Google prezintă lentilele inteligente care îţi citesc nivelul de glucoză din sânge

322 vizualizări
Scris de ov1d1u la 17 ianuarie 2014, 09:29:32

Bolnavii de diabet îşi vor putea monitoriza mult mai uşor nivelul de glucoză din sânge graţie unor lentile inteligente dezvoltate de Google

Google[x], divizia din cadrul Google care răspunde de cercetarea şi dezvoltarea proiectelor de viitor ale companiei prezintă pe blogul acestora o lentilă de contact inteligentă capabilă să citească şi să raporteze nivelul de glucoză din sânge, venind astfel în ajutorul bolnavilor de diabet care, pentru a obţine astfel de date, sunt nevoiţi să obţină mai întâi probe de sânge. Având în vedere faptul că diabetul merge mână în mână cu problemele de vedere, Google doreşte astfel să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură, dar fără a împovăra utilizatorul final.

Lentila dispune de un senzor şi un mic circuit electric plasat între două straturi de sticlă, datele colectate fiind transmise wireless şi putând fi citite, probabil, de un smartphone. De asemenea dezvoltatorii iau în calcul şi utilizarea unui LED care să raporteze cu ajutorul luminii când glucoza creşte sau scade de la nivelul său normal.

Proiectul se află încă în stadiul de dezvoltare şi mai e un drum lung până ce bolnavii de diabet se vor putea bucura de această tehnologie, însă cu siguranţă aceste lentile inteligente vor fi de un real folos acestora.

/data/material/news/414/google-prezinta-lentilele-inteligente-care-ii-citesc-nivelul-de-glucoza-din-sange.jpgSursa
S-ar putea sa te intereseze
4
966 vizualizări
Telefonul mobil care face analize de sange
24 decembrie 2008, 12:01:40 ⋅ știre scrisă de NFS
2
636 vizualizări
Google ne prezinta un Data Center
21 octombrie 2012, 22:33:09 ⋅ știre scrisă de NFS
0
90 vizualizări
Comentarii articol 0

Acest articol nu are nici un comentariu.

Aricolul "Google prezintă lentilele inteligente care îţi citesc nivelul de glucoză din sânge" are un scor de 5 din 5 (1 voturi)
Știrea a fost scrisă în .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 48% ⋅ 65
Au votat 135 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.018⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!