Semnarea aplicatiilor Symbian UIQ3

3242 vizualizări
Scris de MikeMeyers la 13 iulie 2008, 16:15:06
Acest tutorial explica cum puteti semna aplicatiile UIQ3 fara sa folositi "symbiansigned.com". Tot ceea ce va trebuie e calculatorul si cateva fisiere.

Tutorialul cuprinde mai multe etape:

1. Obtinerea accesului la fisierele protejate din directorul c:\ al telefonului.
 • Pentru aceasta aveti nevoie doar de aplicatiile CapsSwitch (pe care o gasiti AICI ) si de Xplore disponibila AICI
 • Instalati CapsSwitch pe telefon si apoi Xplore (daca nu o aveti deja instalata).
 • Porniti CapsSwitch. Ar trebui sa va arate: "Capabilities are switched ON". Daca arata "Capabilities are switched OFF" apasati butonul "Switch". Nu inchideti aplicatia!
2. Copierea unui fisier in directorul c:\ al telefonului
 • Descarcati arhiva de AICI. Dezarhivati-o pe PC. Aveti acolo 3 fisiere: 00000001, gensign.cer si gensign.key. Deocamdata aveti nevoie doar de 00000001. Copiati-l de pe PC in telefon.
 • Deschideti Xplore in telefon. Selectati Menu -> Tools -> Configuration -> bifati Show Hidden files si Show system files/folders -> Back
 • Mergeti in C:\Resource si creati un nou folder pe care il veti denumi "swicertstore" (fara ghilimele). In interiorul acestui folder nou creat (adica c:\Resource\swicertstore) creati un nou folder denumit "dat" (fara ghilimele). Acum ar trebui sa aveti asa ceva: c:\Resource\swicertstore\dat In acest folder copiati fisierul 00000001.
 • Iesiti din Xplore. Inchideti CapsSwitch (puteti chiar sa dezinstalati aplicatia daca nu mai aveti nevoie de ea). Acum telefonul va recunoaste aplicatiile semnate de voi.
3. Semnarea si instalarea aplicatiilor

Nu aveti nevoie de conexiune la internet si nici de IMEI. Procedeul de semnare se face off-line.

Descarcati arhiva de AICI Dezarhivati continutul si aveti grija ca ambele fisiere din arhiva sa fie in acelasi folder.

Deschideti "SignSIS.exe".
 • La "select a SIS file" selectati aplicatia pe care vreti sa o semnati.
 • La "select certificate file" selectati "gensign.cer" din arhiva de la
 • punctul 2 (cea care continea si fisierul 00000001).
 • La "select key file" selectati "gensign.key" tot din arhiva de la punctul 2.
 • La "password for key file" treceti "0000" (fara ghilimele).
 • Dati click pe !Signit! Asteptati, va fi generat un fisier SIS cu sintagma "signed" in denumire. De exemplu daca vreti sa semnati rotateme.sis va va fi creat un fisier rotateme.signed.sis in folderul in care se gaseste rotateme.sis
Instalati aplicatia semnata. Asta e tot! De acum cand vreti sa semnati o aplicatie repetati doar pasul 3.

Daca mai aveti intrebari, nelamuriri sau intampinati probleme puteti sa ma contactati pe forum sau pe privat, va voi ajuta cu cea mai mare placere in masura in care timpul imi permite asta.

*Nota:
 • Aceasta modificare o faceti pe propria raspundere. Nici eu si nici autorul vreunui program sau fisier folosite in acest tutorial nu suntem responsabili in vreun fel de eventualele probleme pe care le intampinati.
 • Eu am doar meritul de a scrie acest articol, toate celelalte drepturi sunt ale celor ce au creat si dezvoltat aceste mod-uri. Meritele le apartin lor!
 • Daca aveti instalat acest mod si va duceti cu telefonul la garantie mai mult ca sigur ca o veti pierde. Inainte de a va duce la garantie asigurati-va ca ati sters acest mod fie prin format intern, fie prin update SEUS sau prin stergerea individuala a fisierelor.
 • Niciunul dintre programele sau fisierele folosite aici nu sunt utilizate ilegal! Tot ce apare aici e open-source, freeware sau trial.
 • SonyEricsson nu sustine aceste modificari. Orice modificare poate afecta stabilitatea sau chiar functionarea telefonului.
 • Modificarea a fost testata pe un Sony Ericsson P1i. Pana la data redactarii articolului nu am intampinat nicio problema.
 • Mobilewave.ro nu este responsabil in vreun fel de continutul articolului.
Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
Comentarii articol 8
06 mai 2009, 22:59:32
MikeMeyers
autor articol
Inseamna ca nu ai activat capsswitch. Incearca cu el si setat pe "on" si setat pe "off" ca sa vezi in care varianta iti merge.
05 mai 2009, 13:19:51
itcmaster
zice ca directorul "swicertstore" nu poate fi creat :|
04 decembrie 2008, 20:43:54
MikeMeyers
autor articol
Metoda aceasta a fost scrisa pe vremea cand nu exista "sis installer mod" si pe atunci era cea mai simpla modalitate de a semna offline aplicatiile. De cand a aparut modul nu am mai verificat sa vad daca merge pentru ca nu am mai avut nevoie. Pe cei care incearca sa semneze aplicatiile folosind aceasta metoda si nu reusesc acest lucru ii invit in sectiunea Symbian UIQ - topicul Symbian UIQ3 mods, pentru ca eu sau altcineva sa le explice ce este SIS installer mod si cum se instaleaza.
04 decembrie 2008, 18:56:33
cosmo1
din pacate se pare ca aceasta metoda nu mai functioneaza :( cel putin la mine
16 august 2008, 17:08:18
otyke
ceau...am o porblema..am un e51 si numa nu reusesc sa instalez nimica pe el..aceasi eroare tot timpu...certificate eror...am incercat sa fac cum ai scris mai sus..dar nu ma lasa sa instalez capsswitch si nu ma lasa din xplor sa fac fisieru ala in resource...nush nu inteleg...ma ajuti si pe mine:D
03 august 2008, 09:36:19
McMaster
Merge super semnarea. :) Multumesc Mike!
15 iulie 2008, 17:54:30
McMaster
Mai puteti semna si online, dar nu merge tot timpul https://www.symbiansigned.com/app/page/public/openSignedOnline.do
14 iulie 2008, 21:07:20
MikeMeyers
autor articol
Atentie, uneori CapsSwitch ofera acces la fisierele protejate din c:\ doar daca e setat pe off. Am vazut comportamente diferite de la telefon la telefon: uneori merge cu "ON" alteori cu "OFF". Cel mai bine e sa aveti deschis atat CapsSwitch cat si Xplore si sa vedeti cu ce setare merge la voi. Accesul la fisierele protejate din c:\ se face instantaneu si, ca atare, va fi vizibil imediat in Xplore. E posibil sa nu intampinati nicio problema, eu am vrut sa va atentionez in cazul in care vi se pare ceva in neregula sa stiti ce sa faceti.
Aricolul "Semnarea aplicatiilor Symbian UIQ3" are un scor de 5 din 5 (1 voturi)
Tutorialul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Aprecieri
1 apreciază
2
De la acelasi autor
MikeMeyers
MW Lurker
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
 • Arăta mai bine înainte.. 27% ⋅ 36
 • E frumos dar nu prea 23% ⋅ 31
 • Laser frate! 49% ⋅ 65
Au votat 132 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.030⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!