internet

186 624 vizualizări
81 răspunsuri
LucianGL
MW Addicted
2247 mesaje
din 22/08/2006
-2 aprecieri
21 martie 2013, 13:58:16 • actualizat 21 martie 2013, 14:00:21 (1 ori)
intradevar mIRC-ul a fost ceva revolutionar,apoi yahoo messenger si acum recent facebook
si cand te gandesti cate vor mai veni ( ca si informatii/generatii noi de.../viteze ultra mega.../dar si viteze ultra mega pe mobil,oare cand va atinge 1tb/s pe smartmobil ?
cred ca in maxim 10 ani :)
Dacă am face cu toții lucrurile pe care suntem capabili să le facem,ne-am uimi pe noi inșine - set by Lucian
[img]http://img32.imageshack.us/img32/5485/sexygirlsok.jpg[/img]
Publicitate
Publicitate
modoran
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
21 martie 2013, 14:48:43
LucianGL 21-03-2013 13:58:16
oare cand va atinge 1tb/s pe smartmobil ?
cred ca in maxim 10 ani :)
Cred ca glumesti, nici macar pe PC nu e depcamdata posibila viteza aia (pur si simplu nuci SSD-urile nu ating viteza asta de citire/scriere, cred ca nici cea mai rapida memorie RAM nu e capabila de aceasta viteza).
madalinul
MW Addicted
1173 mesaje
din 07/01/2008
21 martie 2013, 15:37:10
Nu cred ca iti dai seama ce inseamna viteza asta... la ora actuala intreg internetul genreaza intre 100 si 150 tb/s.
LucianGL
MW Addicted
2247 mesaje
din 22/08/2006
-2 aprecieri
21 martie 2013, 15:48:19
acum suntem in 2013,nu am zis ca va fi exact asa peste 10 ani in 2023,dar avand in vedere evolutia tehnologiei,nu mare mirare ar fi sa si fie posibil asa ceva.cine stie-poate undeva pe la 9G sau 11G vor fi aceste viteze pe ochelarii mobili inteligenti,ori poate vor scoate o chestie ce va tine loc de mobil/PC/TV si altele
dar cum ar fi daca cu o asemenea chestie poti face poze in miezul zilei la nu stiu ce constelatie , ar fi si multe altele ce acum sunt destul de mari ca dimensiuni . toate astea ar fi posibile daca am avea o viteza uriasa de internet
Dacă am face cu toții lucrurile pe care suntem capabili să le facem,ne-am uimi pe noi inșine - set by Lucian
tzapu
MW Addicted
3263 mesaje
din 12/02/2008
26 aprecieri
21 martie 2013, 17:03:26 • actualizat 21 martie 2013, 17:07:01 (1 ori)
asta era viteza maxima atinsa in interiorul unui pc LOW-END in 2007 http://www.vortez.net/contentteller.php?ct=articles&action=file&id=822

si asta este viteza maxima atinsa in interiorul unui pc HIGH-END 5 ani mai tarziu http://www.brightsideofnews.com/Data/2011_11_14/REVIEW-Intel-Core-i7-3960X-and-Intel-X79-DX79SI/AIDA%20Cache%20and%20Memory%20Benchmark.JPG
cresterea de viteza este de 10-60% in 5 ani si nici macar nu este pe produse din aceeasi clasa. Folosind niste formule matematice (deci nu globul de cristal sau ghiocul) putem estima ca in 2025 cacheul procesoarelor se va apropia de 0.2 TB/s. Daca mai scadem cateva ordine de marime pentru transmisiuni de date la distanta pe cablu de cupru/fibra optica si cateva ordine de marime pentru transmisiuni de date wireless, putem afirma ca papag... vizionarul [LucianGL], supranumit steve jobs al acestui forum a avut dreptate: o data si o data (dupa ce vom muri??) ar putea fi transmise date wireless la TB/s.
ps: Sigur ar fi spus un multiplu mai mare decat terabyte, insa nu stie altul mai mare.
LucianGL
MW Addicted
2247 mesaje
din 22/08/2006
-2 aprecieri
21 martie 2013, 17:18:00 • actualizat 21 martie 2013, 17:24:23 (2 ori)
ce se mai ataca asta :))

PS : oare daca as fi zis 1YB/s ( Yottabyte ) , te-ai fi restartat pe tine http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/24.gif
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
21 martie 2013, 19:45:56 • actualizat 21 martie 2013, 20:07:54 (3 ori)
tzapu 21-03-2013 17:03:26
..putem afirma ca papag... vizionarul [LucianGL], supranumit steve jobs al acestui forum a avut dreptate: o data si o data (dupa ce vom muri??) ar putea fi transmise date wireless la TB/s...
:))
Lucian si pe euforia ori era prea in urma cu stirile ori avansa mult prea repede :roll:

Acum sincer...se lucreaza la tehnologii noi dar....si un mare DAAAAAAR se pune aici.... ele nu vor apare pe piata daca nu-si vor justifica banii pentru investitori. Adica... marii vendori de echipament IT sa nu va faceti proasta iluzie ca se gandesc la binele clientilor si performanta cat mai buna la un pret rezonabil. Totul se invarte in jurul profitului. Daca maine se inventeaza o noua tehnologie de jde'ori mai buna decat cea actuala dar...mult mai scumpa si cu profit mic fata de investitii...sa nu va mirati ca nu se va arunca niciunul sa o implementeze.

Eu din cate stiu recordul e de 26 terabiti pe secunda... Impartit la 8, ca sunt biti si nu bytes...Tot ramane destul de mult. http://mobilewave.ro/engine/res/smilies//tongue.gif
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-13469924

http://mobilewave.ro/engine/res/smilies//wallbesh.gif Ce ma oftica e ca toti lucreaza la super viteze dar unitatile de stocare inainteaza ca melcul. Pai...pana mea cu 26 TBiti pe secunda intr-o luna dai jos tot netul :)) Da ai pe ce-l pune?  :P

Sunt multe tehnologii care trebuie reinventate de la 0. Hard discurile , atat ca viteza cat si capacitate fiind de departe cele mai proaste si invechite dpdv tehnologic componente inca in folosinta. Si de departe si cele mai expuse defectelor...

Da cine dracu crezi ca inchide n fabrici de harduri in asia mai ales cum pretul se dublase acum un an sau doi cand tsunami le-a inchis cateva fabrici pe acolo? Si nici acum nu putem sa zicem ca si-a revenit in totalitate pretul . Pai au scos aia la bani cu acceasi linie tehnologica........ E si normal ca ei sa nu-si doreasca schimbarea, pentru ca si schimbarea liniei de productie costa.

Concluzia pt viteza solutii sunt. Bani si buna vointa nu prea. Pentru stocare si viteza de scriere/citire trebuie regandit total. Se aproprie de limitele fizice ale unor materialelor la fel ca si la procesoare.

Nu mai stiu... Legea lui Moore in ce punct mai e acum?
http://www.captec-group.com/wp-content/uploads/MooreLaw42_352.png

suntem in grafic pentru 2020 sau nu?

Si ceva din Tanenbaum - Retele de calculatoare nu mai stiu cat de actuale sunt preturile dar totusi..
Una din cele mai obișnuite metode de a transporta date de la un calculator la altul este să se scrie datele pe o bandă magnetică sau pe un suport reutilizabil (de exemplu, DVD-uri pentru înregistrare), să se transporte fizic banda sau discul la mașina de destinație, după care să se citească din nou datele.

Cu toate că această metodă nu este la fel de sofisticată precum folosirea unui satelit de comunicație geosincron, ea este de multe ori mai eficientă din punct de vedere al costului, mai ales pentru aplicațiile în care lărgimea de bandă sau costul pe bit transportat sunt factori cheie. Un calcul simplu va confirma acest punct de vedere. O bandă Ultrium standard industrial poate înmagazina 200 gigaocteți. Într-o cutie cu dimensiunile 60 x 60 x 60 cm pot să încapă cam 1000 de astfel de benzi, ceea ce înseamnă o capacitate totală de 200 de terraocteți sau 1600 terrabiți (1.6 petabiți). O cutie cu benzi poate fi distribuită oriunde în Statele Unite în 24 de ore de către Federal Express sau de alte companii. Banda de frecvență efectivă a acestei transmisii este de 1600 terrabiți / 84600 secunde, adică 19Gbps. Dacă destinația ar fi la distanță de numai o oră cu mașina, lărgimea
de bandă s-ar mări la peste 400Gbps. Nici o rețea de calculatoare nu poate să se apropie de o asemenea viteză.

Pentru o bancă în care datele sunt de ordinul gigaocteților și trebuie salvate zilnic pe o altă mașină (pentru ca banca să poată funcționa în continuare chiar și în urma unor inundații puternice sau unui cutremur), probabil că nici o altă tehnologie de transmisie nu e comparabilă cu performanța atinsă de banda magnetică. Desigur, rețelele devin din ce în ce mai rapide, dar și capacitățile benzilor magnetice cresc.

Dacă ne uităm la cost, vom obține aceeași situație. Atunci, dacă sunt cumpărate en-gros, benzile Ultrium ajung să coste în jur de 40 de dolari pe bucată. O bandă poate fi refolosită de cel puțin 10 ori, astfel încât costul benzii este aproape de 4000 de dolari/cutie/utilizare. Dacă adăugăm încă 1000 de dolari pentru transport (probabil mult mai ieftin), vom avea un cost de 5000 de dolari pentru a transporta 200 de terraocteți. De aici rezultă că un gigaoctet poate fi transportat la un preț mai mic de 3 cenți. Nici o rețea nu poate concura cu un astfel de preț.

Niciodată nu subestima lărgimea de bandă a unui camion încărcat cu benzi magnetice care gonește la vale pe autostradă. :))
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
Înapoi la Internet si Rețele
Topicuri similare
relu
acum 2 ani
4
592 vizualizări
Mufare cablu internet FTP în Rețelistică  
Deschis de caputo ⋅ acum 2 ani
Arrow
acum 8 ani
3
169 615 vizualizări
Hotoman
acum 9 ani
802
16 263 vizualizări
Viteza Internet în Internet si Rețele  
Deschis de mircea ⋅ acum 18 ani 1 2 53 54
Hotoman
acum 9 ani
1
1 568 vizualizări
unick
acum 10 ani
2
436 vizualizări
setari internet pentru blackberry 9800 în BlackBerry  
Deschis de rojaa ⋅ acum 10 ani
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 19 ani
BeNi
MW Addicted
Ultimul acum 12 ani
Cint
好人礼服黑色
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 49% ⋅ 66
Au votat 136 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.036⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!