Sharp trece la baterii pe metanol

199 vizualizări
Scris de chester la 21 mai 2008, 18:05:39
/data/files/oldpubfiles/news/Sharpfuelcellphone1.jpg

Cu o saptamana in urma Sharp anunta ca a ajuns la cea mai mare densitate energetica din lume, 0.3 W/cc, in cazul celulelor ce opereaza pe baza de metanol. Acestea sunt destinate echipamentelor mobile si vor fi prezente pe lista de dotari a acestora sub forma unor baterii.
Noua tehnologie permite generarea energiei electrice prin intermediul unei baterii de mici dimensiuni sau folosirea unei baterii de dimensiuni normale, dar cu o "viata" mai lunga. Avand in vedere faptul ca noua tehnologie presupune utilizarea energiei produse de reactia chimica dintre oxigen si hidrogen, impactul asupra mediului inconjurator este minim. Se pare ca baterii cum sunt cele produse de Sharp vor deveni viitorul standard, transformand energia chimica in energie electrica.

Celulele ce opereaza pe baza de metanol au o structura simpla, in cadrul careia energia este generata printr-o reactie chimica dintre metanol si oxigenul din aer. Durata de viata a acestor noi baterii o va depasi pe cea a bateriilor Litiu-Ion, iar adoptarea noii tehnologii drept standard va fi realizata in urmatorii ani.
S-ar putea sa te intereseze
0
60 vizualizări
Nokia inlocuieste 46 mil. de baterii de telefoane mobile
15 august 2007, 22:53:02 ⋅ știre scrisă de DSF
1
783 vizualizări
Comentarii articol 0

Acest articol nu are nici un comentariu.

Știrea a fost scrisă în .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
  • Arăta mai bine înainte.. 27% ⋅ 35
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 131 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.034⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!