ScienceFiction

1 372 vizualizări
103 răspunsuri
Seek4nuke
MW Liker
94 mesaje
din 03/03/2006
SonyEricssonT68
08 martie 2006, 03:07:37
Man,ce carti imi recomanzi sa citesc? Da sa nu fie in versuri! Te intreb pe tine ca pari foarte cultivat in deastea. :clap:
Publicitate
Publicitate
Zircon
MW Luver
192 mesaje
din 09/02/2006
08 martie 2006, 15:24:16 • actualizat 08 martie 2006, 16:31:43 (1 ori)
Pentru inceput ,,LUMEA Fluviului" si continuarea ,,Vasul miraculos" autor Philip Jose Farmer .....cineva ,ceva prin anul 2100 invie cumva toata populatia de pe pamint incepind cu omul primitiv si terminind cu secolul 21,ii amesteca si le da drumul ....
Ce iese ....o savoare s.f. ,un amestec de aventura ,s.f. istorie pe care te sfatuesc sa o citesti!
MASINARIA ROCK AND ROLL -o poveste irezistibila despre rock sex si revolutie ....intr-un viitor apropiat - un NORMAN SPINRAD de zile mari.....
CA AUTORI MERGI PE STRAINI CA ....MERITA
FREDERIC BROWN
ROBERT SHECKLEY Cel mai amuzant si, probabil, cel mai terifiant scriitor de SF al timpului sau
ARTHUR C. CLARKE
HERBERT FRANKE
PHILIP C. DICK (un om cultivat ,amator de vertijuri si paradoxuri,dupa ce citesti mai multe chestii din el ajungi ca CHUANG-TSEN care se intrebase cu 4 secole inaintea lui CHRISTOS ,daca era un filozof chinez care viseaza ca e fluture sau un fluture care viseaza ca eun filozof...
POUL ANDERSON (in cartile sale viitorul e construit in mod perfect plauzibil si este explorat in detaliu)
A & B STRUGATKI (singurii rusi care scriu sf pe bune si realizezi ca civilizatia umana e la inceputuri..u)
Philip Jose Farmer (orice prinzi scris de asta nu ierta ,merita ) :coolup:
Atăt de multă tehnologie in ultimii 100 ani.Şi incă suntem la început.E limpede că am fost ajutați din EXTERIOR . DE CE ? Cine e acolo ?
Pină una alta ,aprind o țigare ....
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
SIE-CX65
08 martie 2006, 15:53:19
Uitati ce am citit eu de Jules Verne (exact asta e ordinea):
1.Capitan la 15 ani
2.Copiii capitanului Grant
3.De la Pamant la Luna
4.In jurul Lunii
5.Cinci saptamani in balon
6.Doctor Ox
7.Printre gheturile eterne
8.Hector Servadac
9.Uimitoarea aventura a misiunii Barsac
10.Steaua Sudului
11.Indiile negre
12.Goana dupa meteor
13.Claudius Bombarnac
14.Kereban incapatanatul
15.O calatorie spre centrul Pamantului
16.Douazeci de mii de leghe sub mari
17.Aventurile a trei rusi si trei englezi in Africa
18.Ocolul Pamantului in 80 de zile
19.800 de leghe pe Amazon
20.Minunatul Orinoco
21.Insula cu elice
22.Un oras plutitor
23.Doi ani de vacanta
24.Cesar Cascabel
25.Vulcanul de aur
26.Un bilet de loterie
27.Farul de la capatul lumii
28.Pilotul de pe Dunare

Voi ce ati citit? Mie mi-a placut foarte mult Hector Servadac,o recomand!
Zircon
MW Luver
192 mesaje
din 09/02/2006
08 martie 2006, 16:29:23
Seek4nuke 08-03-2006 03:07:37
Man,ce carti imi recomanzi sa citesc? Da sa nu fie in versuri! Te intreb pe tine ca pari foarte cultivat in deastea. :clap:
RECOMANDARI (ca JULES VERNES este intradevar cool ,dar se poarta pina pe la maxim 13-14 anisori...)

29 de zile pâna la sfârsitul lumii... de Gerald Messadié
În Biroul Oval al Casei Albe, presedintele Statelor Unite începe sa vorbeasca. Discursul lui, retransmis de toate canalele de televiziune din lume, aluneca treptat în delir. Rusii nu înteleg nimic, europenii se amuza, americanii intra în panica... Primul caz de manipulare prin intermediul realitatii virtuale tocmai a distrus certitudinile Occidentului. Curând, zeci de milioane de oameni cad prada halucinatiilor, computerele cuprinse de nebunie golesc toate conturile bancare, sistemele de telecomunicatii sucomba la unison. Începe cosmarul mondial orchestrat de cei mai tehnici teroristi ai planetei. Mai sunt doar 29 de zile pâna la sfârsitul lumii...

Rataciti in miraj de Abraham Merritt
Dupa Corabia zeitei Ishtar (Nemira, 1995), un alt roman al lui Abraham Merritt ne demonstreaza ca acest clasic american nu are rival la categoria science-fantasy.Laif Langdon este smuls din secolul XX si aruncat într-o lume straina - lumea Mirajului. Dar ce legatura are Langdon - produs tipic al civilizatiei americane, cu Dwayanu - razboinicul legendar care, dupa un somn de câteva secole, s-a trezit pentru a-si elibera poporul de tirania îngrozitoarei zeite-caracatita Khalk'ru? Un barbat curajos si un Mesia cu mâinile patate... Pe acel tarâm straniu, unde realitatea si imposibilul sunt unul si acelasi lucru, Langdon va trebui sa lupte împotriva fiintei care se naste din chiar sufletul sau - Dwayanu - si împotriva monstrului cu opt brate - Khalk`ru - altfel va ramâne prizonier pe vesnicie în Miraj.
.
Cruciada in cosmos de Poul Anderson
În 1345 A.D. (dupa calculele de pe pamânt)...
...Puternicii wersgoricsi, cârmuitori necontestati ai spatiului extraterestru, în încercarea lor de a cuceri lumi noi, au aterizat pe pamânt. Nava lor era înzestrata cu tot felul de proiectile teleghidate si arme termonucleare, dar uitasera cum sa foloseasca armele necesare luptei corp la corp. Astfel ca au fost o prada usoara pentru o banda de cavaleri înarmati cu halebarde si palose. Era însa o victorie temporara. Cunostintele tehnice ale invadatorilor erau superioare celor ale pamântenilor si, în plus, ei dispuneau de nenumarate metode pentru a face întreaga planeta sa explodeze.

JOCUL LUI ENDER de Orson Scott Card
Jocul... este uimitor, personajele sunt memorabile, iar extraterestrii - o adevarata provocare pentru umanitate.
Extraterestrii au atacat Pamântul si aproape au distrus specia umana. Pentru a se asigura ca oamenii vor castiga urmatoarea infruntare, cea decisiva, guvernul terestru a creat in vitro genii pe care le antreneaza intensiv in arta militara. Instructia consta, nici o surpriza, din "jocuri“ de razboi. Ender Wiggin, un geniu printre genii, castiga intr-un timp record toate "jocurile“ si pare a fi eroul care va salva planeta. Dar va reusi sa stabileasca granita dintre real si virtual si sa inteleaga importanta ei cruciala? te las pe tine sa afli...

:hmm:
Atăt de multă tehnologie in ultimii 100 ani.Şi incă suntem la început.E limpede că am fost ajutați din EXTERIOR . DE CE ? Cine e acolo ?
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
SIE-CX65
08 martie 2006, 16:34:34
Zircon citeste si tu Hector Servadac.Iti spun eu ca e destul de greu de intels la varsta de 13 ani.
Zircon
MW Luver
192 mesaje
din 09/02/2006
08 martie 2006, 16:59:43 • actualizat 08 martie 2006, 17:02:19 (1 ori)
EU AM CITIT MULT MULT DIN J.V. SI INCA MAI RECITESC ...DAR REPET NU MERGE MAI SUS DE 14 ANI.(DIVERTISMENT spumos 90 %din toata lista ta )

Pe cita vreme de ex.un PHILIP K DICK impleteste sf-ul cu psihologia,filozofia,sociologia de asa maniera ca practic ai o alta perceptie asupra realitatii... de te infiori...
Si dupa ce citesti ETERNUL ADAM (JULES VERNES )nuvela ce arata apartanenta scriitorului la ideile filozofului german FRIEDRICH NIETZCHE .....mai stam de vorba SERIOS despre JULES VERNES.
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
SIE-CX65
08 martie 2006, 17:46:21
Pai si unde gasesc ETERNUL ADAM ca n-am vazut-o niciunde?!
autor subiect #83
McMaster
MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
SonyEricssonT300
08 martie 2006, 17:59:47
Philip k. Dick a scris niste sf-uri extraordinare. Ajunse la un moment sa creada si el ce scria. I-am citit si biografia.
Zircon
MW Luver
192 mesaje
din 09/02/2006
08 martie 2006, 22:34:33
McMaster 08-03-2006 17:59:47
Philip k. Dick a scris niste sf-uri extraordinare. Ajunse la un moment sa creada si el ce scria. I-am citit si biografia.
Pe treaba asta se pare ca a fost internat si la nebuni ,asa de tare se transpunea in lumile lui imaginare...
:cry:
autor subiect #85
McMaster
MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
SonyEricssonT300
12 martie 2006, 23:58:42
Totall recall,blade runner. Mai sunt dar nu le stiu. Cine a citit Ciberiada de Stanislav Lem?
johannes
MW Lurker
351 mesaje
din 08/03/2006
SIE-M55
13 martie 2006, 00:09:22 • actualizat 13 martie 2006, 00:16:31 (1 ori)
da, filmul facut dupa 'do androids dream of electric sheep?' e capodopera! cu h. ford 'in forma'! si muzica lui vangelis!..!
de vreo 10 ani cel putin vreau sa aflu daca exista la radio vreo emisiune de genul 'exploratorii lumii de maine'... cu piesa de teatru la final... si cu rubrica de muzica electronica... stiti, nu?! era miercurea de la 12h la 13h, pe programul 3!..

Note: Posts were merged
[img]http://img526.imageshack.us/img526/5710/siemensmobiles01ng6.gif[/img]
[img]http://img210.imageshack.us/img210/3008/amdzf3.gif[/img]
[img]http://img339.imageshack.us/img339/422/asus1dr5.png[/img]
whoever learns from correction is wise
Zircon
MW Luver
192 mesaje
din 09/02/2006
13 martie 2006, 18:46:58
McMaster 12-03-2006 23:58:42
Totall recall,blade runner. Mai sunt dar nu le stiu. Cine a citit Ciberiada de Stanislav Lem?
am citito sigur da te rog zimi ceva din ea o idee ,ca nu mi mai amintesc momentan ....(cumva o culegere povestiri cu roboti ...)
autor subiect #88
McMaster
MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
SonyEricssonT300
13 martie 2006, 18:54:32
@zircon Peripetiile lui Trurl; does that ring any bells?  :D Dar de autorii romani nu zice nimeni nimic?
Zircon
MW Luver
192 mesaje
din 09/02/2006
16 martie 2006, 00:38:03 • actualizat 16 martie 2006, 00:45:32 (1 ori)
Alegeri parlamentare

- Situatia candidatilor nostri nu este prea rozã! Dacã nu facem nimic vor pierde alegerile.
- stim toate astea, dar ce putem face?
- Pentru asta ne-am adunat aici, ca sã decidem asta. Adicã ce sã facem mai departe.
- Nu putem face nimic, mai este prea pu?in timp.
Capetele celor trei aproape se atingeau în lumina palidã a lumânãrilor rãspândite aleator prin jurul lor, lumina tremurãtoare a celei din mijlocul lor pãrea oricând gata sã se stingã ori de câte ori vorbeau mai tare. Umbrele jucau pe pere?ii încãperii de fiecare datã când se agitau surescitati, si se agitau constant creând valuri de luminã prin semiobscuritatea din încãpere.
- Mâine este ultima zi a campaniei electorale ?i încã nu avem nimic stabilit pentru a contracara avantajul adversarilor nostri, remarcã unul.
- Nu mai repeta lucruri pe care le ?tim deja, i-o retezã altul. Dacã nu ai de spus nimic nou ar fi mai bine sã taci.
- Nu vã mai certati, încercã sã-l tempereze al Treilea, este cel mai prost moment. Trebuie sã analizãm informa?iile pe care ni le-au pus la dispozi?ie sistemele de Inteligen?ã Artificialã ?i estimãrile pe care ni le-au furnizat ele privind rezultatul viitoarelor alegeri planetare.
- Dar le-am vãzut deja: vom pierde, concluzionã Primul.
- Hm! fãcu al Doilea gata sã se ia din nou la hartã însã se rãzgândi sub privirile autoritare ale celorlal?i doi.
- Corect, spuse al Treilea. Dar de ce? Ce i-a fãcut pe alegãtori sã se decidã în favoarea celorlal?i? Promisiunea unui viitor mai bun ?i a unui trai îmbel?ugat?
- Nu cred, rãspunse primul dupã câteva momente aplecat deasupra unui teanc voluminos de hârtii. Acelasi lucru îl promitem ?i noi dupã fiecare dezastru devastator, ?i încã cu programe de reconstruc?ie mult mai bine puse la punct.
- Tratament echitabil tuturor speciilor din federa?ie?
Al Doilea ?i al Treilea au început sã râdã, iar Primul se încruntã de parcã l-ar fi insultat.
- Dar asa ceva este imposibil, spuse al Doilea. Toti am promis asta, dar nimeni nu ne crede. Este unul dintre lucruri pe care le repetãm mereu de vreo douã sute de ani, la fiecare alegere pentru Parlamentul Unit al Federatiei, ?i o facem tocmai pentru nu s-a întâmplat nimic în acest sens în toatã perioada asta.
- Accesul liber la informatii?
- Existã deja, sosi rãspunsul dupã întârzierea de rigoare datã de verificarea hârtiilor din teancul cel gros. Îl controlãm în cea mai mare mãsurã prin eliminarea informa?iilor pe care nu dorim sã se afle, dar s-a implementat cu succes peste tot.
- Atunci, ce-a mai rãmas de verificat?
- Sã fie oare vreun paragraf obscur din programul celorlal?i?
- Despre care sã nu fi aflat noi?! Imposibil! protestã al Doilea. Chiar eu am verificat totul în detaliu ?i nu am gãsit nimic suspect de men?ionat.
- Pe strãzi ce se vorbe?te? întrebã tot Primul. Poate au aflat ei câte ceva, sugerã el.
- Nu se ?tie mare lucru, îi rãspunse al Treilea, atât doar cã sunt mai multe zvonuri care au atras pe toatã lumea de partea Celorlal?i, iar vorbitorul aproape scuipã acest ultim cuvânt prin dispre?ul cu care l-a strecurat printre din?i, cum cã ei vor acorda alegãtorilor facilitã?i nemaiîntâlnite pânã acum.
- Ce anume? se arãtã al Doilea foarte curios.
- Nu am aflat, nici nu cred cã existã a?a ceva. E numai un zvon fãrã fundament.
- Dar dacã nu este?
- Oricum am pus-o. Asta dacã nu gãsim o solutie pânã la dimineatã.
- Sugestia mea este sã cercetãm în detaliu toate rapoartele, si din nou programul electoral al Celorlalti pentru a sti cum sã actionãm.
si Primul, si al Doilea, îl privirã pe al Treilea cu superioritatea celor care au auzit cea mai mare tâmpenie din partea cuiva pe care îl considerau pânã un pic mai devreme drept un egal.
- Ce-avem de pierdut? insistã însã acesta foarte calm, fãrã sã le ia în considerare reactia ? ba chiar întorcând-o ca pe refractia unei oglinde. Oricum nu avem nimic mai bun de fãcut. Ce le veti spune candidatilor nostri mâine ? cã ne-a fost prea lene ca sã facem o ultimã încercare? Personal prefer sã pierd cu demnitate ?i sã ?tiu cã am fãcut tot ce am putut decât sã le spun asta.
- Totu?i este un volum imens de lucru, nu cred cã avem suficient timp sã terminãm?, încercã al Doilea sã protesteze.
- Ei, ?i? Ce-i cu asta?
Într-un final ceilal?i doi acceptarã, ?i s-au pus pe treabã fãrã prea multã tragere de inimã.
- Ce înseamnã ?energie electricãµ? întrebã la un moment dat al Treilea.
- Unde ai gãsit a?a ceva? tresãri al Doilea.
- Chiar în programul Celorlalti, spuse al Treilea. E într-adevãr într-un paragraf obscur, uite si nota ta de subsol prin care ti-ai adus singur aminte cã trebuie sã o cauti în dictionar.
- Nu am gãsit-o, se scuzã al Doilea. Apoi am uitat de ea.
- Totusi, ce-i ?energia electricãµ? insistã al Treilea.
- Nici în dictionarul ãsta nu apare, spuse Primul studiindu-?i dictionarul de buzunar. ?i dacã îmi amintesc bine, nici nu vom gãsi acest termen în dictionarele noastre.
- De ce?
- Este un termen specific al speciei dominante de dinaintea Federatiei, singura pe vremea aceea. Mã refer la oameni. Pe vremea aceea energia electricã era distribuitã tuturor, era un lucru esential.
- Dar nu au dispãrut?!
- Ba da. Se pare cã Ceilalti au avut acces la arhivele lor.
- ?i noi putem face asta, rânji Primul. Le putem promite ?i noi o multime de lucruri, ca de exemplu televizoare ?i computere. Le putem face accesibile tuturor.
- Ce-s alea?
- N-am idee, dar nu cumva sunt tocmai acele obiecte care le-au adus distrugerea speciei care le-a creat?
- Ba da, dar noi nu suntem suficient de prosti sã le introducem din nou pe piatã? chiar dacã, cumva, am reusi sã le reproducem.
- Te ocupi atunci de pregãtirea discursului? întrebã al Doilea.
- Da, nu vã faceti probleme. De data asta vom câstiga, sunt sigur.
- Dar data viitoare, nu va trebui sã gãsim ceva nou?
- Nu neaparat, putem mentine aceastã promisiune ?i sã adãugãm mereu termeni noi dezgropati din arhive.
Foarte multumiti de decizia luatã, cele trei maimute antropoide îsi fluturarã cozile în semn de salut si se ridicarã de la masã. În urma lor, la ceva timp dupã ce s-au pierdut în întunericul junglei cu cerul plin de stele si a câtorva scame de nori, lumânãrile uitate aprinse în cocioaba de paie care le-a servit drept loc de întâlnire s-au stins una câte una fãrã sã stârneascã vreun incendiu care sã transforme în cenusã câte jumãtate de continent în numai câteva zile. De data asta.

:type:
Publicitate
Publicitate
autor subiect #90
McMaster
MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
11 iunie 2006, 18:12:39
De unde citatul asta e asta?
Înapoi la Free zone
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 20 ani
McMaster
MW Addicted
Ultimul acum 16 ani
Alecs
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 39
  • E frumos dar nu prea 23% ⋅ 32
  • Laser frate! 48% ⋅ 66
Au votat 137 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.040⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!