Flash ROM de pe Storage Card

2519 vizualizări
Scris de mrjay la 08 octombrie 2008, 11:24:28
Acest tutorial va va ajuta sa rescrieti un ROM pe PocketPC fara ajutorul unei conexiuni ActiveSync.
Este valabil pentru toate PocketPC inclusiv HTC Diamond.
Am sa folosesc Diamond ca exemplu mai jos.

Inainte de a flashui un ROM neoficial nu uitati de CID unlock (cunoscu ca HardSPL, SuperCID, s.a.m.d)!

 • Din PC deschideti fisierul RAR sau ZIP care contine ROM-ul pe care vreti sa il rescrieti si alegeti fisierul cu extensia *.NBH
 • Redenumiti-l ca DIAMIMG.NBH (literele mari sau mici nu u importanta)
 • Copiati fisierul redenumit in "Storage Card" sau "Internal Storage" in root.
 • Resetati PPC-ul si in maxim 3 secunde apati in acelasi timp butoanele "vol down" si "back" si tineti-le apasate pana cand apare bootloader-ul (cel cu linile de culori diferite)
 • Cand bootloader-ul apare nu mai apasati cele doua butoane
 • in acest moment va aparea un meniu simplu gri care va v-a intreba ce vreti sa faceti in pasul urmator. Apasati butonul de ""Power" pentru a incepe upgrade-ul de ROM/Radio
 • in timpul in care se face upgrade-ul trebuie sa aveti rabdare si NICIODATA nu apasati butonul "POWER" sau sa resetati PPC-ul. Cand upgreade-ul va fi gata va aparea un mesaj "UPDATE SUCCESS" si veti putea reseta PPC-ul fara probleme.
 • Pentru cine vrea dupa upgrade se poate face un hardreset. Dupa reset tineti apasat "Vol. Down" si butonul rotund din centru si urmariti instructiunile.
Nota1: Aveti grija sa aveti macar 20/30% baterie cand faceti upgrade-ul. Procedura va dura cam 2-3 minute deci va trebui ca telefonul sa fie aprins cam 4-5 minute.

Nota2: Nu apasati nici un buton si nu va jucati cu telefonul cat se face upgrade-ul.

Nota3: Aceasi procedura o puteti folosi si pentru update de Radio, fisierele fiind mai mici si update-ul va dura mult mai putin

Nota4: Nu aveti nevoie de ActiveSync sau Windows. puteti copia fiesrele direct pe Storage Card sau Internal Storage (transferurile fara ActiveSync sunt mult mai rapide)

Aceasta metoda e utila cand vreti sa testati diferite ROM-uri. Operatiunea nu dureaza atat de mult si puteti sa va faceti mult mai repede o idee despre ROM-urile respective.

Sper ca procedura e folositoare si va ajuta sa salvati timp la upgrade-uri.
Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
Comentarii articol 8
24 ianuarie 2010, 14:48:45
PhenNnom
Metoda merge de minune pe HTC Diamond ;D
23 aprilie 2009, 22:58:25
panteraboy
Am inteles. Ms mult.
22 aprilie 2009, 13:31:59
DSF
panteraboy, pentru fiecare PocketPC difera procesul de CID Unlock.

Vezi aici:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Himalaya
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=243
16 aprilie 2009, 14:49:18 • actualizat 16 aprilie 2009, 14:50:53
panteraboy
DSF imi explici si mie te rog cum se face cid unlock si cum pot pune un alt rom? PLS.

Le: Am uitat sa spun ca e vorba de un Qtek 2020 (Himalaya)
31 decembrie 2008, 04:39:51
DSF
Inca ceva foarte important. Cardul trebuie sa fie formatat FAT32, altfel iti da o eroare de genu "Incorrect file" (parca)

Stiu ca am incercat sa scriu o versiune de Radio de pe un card si nu mi-a mers. Cardul cred ca era formatat FAT16.
08 octombrie 2008, 20:33:40
DSF
1. Da, dar nu toti sunt familiarizati... :). D'aia trebuie instructiuni cat mai complete.

2. Da, stiu. Insa ai nevoie de un PC pentru a da comenzi bootloaderului, deoarece cu ajutorul acestuia scrii ROM-ul de pe card.
08 octombrie 2008, 14:50:25
mrjay
autor articol
1. la partea cu CID unlock ai perfecta dreptate si nu am scris asta ca ma banuit ca se subintelege :P. BTW eu imi tin in Internal Storage ROM-ul original pe care sa-l pot rescrie in caz de am probleme. Pentru ROM-uri oficiale nu ai nevoie de CID-Unlock.
2. se poate copia fisierul pe card si cu un card reader.
3. corect eu am dat exemplu Diamond.

la intrebarea de 10 puncte si la care se castiga si un voucher cadou de 300 de puncte raspunsul este nu se poate CID unlock fara conexiune PC<=>PPC.

ca sa fie mai clar de ce am pus tutorialul asta nota urmatoare poate fi adaugata in text.

Aceasta metoda e utila cand vreti sa testati diferite ROM-uri. Operatiunea nu dureaza atat de mult si puteti sa va faceti mult mai repede o idee despre ROM-urile respective.
08 octombrie 2008, 13:53:45 • actualizat 08 octombrie 2008, 13:56:45
DSF
Foarte util. Thanks :coolup:

Insa vreau sa fac ceva observatii:
1. Inainte de a flashui, PocketPC-ul trebuie sa fie CID unlocked. Adica sa-i aplicati un SuperCID, HardSPL sau alte tooluri pentru deblocare CID.
2. Nu merge pe toate PocketPC-urile. Chiar ieri cautam o solutie pentru a flashui un ROM direct de pe card, fara a avea nevoie de PC, pe un Himalaya (s-a defectat conectorul si nu mai il vede PC-ul "USB device not recognized". Acest lucru l-am mai intalnit si pe un SPV M700 (HTC Trinity) :wallbesh: ). Probabil pentru ca imaginea e in format NB? (PocketPC-urile noi au imaginea flash in format NBH). Pt Himalaya necesita PC-ul pentru a scrie imaginea de pe card din bootloader. Adica cu un terminal (mtty de ex) dai comenzi bootloaderului pt a face update-ul de ROM de pe card. Oricum metoda descrisa de tine ar trebui sa mearga pe majoritatea PPC-urilor (mai axact cele ce au ROM-ul in format NBH)
3. Numele imaginii ROM trebuie sa fie de forma <4 caractere din numele platformei>IMG.nbh (ex: KAISIMG.nbh, TRINIMG.nbh, HERMIMG.nbh).

Si o intrebare de 10 puncte:
      Ce te faci daca ti s-a stricat conectorul USB si PPC-ul nu e deblocat CID? Majoritatea uneltelor de deblocare CID necesita o conexiune PC <=> PPC. Ai vreo idee mr_jay?
Aricolul "Flash ROM de pe Storage Card" are un scor de 5 din 5 (1 voturi)
Tutorialul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
 • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
 • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
 • Laser frate! 48% ⋅ 65
Au votat 135 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.026⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!