Arte martiale
3 115 vizualizări
348 răspunsuri
Linkuri topic "Arte martiale"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Addicted
1288 mesaje
din 30/06/2005
Nokia6230i
Da desprea energia aia "chi" ziceam. Ai dreptate
Be cool...!!
MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri
Symbian
mda. Tu ce imi poti spune de qi? Sunt interesat in folosirea/canalizarea lui.
mai zicea maestru meu ca atunci cand dau o lovitura de pumn plecand cu mana de la centura sa incordez abdomenul si sa imi imaginez ca imping ceva greu!
mai zicea maestru meu ca atunci cand dau o lovitura de pumn plecand cu mana de la centura sa incordez abdomenul si sa imi imaginez ca imping ceva greu!
vrei sa faci bani jucadu-te pe net? http://www.anno1777.com/index.php?i=55612
MW Addicted
1288 mesaje
din 30/06/2005
Nokia6230i
Pai eu stiam ca "forta loviturii" vine din HARA.. Oricum eu nu am studiat qi,dar din documentarele vazute cu o lovitura in care folosesti qi poti ucide sau poti vindeca/da viata
Be cool...!!
MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri
Symbian
hara? Aia ce e?
pai stiu,si io am auzit multe de qi dar nu stiu ce as putea incerca,cerceta. Asta e faza. Adica ce exercitii sa fac,ce sa exersez.
pai stiu,si io am auzit multe de qi dar nu stiu ce as putea incerca,cerceta. Asta e faza. Adica ce exercitii sa fac,ce sa exersez.
MW Addicted
1288 mesaje
din 30/06/2005
Nokia6230i
Pai cum sa te antrenezi pt folosirea qi,habar n-am. Hara incepe unde ai buricul si tine tot "pantecele" ceva de genu asta.
Be cool...!!
MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri
Symbian
mda,hara=montom pt me. Asta invat...
Am auzit ca maestrul oyama folosea mult qi. Poate tiberius ne ajuta cu acest qi ca avand in vedere stilul lui ar trebui sa stie.
Am auzit ca maestrul oyama folosea mult qi. Poate tiberius ne ajuta cu acest qi ca avand in vedere stilul lui ar trebui sa stie.
MW Addicted
1288 mesaje
din 30/06/2005
Nokia6230i
Da si poate in vreo 20-30 o sa-l si stapanim acest qi
e greu Geo sa ajungem la un asemenea nivel
e greu Geo sa ajungem la un asemenea nivel
Be cool...!!
Începător
7 mesaje
din 21/01/2006
23 ianuarie 2006, 02:35:09
Va lamuresc imediat ce am timp. Acum fug ls munca.
Sunt dn Bucuresti.
Sunt dn Bucuresti.
MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri
Symbian
tiberius la munca la ora 2 jumate noaptea?
astept cu nerabdare lamurirea! Fi cat mai explicit!
astept cu nerabdare lamurirea! Fi cat mai explicit!
Începător
7 mesaje
din 21/01/2006
23 ianuarie 2006, 10:16:25
Sunt in China cum am mai spus si este o diferenta de fus orar de 6 ore. D-aia mi-s la munca la ora 2 jumate.
Despre artele martiale in general eu plec de la premiza ca nu exista stil mai bun decat altul ci diferite moduduri de a preactica. Artele martiale se impart in dous grupe mari:
1. Stilurile externe
2. Stilurile interne
Stilurile externe se concentreaza asupra energiei mecanice si sunt consumatoare de energie. Stilurile interne se concentreaza asupra energiei interne sau a asa numitului qi. Qi este transcrierea fonetica exacta din chineza contemporana. Chi este o transcriere fonetica mai veche care denota acelasi concept.
Pentru a intelege acest concept este nevoie de o mica introducere in filosofia orientala si mai specific a Taoismului.
Qi-ul este esenta vietii si se regaseste in orice fiinta vie (animale plante oameni).
La oameni centrul energetic al este localizat la cca 3 latimi de deget sub ombilic. Acest loc este numit in chineza Dantian (campul rosu in traducere cuv cu cuv) sau Hara in japoneza.
Lasand la o parte misticile si perceptia noastra asupra Qi-ului, anatomia umane localizeaza acest centru energetic in centrul de greutate al corpului nostru.
In toate sporturile de lupta acest centru este esential. Toate miscarile (lovituri blocaje etc) sunt raportate la acest centru. Sunt sigur ca antrenorii vostrii c-au batut la cap cu muscarea de sold...
Acum toate artele martiale indiferent de stil vorbesc de acest Qi.
Stilurile interne sunt stiluri ce prefera miscari lente (stilul Chen Taijiquan are si miscari explozive - eliberare a energiei acumulate) Miscarile lente sunt insotite de o concentrare a mintii. Vizualazam si si constientizam fiecare miscare o desfacem in cele mai mici detalii si ii intelegem exact rostul. Este ca apa ce poate eroda roca.
Acum cei mai tineri pot veni cu intrebarea: da, daca vine unu si iti trage un mawashi in cap ce faci.
Sigur ca raspunsul e destul de dezamagitor. Un practicant de stiluiri externe ajunge mult mai repede la performante concrete. Dar, aici se pune intrebarea mentionata la inceput: de ce practici? cum practici?
Rutinele (kata) sunt miscari studiate si sunt un bun exercitiu al corpului. Desigur ca o lupta reala arata diferit. Nu vei folosi niciodata pozitii asa de joase. Dar practicand pozitiile joase (aici ca ex) muschii tai vor reationa mult mai bine intr-o pozitie inalta si comoda.
Rutinele ne dau si siguranta si ne ajuta sa intelegem traiectoria diferitelor parti al corpului nostru.
O forma bine insusita, in care miscarea este automata ne permite sa trecem la un alt nivel. Constientizarea acelui Qi. Anumite forme (si in karate goju-ryo sau kyokushinkai - stil derivat din goji-ryu) sunt kata-uri ce prin miscarile lor (teoretic) pun in miscare acet ce Qi chiar fara sa constientizam.
Toate spuse asta nu inseamna ca nu trebuie sa dam in sac sau in copaci.
Practica qi-ului este o etapa superioara a artelor martiale.
Cred ca m-am cam lungit.
Bafta si spor la treaba!
Tibi
Despre artele martiale in general eu plec de la premiza ca nu exista stil mai bun decat altul ci diferite moduduri de a preactica. Artele martiale se impart in dous grupe mari:
1. Stilurile externe
2. Stilurile interne
Stilurile externe se concentreaza asupra energiei mecanice si sunt consumatoare de energie. Stilurile interne se concentreaza asupra energiei interne sau a asa numitului qi. Qi este transcrierea fonetica exacta din chineza contemporana. Chi este o transcriere fonetica mai veche care denota acelasi concept.
Pentru a intelege acest concept este nevoie de o mica introducere in filosofia orientala si mai specific a Taoismului.
Qi-ul este esenta vietii si se regaseste in orice fiinta vie (animale plante oameni).
La oameni centrul energetic al este localizat la cca 3 latimi de deget sub ombilic. Acest loc este numit in chineza Dantian (campul rosu in traducere cuv cu cuv) sau Hara in japoneza.
Lasand la o parte misticile si perceptia noastra asupra Qi-ului, anatomia umane localizeaza acest centru energetic in centrul de greutate al corpului nostru.
In toate sporturile de lupta acest centru este esential. Toate miscarile (lovituri blocaje etc) sunt raportate la acest centru. Sunt sigur ca antrenorii vostrii c-au batut la cap cu muscarea de sold...
Acum toate artele martiale indiferent de stil vorbesc de acest Qi.
Stilurile interne sunt stiluri ce prefera miscari lente (stilul Chen Taijiquan are si miscari explozive - eliberare a energiei acumulate) Miscarile lente sunt insotite de o concentrare a mintii. Vizualazam si si constientizam fiecare miscare o desfacem in cele mai mici detalii si ii intelegem exact rostul. Este ca apa ce poate eroda roca.
Acum cei mai tineri pot veni cu intrebarea: da, daca vine unu si iti trage un mawashi in cap ce faci.
Sigur ca raspunsul e destul de dezamagitor. Un practicant de stiluiri externe ajunge mult mai repede la performante concrete. Dar, aici se pune intrebarea mentionata la inceput: de ce practici? cum practici?
Rutinele (kata) sunt miscari studiate si sunt un bun exercitiu al corpului. Desigur ca o lupta reala arata diferit. Nu vei folosi niciodata pozitii asa de joase. Dar practicand pozitiile joase (aici ca ex) muschii tai vor reationa mult mai bine intr-o pozitie inalta si comoda.
Rutinele ne dau si siguranta si ne ajuta sa intelegem traiectoria diferitelor parti al corpului nostru.
O forma bine insusita, in care miscarea este automata ne permite sa trecem la un alt nivel. Constientizarea acelui Qi. Anumite forme (si in karate goju-ryo sau kyokushinkai - stil derivat din goji-ryu) sunt kata-uri ce prin miscarile lor (teoretic) pun in miscare acet ce Qi chiar fara sa constientizam.
Toate spuse asta nu inseamna ca nu trebuie sa dam in sac sau in copaci.
Practica qi-ului este o etapa superioara a artelor martiale.
Cred ca m-am cam lungit.
Bafta si spor la treaba!
Tibi
MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri
Symbian
aha. Io fac taekwondo. Cum pot dezvolta qi-ul meu in acest stil? Nu am facut alceva. Poti spune niste exercitii?
Începător
7 mesaje
din 21/01/2006
23 ianuarie 2006, 10:34:47
Greu de spus...
Poate cand vin prin tara.
Sunt sigur ca si sensei al tau te poate ajuta.
Poate cand vin prin tara.
Sunt sigur ca si sensei al tau te poate ajuta.
MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri
Symbian
io sunt sigur ca nu ma poate ajuta. Adica ma ajuta cu bataia,mai mult...
tot intreb si as vrea sa aflu chesti d-astea dar nu am de unde sa aflu. Am tot intrebat la multi dar nimic...
o carte,site pot gasi? Sau alte mijloace de documentare ca sursa vie nu gasesc.
tot intreb si as vrea sa aflu chesti d-astea dar nu am de unde sa aflu. Am tot intrebat la multi dar nimic...
o carte,site pot gasi? Sau alte mijloace de documentare ca sursa vie nu gasesc.
MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri
Symbian
raoul,fac taekwondo. Shodokan e cam simplu si nu mi se pare ca te ajuta. Intelegi?
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
SIE-CX65
@Geopsi karate-ul mi se pare ca e cel mai bun sport dar,vezi tu,e si foarte greu!Ca sa ajungi la cel mai inalt nivel in karate trebuie multa rabdare si sa ai un mod de viata aparte.Parerea mea e ca in Romania nu poti face NICIODATA karate "asa cum trebuie",tocmai de aceea m-am apucat de kickbox.Ca sa ajungi foarte bun in karate trebuie sa te muti in Japonia
sa duci viata de salbatic (ca shaolinii din Tibet).
sa duci viata de salbatic (ca shaolinii din Tibet).
Înapoi la Free zone
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.