Posibil sa fi fost cauzata si intentionat. Daca executivul american acorda acel imprumut federal bancii AIG (parca), nu s-ar fi ajuns unde s-a ajuns. Dar initial au refuzat acordarea imprumutului, speculantii au inceput sa imprastie frica printre ceilalti actionari, si de aici - precum un joc de domino - a inceput totul. Pana la urma acel imprumut a fost acordat, dar a fost prea tarziu
cauza acestei crize e ca noi suntem o țară de mana a 3-a și cei cu care am intrat în U.E. se folosesc de noi pentru a scăpa ei de criza economica făcându-ne pe noi sa fim și mai săraci.. Cam asta e părerea mea
Si ia zi tu,care sunt cauzele?? Criza a fost declansata intentionat!
ti-a raspuns ovidiu! pe mine unul nu ma afecteaza prea mult criza. si crede-ma ca aceasta Criza este gandita de mult, pote chiar inainte sa aderam noi la U.E.
Da da da, si s-a mai dat drumu' la criza ca sa nu mai pot eu sa-mi cumpar Logan, au boala americanii pe mine ca am cosuri pe fata. . Ce treaba are Romania cu declansarea crizei? Ca de afectat, intr-adevar e afectata.
nu cred oricum in alte tari se castiga uneori si de 10 ori mai bine decat aici... aia au de unde sa taie din cheltuieli. dar astia din ro care avem 400-500 euro/luna in caz fericit... ?
am remarcat ca produsele alimentare s-au scumpit cu 20-30% cam peste tot...
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times! TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
Grijulii cu banii personali, tot mai multi demnitari și-au scos o mare parte din sumele deținute în banci și le-a investit în titluri de stat, care sunt garantate 100%. Cu toate acestea, ei dau asigurări românilor că băncile din țară nu se vor confrunta cu probleme de genul celor din SUA.
"Pentru a mă feri de riscuri am cumpărat, din economiile pe care le am, titluri de stat. Este un mod simplu de a-ți pune banii la adăpost. Am luat titluri emise de statul român, care sunt garantate 100% în cazul apariției unor dificultăți pe piețele financiare", a declarat unul din cei in cauza.
13 mai 2009, 12:25:26 • actualizat 13 mai 2009, 12:25:53 (2 ori)
România primește astăzi (12.05.2009) cartonașul roșu de la Comisia Europeană. Oficialii de la Bruxelles declanșează procedura de deficit excesiv pentru că Executivul de la București a făcut în 2008 cheltuieli nechibzuite și a trecut de limitele impuse de Bruxelles. Pedeapsa pentru necumpătarea guvernanților poate lăsa România fără fonduri europene.
Pentru a asigura stabilitatea zonei euro, Uniunea a stabilit că diferența dintre cheltuielile și veniturile unui stat nu poate depăși 3%. România a trecut însă de acest prag în 2008, deoarce a cheltuit mai mult decât planificase, iar oficiali europeni au anunțat dejă că vor lua măsuri disciplinare împotriva țării noastre. Declanșarea procedurii de deficit excesiv înseamnă în primul rând monitorizarea cheltuielilor bugetare.
da...intradevar, dar pana acuma se mai putea trai, dar in momentul de fata sunt multi oameni(pe care ii stiu) care sunt aproape muritori de foame, lucreaza cu ziua unde apuca, la descarcat marfa sau oriunde, numai pentru cativa bani/alimente. si sunt oameni capabili
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.