecare data cand am o problema ce nu stiu sa o rezolv, nu mai stau sa incerc alte solutii si in final sa ajung tot la reinstalare.