18 august 2009, 16:08:53 • actualizat 18 august 2009, 16:19:00 (3 ori)
Nu e ala. Unde schimbi fsb-ul, mai jos, tre sa fie cpu voltaje, cu valori intre 1,1 v si 1,7 v //am implinit 1000postari de calitate, nu ca altii, 3000de offtopic...
18 august 2009, 16:38:42 • actualizat 18 august 2009, 16:49:56 (1 ori)
pentru cei care au "Nvidia" indiferent de model sau daca ii duce placa de baza ..."OVERCLOCK $ DECLOCK" se instaleaza automat in "NVIDIA CONTROL PANEL"
NVIDIA nTune is the ultimate software for accessing, monitoring, and adjusting your system components, including temperature and voltages with clear, user-friendly control panels. Overclock your system for highest performance or underclock it for near silent operation. All changes are performed within the Microsoft Windows interface ? enabling full functionality without the need to make changes in the BIOS and reboot your system.
This is a complete, updated release of the NVIDIA nTune. You are not required to install a previous version of this application before installing the latest version.
On nForce motherboards where specific BIOS support is not available, only basic functionality will be available.
[img]http://mobilewave.ro/forum/thumbs/photos/535_375.gif[/img]SCRIS DE PE MARTE
18 august 2009, 17:09:10 • actualizat 18 august 2009, 17:11:13 (1 ori)
As vrea sa ma risc,pe un intel Atom N270(1,60GHz)pe mini-laptopul lenovo ideapad S10e(1GB RAM sau dupa caz 2,5GB,ca mai am o placuta,dar intel atomul vede doar 1 gb de ram...),sa-l duc undeva ,la 1800-1900.Am rascolit netul pentru a gasi o metoda,un utilitar,ansa fara a avea rezultate;In bios nu are optiuni de modificare a bus&cpu voltage si restul,asa ca,daca nu va deranjez foarte mult,as dori o mana de ajutor,THANX!!!
...femeile urate,ar trebui anpuscate,ca ne sperie..
daca nu ai obtiune in bios!! nu ti-as recomanda sa te bagi la CPU clock poti sa arzi sistemul...verifica mai intii daca duce placa de baza clock si apoi un bios update special pt placa ta
[img]http://mobilewave.ro/forum/thumbs/photos/535_375.gif[/img]SCRIS DE PE MARTE
am gasit, era in jumperfree configuration, am acolo toate optiunile: modificarea fsb-ului a a voltajului procului si al ramului etc. pot pune manual la cpu, apoi valoarea la fsb
eu am un athlon 7850 Be 2,8 Ghz overclockat la 3.1 Ghz(mai mult de atat si se restarteaza in orthos,am ridicat si la 3.3Ghz dar un core ramanea la 2,8...deci 3,1 e stabil....voltajul 1.45,cooleru stock ,testat 3 zile cu orthos)a reusit cineva mai mult de 3,1 stabil la procu asta?
30 ianuarie 2010, 14:16:43 • actualizat 30 ianuarie 2010, 14:17:34 (1 ori)
Am dat overclock din BIOS la un Sempron 3000+ Palermo de la 1,81 la 2,17(maxim)
Problema e ca oricat i-as da overclock....Nu se mai aprinde monitorul direct..decat dupa niste restarturi... Si dupa ce il aduc la valoarea normala tot asa face...tre sa resetez BIOS-ul.Nu stiti ce ar putea avea?Specific ca i-am schimbat decat FSB-ul....trebuie sa umblu si pe la HTT...la Timing-urile de la memorie?
Fara overclock procesorul a prins in full Load 62 grade testat cam o jumatate de ora cu Prime95 Cu overclock la 2.17 a ajuns la 69 grade testat full load tot cu prime..COOLER STOCK
Ma gandesc ca 69 grade este prea mult tinand cont ca temperatura maxima de pe site-ul AMD pentrua acest processor este de 70...
As vrea sa il las la 2Ghz dar nu pot ca ma enerveaza ca nu se aprinde monitorul direct decat dupa cateva restarturi...sau cum mi-e norocu...
Ma gandesc ca atunci cand modific FSB-ul se modifica si voltajul Slotului PCI-ex si de aceea problema cu monitorul....dar nu stiu revolvarea ca nu am gasit in BIOS AGP-lock sau PCI-Lock sau cum naiba i-o zice ca sa setez default...
Recunosc nu am avut timp sa citesc 19 pagini dar poate imi spune si mie cineva scurt si la obiect ce trebuie modificat in bios pentru un overcklock la procesor CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2800 MHz (10.5 x 267) Motherboard Name Asus P5B-VM SE 2gb rami geil ultra cl4 parca.. sursa: mai bine nu va zic ca o sa-mi sariti in cap oricum nu conteaza daca se arde
Daca mai trebuie specificat ceva sa-mi spuneti..
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
pai am cautat dar nu am gasit pentru placa mea de baza si procesorul meu...am gasit pentru alte tipuri de procesoare si la al meu nu stiu cat sa-i schimb frecventele alea.. daca imi poate spune cineva exact ce sa schimb si cu cat ar fi perfect, eventual si prin ce meniuri as putea sa gasesc setarile...
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.