Anularea restrictiilor impuse de Nokia in vederea instalarii aplicatiilor semnate

8269 vizualizări
Scris de Claudiu21 la 04 mai 2008, 15:35:43
Tutorialul "mult asteptat" de oprire a restrictiilor impuse de Nokia in a utiliza doar aplicatii semnate si de a nu putea accesa toate fisierele telefonului.

      Asa arata un screenshot facut inainte de a-mi "aranja" telefonul.
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screenshot0m_d7bff74.jpg
      Si asa arata dupa noile "reguli" impuse prin modificarea parametrilor de securitate.
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screensaahom_31f6f8e.jpg
      Inainte sa incep mentionez ca nu raspund si nu ma intereseaza daca cineva isi strica telefonul chiar daca a urmat intocmai pasii care o sa ii prezint si chiar daca mie mi-a mers pe un nokia N80 [Symbian S60 OS 9.1] (pe N82 [Symbian S60 OS 9.2]n-am de gand sa incerc)

Mai intai de toate va trebuie un PC.

      Instalati in PC ActivePython
      Imediat dupa asta instalati in PC PySerial
      Apoi instalati in telefon AppTRK daca aveti un telefon OS9.1, iar daca aveti OS9.2 varianta asta de AppTRK
      Downloadati in PC fisierul Hack Perms daca telefonul vostru este OS9.1
sau hack perms daca telefonul vostru este OS9.2
      Conectati-va telefonul la PC prin cablul (standard) usb selectand modul PC Suite
      Mergeti in Control Panel->System->Hardware->Device Manager->Ports

/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_potulm_3a956e5.jpg

Dupa cum scrie si in imagine tineti minte numarul COM-ului pt. ca va va trebui mai tarziu.

      Porniti aplicatia appTRK care ati instalato in telfon si opriti-o sa se conecteze via bluetooth,setati conexiunea USB. Dupa ce totul e ok ecranul trebuie sa arate asa /data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screenshot1m_8804882.jpg.
      Deschideti fisierul din PC - Hack Perms cu ajutorul Notepad-ului (pt a putea fi editat), apasati CTRL+F si cautati " ser = " (fara ghilimele :lol: )
Numarul COM-ului din paranteaza trebuie sa fie cu o unitate mai mica decat cel care l-ati gasit mai devreme mai sus. De exemplu: daca COM-ul pe care statea tel. vostru conectat era COM8 in documentul asta care il editati veti pune 7 .Mereu in aceea paranteaza veti pune numarul rezultat din scaderea COM-lui cu 1.
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_schimbarem_188c9a9.jpg

Dupa cum vedeti, eu am avut initial COM5 dar aici am trecut 4. Asa trebuie sa faceti (sa scadeti o unitate).
Dupa ce ati editat Hack Perms-ul da-ti pur si simplu un Save. (nu save as)
Dupa asta da-ti dublu click pe Hack perms si o sa va apara imaginea asta (asteptati cam 15-20secunde):
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_finaaalm_b743330.jpg

      Deschizi X-plore si o sa vezi ca poti accesa folderele din telefon care pana acum nu le puteai accesa. Dupa ce restartezi telefonul totul devine la normal, urmand sa repeti operatiunile daca il vrei din nou modificat.... revin ceva mai tarziu cu aplicatia care va acuteste de aceasta operatiune. Adica o data instlatata, porniti si opriti hackul direct din telefon fara sa mai fie conectat la PC. O sa pun si aplicatia care "desface" aplicatiile nesemnate ca sa le puteti pune mai apoi in telefon si sa va mearga fara problee.

      Aveti aici aplicatia Caps ON/OFF pt. OS9.2 si aici pt. OS9.1 . In arhiva aveti 2 aplicatii un document text si un fisier .ldd. Acel fisier .ldd trebuie pus in C:\Sys\bin, dupa care instalati caps ON si apoi Caps OFF. Telefonul trebuie sa fie in modul hack ca sa puteti face astea. Aceasta aplicatie "Caps ON/off" va scuteste de a mai conecta tel. la pc in vederea reinstaurarii hackului. Puteti sa opriti si sa porniti hackul oricand.
Pt. alte detali..intrebati.. si sunt curios daca a mai incercat cineva (nu sunt sanse sa va stricati telefoanele hackuindu-l)
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screenshot0m_bad6ddd.jpg

      Din seria "Cum sa ne stricam telefonul sau cum sa-l facem sa faca ce "vrea muschii nostri" urmeaza un tutorial prin care vi se va activa in telefon (symbian OS9) un meniu "secret" cu ajutorul caruia puteti face Folder in Folder si sa redenumiti aplicatiile asa cum doriti. Ba chiar mai mult decat atat veti putea instala aplicatii nesemnate digital fara bataie de cap ca mai sus desi............eu n-am reusit sa instalez niciuna nesemnata prin metoda asta dar merita incercat.. probabil ca nu am facut ceva cum trebuie.
      Pentru ceea ce am spus mai sus va trebuiesc urmatoarele: AppTRK pe care il gasiti in posturile de mai sus unde am explicat prima metoda de hack.Apoi va trebuie asta daca aveti OS9.1 sau asta daca aveti OS9.2 . Si trebuie sa aveti si PC pt ca arhiva contine un fisier RPinstaller.exe si unul RPinstaller.ini. Deschideti fisierul .ini cu notepad-ul si editati COM-ul. Daca nu stiti ce COM foloseste telefonul va invit sa va uitati in prima parte a acestui totorial in care am arata cum sa vedeti.
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_explicatiedm_63da002.jpg

      Daca veti downloada versiunea os9.2 veti avea din start acea setare C0000148 iar daca aveti os9.1 va fi 600000148 . Dupa ce v-ati editat COM-ul da-ti Save.
      Conectati telefonul in modul PC Suite si Deschideti aplicatia AppTRK care o gasiti in posturile mele anterioare. Dupa e e conectata, da-ti dublu click pe aplicatia din PC RPinstaller.exe dupa care o sa vedeti ceva de genul
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_cacatpansatm_0a613ee.jpg
Fiti atenti ca, COM-ul din stanga sus sa fie cel care il aveti (in cazul meu a fost 5 ). Dati Install si o sa va apara asta:
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_cacatpansatm_12521bb.jpg
In telefon va aparea aplicatia ROMPatcher
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screenshot0m_b70858c.jpg
      Intrati cu PC Suite in Cardul telefonului si faceti un folder cu numele Patches in care puneti fisierul asta si asta.
      Dupa ce ati facut asta...(trebuie sa aveti hackul activat-adica sa puteti cedea toate fisierele si sa le puteti modifica blablabla) intrati in Z:\System\Data\swipolicy.ini si copiati fisierul in E:\system\data. Dupa ce ati facut asta editati-l cu X-plore-ul (file-edit) si puneti asa: AllowUnsigned = true pt ca o s avedeti ca el e setat pe "false", apoi la UserCapabilities = NetworkServices LocalServices ReadUserData WriteUserData UserEnvironment Location SurroundingsDD UserEnvironment NetworkControl SwEvent AllFiles NetworkControl DiskAdmin ProtServ TrustedUI DRM WriteDeviceData ReadDeviceData MultimediaDD PowerMgmt CommDD o sa vedti ca in modul standar is trecute numai 3 sau 4 caracteristici de mai sus. Scrieti-le exact asa cum sunt scrise aici.Salvati dupa ce ati editat si restartati telefonul.
Intrati apoi in ROMPatcher si o s ava apara ceva de genul asta
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screenshot0m_f0a85d7.jpg
Dati Option si activati ambele fisiere apasant Patch-apply si vor arata asa
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screenshot0m_951af22.jpg
Puteti s ava dezinstalati aplicatiile CapsON/OFF deorece ROMPatcher-ul are si functiile astea.
Dupa toata povestea asta o sa vedeti ca atunci cand sunteti in Meniu cand da-ti Option aveti mai multe optiuni. Mie optiunea "editing option nu imi merge-nu imi apare nimic si mai am un spatiu gol sub "open" .....dar...vedeti voi.Se pot instala si aplicatii nesemnate pt ca am schimbat acel swipolicy dar..mie nu mi-a mers.Merge incercat. Pt. nelamuriri intrebati-am si stiti bine ca daca va faceti telefonul praf nu raspund si nici nu ma intereseaza.


      O alta metoda sa puteti instala orice aplicatie in telefon care e nesemnata este sa folositi asta. Arhiva contine 3 fisiere. un *.cer un *.key si un un fisier 00000001 . Pe asta din urma il puneti in C:\resource\swicertstore\dat\ . Binenteles ca nu exista in C:\resource aceste doua foldere swicertstore\dat\ dar trebuie sa le creeati voi cu X-plore.acel fisier 0000001 puneti-l in folderul -dat- din -swicertstore- si setati-l ca read-only. Nu puteti face astea daca nu aveti securitatea "la pamant", adica trebuie sa faceti si ce am explicat in celelalte posturi. Din acest moment aveti un .cer si un .key cu care puteti semna orice aplicatie vreti pt ca telefonul se va folosi de noile reguli care le-ati impus deci va merge. parola la key cred ca e 12345 sau 012345 .


Cireasa de pe tort.Am ce telefon vreau.As putea jura ca daca imi vand N80-l pe post de N95 vreunui taran venit din tarile calde as face ceva bani :))
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screenshot0m_841b42d.jpg
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screenshot0m_1a9bf16.jpg
/data/files/oldpubfiles/hack/hack_f_Screenshot0m_e136b75.jpg
Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
Comentarii articol 9
09 ianuarie 2009, 23:43:26
bogdan123
IN hack_perms_s60v3_FP1 am scris asa:
# This is the port minus 1. If you have COM4, then use Serial(3)
ser = serial.Serial(6) # I have COM7
ser.timeout = 1       #required so that the reader thread can exit
REZULTATUL: imi da eroare... :( si nu reusesc nici cu rompatcheru unde zice : Connecting to COM7...
Ping metroTRK...
Connecting to metroTRK...
Checking [0xC0000148] == 0x1E... Failed :( [0xC0000148] = 0x00
Disconnect... am putut sa vad o data sys-urile ascunse dar am facut update de software si orice as instala orice metoda nu mai reusesc sa scot semnatura aia. daca se poate cineva are vre-o idee? multumesc pt intelegere
aa si dc vrea cineva sa ma ajute pe mess e binevenit... id este tomitza_talent

va multumesc
14 decembrie 2008, 23:52:28 • actualizat 14 decembrie 2008, 23:55:56
lickuricix
m-am blocat la un anumit pas.

AICI
Porniti aplicatia appTRK care ati instalato in telefon si opriti-o sa se conecteze via bluetooth,setati conexiunea USB.
cand incerc sa instlez aplcatia imi zice componenta este incorporata... si daca e incorporata de unde naiba o activez o gasesc etc .. mi-am prins urechile pe aici.... pls help
08 august 2008, 20:23:40
madalinul
cum ai facut acolo ultima data de ai scris ce sony ericsson,n73,n80,etc?
23 mai 2008, 17:10:17
traian23
mai merge tutorialul asta?sa nu-l incerc degeaba...
13 mai 2008, 16:10:22 • actualizat 13 mai 2008, 16:11:01
MikeMeyers
Ce a scris Claudiu21 aici (si a scris foarte bine) e valabil in parte si la telefoanele cu UIQ3. Ce am testat eu si a mers surprinzator de usor, rapid si fara batai de cap a fost:

O alta metoda sa puteti instala orice aplicatie in telefon care e nesemnata este sa folositi asta. Arhiva contine 3 fisiere. un *.cer un *.key si un un fisier 00000001 . Pe asta din urma il puneti in C:
esource\swicertstore\dat\ . Binenteles ca nu exista in C:
esource aceste doua foldere swicertstore\dat\ dar trebuie sa le creeati voi cu X-plore.acel fisier 0000001 puneti-l in folderul -dat- din -swicertstore- si setati-l ca read-only. Nu puteti face astea daca nu aveti securitatea "la pamant", adica trebuie sa faceti si ce am explicat in celelalte posturi. Din acest moment aveti un .cer si un .key cu care puteti semna orice aplicatie vreti pt ca telefonul se va folosi de noile reguli care le-ati impus deci va merge. parola la key cred ca e 12345 sau 012345 .
.

Mie mi-a mers si fara sa fac acel fisier read-only (uitasem sau era deja facut) iar parola folosita a fost 0000 pentru "Password for Key file" din SignSIS programul pt semnat aplicatii. Am testat deja easysearch uiq3 si advanced call manager si au mers fara probleme.
10 mai 2008, 00:34:18
laur1989
din pacete nu merg link-urile de dwn :down:

ADMIN NOTE: s-a rezolvat  :D
07 mai 2008, 20:40:52
McMaster
:D Prea tare tutorialul..Bravo
06 mai 2008, 21:12:27
Claudiu21
autor articol
N-am incercat.Da dupa cum ii spune numele..nu cred ca mi-ar placea.Nu umblu cu cioara vopsita.Ori sparg tot ce inseamna restrictii ori nu mai fac nimic.Asta cu "fake imei" (n-am auzit de el) o fi ceva folositor....da eu nu prea ii vad rostul.
05 mai 2008, 20:53:34
szmirika
:)) Nota 10 pentru tutorial! :clap:
Fake IMEI ai incercat ?  :P
Aricolul "Anularea restrictiilor impuse de Nokia in vederea instalarii aplicatiilor semnate" are un scor de 5 din 5 (1 voturi)
Tutorialul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Aprecieri
1 apreciază
4
De la acelasi autor
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 49% ⋅ 66
Au votat 136 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.039⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!