Alecs, mulțumesc pentru idee. Chiar voiam sa întreb ce trebuie sa fac pentru ca nu cred ca îmi găsește nici un satelit (am încercat sa vad navigația cu Google Maps). Am lăsat telefonul mai mult de 30 de minute și nu cred ca a găsit semnal GPS.
Am MccMBoxmaX GS V7.0 Gingerbread 2.3.3[Sense 2.1+3.0]3D Effect 720P (rulează de pe card) și încă nu am testat dacă prinde sateliții pentru ca nu am instalat încă vreun soft de navigație. Au fost postate aici vreo doua versiuni de IGO dar nu am reușit sa le instalez, ocupat fiind cu testarea rom-urilor, fie pentru ca nu prea ma pricep cum se face pe Android fie pentru ca nu pot instala programe, altele decât cele din market. Oricum, încă nu am avut nevoie...
Hmmm, acum am văzut ca pare complicat de instalat... nu am reușit sa înțeleg ce înseamnă CWR dar nu pare simplu. Oricum, mulțumesc pentru idee. Ar fi fost interesant...
HTC HD2
87 147 vizualizări
3 267 răspunsuri
Linkuri topic "HTC HD2"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Addicted
3349 mesaje
din 27/04/2007
17 aprecieri
07 iulie 2011, 00:00:04 • actualizat 07 iulie 2011, 00:14:10 (6 ori)
Uita de WM si baga android pe nand, nu vei regreta. CWR, aka Clockwork Mod e modul de recovery din android, adica un fel de bootloader secundar (tertiar, daca punem la socoteala si magldr) care are niste optiuni listate pe verticala, care iti permit sa faci o gramada de chestii, de la instalat rom-uri in format zip, pana la flashuit diverse fisiere, partajarea sd-ului, repararea permisiiilor, curatarea cache-ului. De fapt, cel mai bine am sa-ti explic cu imagini.
In primul screenshot de mai jos (imaginile nu-mi apartin) ai interfata la MAGLDR, adica supra-bootloader-ul care face posibila rularea android nand (pe langa Magldr mai este o alternativa, un bootloader numit cLK).
Magldr

Magldr ofera si el o gramada de optiuni, printre care posibilitatea de a alege ce OS sa bootezi: Android nand, android SD sau WP7 (daca ai wp7 pe nand). Dupa cum vezi in imaginea de mai sus, la optiunea nr 8 scrie AD Recovery. Ca sa ajungi la optiunea aia folosesti tastele de volum (up-down), ca sa intri in optiune apesi tasta de apel ,iar ca sa iesi (sa revii la optiunea anterioara) apesi tasta power. Ca optiunea AD recovery sa faca ceva trebuie sa ai in prealabil instalat si Clockwork Mod, care in esenta este tot ca un bootloader, pe care il accesezi din magldr, selectand optiunea respectiva. Odata ce ai apasat optiunea asta iti apare un ecran ca cel de mai jos:
ClockworkMod Recovery (CWR)
Asadar acum ai acces la CWR, ale carui optiuni iti ofera control total asupra build-ului android pe care il ai pe nand. Uite inca un screenshot mai clar cu ecranul principal din CWR (desi sunt diverse diferente de grafica intre versiunile de CWR existente):
Printre optiunile de acolo te plimbi tot cu tastele de volum, call si power, avand in vedere ca touch-ul nu e functional in bootloader. Ca sa exemplific, optiunea "Install zip from SD card" iti permite sa instalezi un program anume, sau un rom de android in format zip pe care l-ai copiat in prealabil pe card. Intri in optiunea aia si apoi iti arata folderele si fisierele care le ai pe card; alegi fisierul care te intereseaza si il flashuiesti. Astfel, daca esti un 'true' user, poti sa ai mereu la indemana rom-urile preferate, pe care le poti flashui cand ai chef, fara sa ai nevoie de un pc. Eu de ex am pe card un folder de vreo 2 GB in care tin rom-uri si alte fisiere zip flashuibile(teme, update-uri, kernel-uri etc).
Ca sa nu mai vorbesc de fantastica functie backup-restore din CWR. In cateva minute iti faci un full backup al sistemului, la fel si restore. De exemplu, daca ai chef sa flashuiesti alt kernel, e recomandat sa faci intai un backup, pentru ca te poti trezi ca ai flashuit kernelul iar telul se blocheaza in "bootloop" (ramane blocat in animatia de startup); daca ai o astfel de surpriza neplacuta, pur si simplu intri in CWR, faci un hard reset si dai restore la ultima configuratie la care ai facut backup.
Ar mai fi multe de zis, sper ca ai inteles esentialul. Ideea e ca se merita sa renunti la WM.
PS: daca nu poti instala decat aplicatii din Market mergi in Settings-Applications si verifica sa fie bifata prima optiune (Unknown sources- Allow installation of non-Market applications).
In primul screenshot de mai jos (imaginile nu-mi apartin) ai interfata la MAGLDR, adica supra-bootloader-ul care face posibila rularea android nand (pe langa Magldr mai este o alternativa, un bootloader numit cLK).
Magldr

Magldr ofera si el o gramada de optiuni, printre care posibilitatea de a alege ce OS sa bootezi: Android nand, android SD sau WP7 (daca ai wp7 pe nand). Dupa cum vezi in imaginea de mai sus, la optiunea nr 8 scrie AD Recovery. Ca sa ajungi la optiunea aia folosesti tastele de volum (up-down), ca sa intri in optiune apesi tasta de apel ,iar ca sa iesi (sa revii la optiunea anterioara) apesi tasta power. Ca optiunea AD recovery sa faca ceva trebuie sa ai in prealabil instalat si Clockwork Mod, care in esenta este tot ca un bootloader, pe care il accesezi din magldr, selectand optiunea respectiva. Odata ce ai apasat optiunea asta iti apare un ecran ca cel de mai jos:
ClockworkMod Recovery (CWR)
Asadar acum ai acces la CWR, ale carui optiuni iti ofera control total asupra build-ului android pe care il ai pe nand. Uite inca un screenshot mai clar cu ecranul principal din CWR (desi sunt diverse diferente de grafica intre versiunile de CWR existente):
Printre optiunile de acolo te plimbi tot cu tastele de volum, call si power, avand in vedere ca touch-ul nu e functional in bootloader. Ca sa exemplific, optiunea "Install zip from SD card" iti permite sa instalezi un program anume, sau un rom de android in format zip pe care l-ai copiat in prealabil pe card. Intri in optiunea aia si apoi iti arata folderele si fisierele care le ai pe card; alegi fisierul care te intereseaza si il flashuiesti. Astfel, daca esti un 'true' user, poti sa ai mereu la indemana rom-urile preferate, pe care le poti flashui cand ai chef, fara sa ai nevoie de un pc. Eu de ex am pe card un folder de vreo 2 GB in care tin rom-uri si alte fisiere zip flashuibile(teme, update-uri, kernel-uri etc).
Ca sa nu mai vorbesc de fantastica functie backup-restore din CWR. In cateva minute iti faci un full backup al sistemului, la fel si restore. De exemplu, daca ai chef sa flashuiesti alt kernel, e recomandat sa faci intai un backup, pentru ca te poti trezi ca ai flashuit kernelul iar telul se blocheaza in "bootloop" (ramane blocat in animatia de startup); daca ai o astfel de surpriza neplacuta, pur si simplu intri in CWR, faci un hard reset si dai restore la ultima configuratie la care ai facut backup.
Ar mai fi multe de zis, sper ca ai inteles esentialul. Ideea e ca se merita sa renunti la WM.

PS: daca nu poti instala decat aplicatii din Market mergi in Settings-Applications si verifica sa fie bifata prima optiune (Unknown sources- Allow installation of non-Market applications).
MW Lurker
340 mesaje
din 29/11/2008
07 iulie 2011, 14:42:41
Alecs, iți mulțumesc din nou pentru răspuns... clar ca și atâtea altele.
Problema mea este aceea ca telefonul este încă în garanție și nu prea îmi vine sa renunț la ea (presupun ca a trece la Nand Android înseamnă sa suprascriu WM). Se schimba ceva legat de consumul de baterie?
Oricum, răspunsul tău l-am salvat separat asa ca nu peste mult timp voi trece la nand și voi avea nevoie de el. Sunt sigur ca atunci o sa te bombardez cu alte întrebări.
In ceea ce privește imposibilitatea de a instala alte programe decât cele din market vrea sa spun ca acea opțiune din settings am bifat-o de la bun început. Si nu este o problema de rom ci mai degrabă una a telefonului pentru ca este al treilea rom care nu ma lasă sa instalez fișiere .apk
PS: nu știu cum m-as putea revanșa pentru tot ajutorul pe care mi l-ai dat de-a lungul vremii. Adevarul este ca mi-ar place sa dai un semn dacă treci prin Brașov.
Problema mea este aceea ca telefonul este încă în garanție și nu prea îmi vine sa renunț la ea (presupun ca a trece la Nand Android înseamnă sa suprascriu WM). Se schimba ceva legat de consumul de baterie?
Oricum, răspunsul tău l-am salvat separat asa ca nu peste mult timp voi trece la nand și voi avea nevoie de el. Sunt sigur ca atunci o sa te bombardez cu alte întrebări.
In ceea ce privește imposibilitatea de a instala alte programe decât cele din market vrea sa spun ca acea opțiune din settings am bifat-o de la bun început. Si nu este o problema de rom ci mai degrabă una a telefonului pentru ca este al treilea rom care nu ma lasă sa instalez fișiere .apk
PS: nu știu cum m-as putea revanșa pentru tot ajutorul pe care mi l-ai dat de-a lungul vremii. Adevarul este ca mi-ar place sa dai un semn dacă treci prin Brașov.
MW Liker
52 mesaje
din 16/03/2010
09 iulie 2011, 21:51:16 • actualizat 10 iulie 2011, 00:31:45 (1 ori)
am bagat si eu android (BOYPPC-SHIFTPDA DHD_V18 * SENSE 3.0_V3 * GINGER CM7_V34 * MIUI 1.7.8_V11) dar nu ma descurc deloc sa refac setarile de internet mobile pentru vodafone
Si am bagat si un igo si nu reusesc sa vad vreun satelit
Si am bagat si un igo si nu reusesc sa vad vreun satelit
MW Lurker
340 mesaje
din 29/11/2008
10 iulie 2011, 14:55:48
Si eu am avut aceiași problema dar a mers după primul restart.
MW Liker
52 mesaje
din 16/03/2010
10 iulie 2011, 15:10:53
poti sa-mi spui si mie, te rog frumos, exact ce setari ai la net ? caci m-am tot jucat, am sunat si la vodafone si am bagat ce setari au zis ei si degeaba. S-au lasat si ei pagubasi, au zis ca nu stiu ce sa zica. Si eu cred ca versiunea asta pe care o am eu are probleme cu net-ul pe vodafone. Tu ai aceeasi versiune de android ca si mine ? Ca sa stiu daca imi caut o alta versiune sau o las pe asta.
MW Liker
52 mesaje
din 16/03/2010
10 iulie 2011, 17:45:42 • actualizat 10 iulie 2011, 17:50:44 (1 ori)
ok, am intrat pe topicul respectivului ROM si m-am lamurit, o gramada aveau aceleasi probleme ca si mine. Am nagat alt ROM ([10.JUL.11][MAGLDR]D4RK MIUI v3.5 Multilanguage[tytung r10]) si asta dupa reboot nu-mi dadea pace deloc, ma tot anunta ca nu stiu ce aplicatie a fost inchisa, si cred ca aplicatia aia era destul de importanta ca mai dadea si pe langa cand incercam sa fac una alta.
Acum am instalat [28.June.2011][MAG/cLK] NexusHD2-Gingerbread V2.8 [GRJ22/Android2.3.4][K: tytung_r10]
Asta deocamdata merge ok, am net fara sa-i fac nimic, deocamdata nu mi-a dat nici-o eroare, mai sap la el si va spun mai tarziu cum e si cu asta. Eu sper sa mearga pentru ca daca nu merge nici asta asa imi bag la loc Windows-ul cu care nu aveam nici-o problema si ma tinea si bateria 1 zi intreaga de folosit si pe net si pe gps.....
Acum am instalat [28.June.2011][MAG/cLK] NexusHD2-Gingerbread V2.8 [GRJ22/Android2.3.4][K: tytung_r10]
Asta deocamdata merge ok, am net fara sa-i fac nimic, deocamdata nu mi-a dat nici-o eroare, mai sap la el si va spun mai tarziu cum e si cu asta. Eu sper sa mearga pentru ca daca nu merge nici asta asa imi bag la loc Windows-ul cu care nu aveam nici-o problema si ma tinea si bateria 1 zi intreaga de folosit si pe net si pe gps.....
MW Lurker
340 mesaje
din 29/11/2008
10 iulie 2011, 18:31:17
E bine ca ai rezolvat-o. Eu am net de la Orange asa ca nu te ajutau cu nimic setările pe care le am eu.
MW Liker
52 mesaje
din 16/03/2010
10 iulie 2011, 18:46:13 • actualizat 10 iulie 2011, 21:22:05 (3 ori)
ok, pana acum, puncte slabe:
- nu are un task manager instalat.
- nu are un manager de fisiere instalat. Am copiat iGo pe cardul SD si nu stiu cum sa-l instalez caci nu gasesc un explorer ceva.... JENANT !
- am bagat task manager si explorer, dar tot trebuie sa stau mereu sa inchid aplicatiile... si chiar si asa mi se duce bateria de zici ca cine stie ce face....
Asta numiti voi soft avansat ? Ma faceti sa rad ! Ce argumente aveti ?
Windows mobile are o gramada de hibe dar este 2 clase peste asta:
- imi sincronizeaza gratis outlook cu telefonul fara sa imi faca dubluri de contacte sau in agenda (pentru android am dat 19.5 dolari pe Android Sync si pe urma google a venit si el si mi-a dublat contactele care erau in facebook)
- aplicatiile se inchid cand iesi din ele dar ai posibilitatea sa le lasi rezidente daca doresti
- bateria ma tine o zi cu o folosire intensiva
- daca vreau sa apelez un contact din favorite o fac mai repede decat in android
- cand formez pe keypad numele unui contact il gaseste "predictiv", imi da in timp real lista cu cei ale caror nume incep cu ce am tastat eu. In android trebuie sa intru in agenda, sa dau search si pe urma obtin si lista asta, dureaza de doua ori mai mult
Deci ce argumente aveti pentru android ? Chiar sunt curios !
- nu are un task manager instalat.
- nu are un manager de fisiere instalat. Am copiat iGo pe cardul SD si nu stiu cum sa-l instalez caci nu gasesc un explorer ceva.... JENANT !
- am bagat task manager si explorer, dar tot trebuie sa stau mereu sa inchid aplicatiile... si chiar si asa mi se duce bateria de zici ca cine stie ce face....
Asta numiti voi soft avansat ? Ma faceti sa rad ! Ce argumente aveti ?
Windows mobile are o gramada de hibe dar este 2 clase peste asta:
- imi sincronizeaza gratis outlook cu telefonul fara sa imi faca dubluri de contacte sau in agenda (pentru android am dat 19.5 dolari pe Android Sync si pe urma google a venit si el si mi-a dublat contactele care erau in facebook)
- aplicatiile se inchid cand iesi din ele dar ai posibilitatea sa le lasi rezidente daca doresti
- bateria ma tine o zi cu o folosire intensiva
- daca vreau sa apelez un contact din favorite o fac mai repede decat in android
- cand formez pe keypad numele unui contact il gaseste "predictiv", imi da in timp real lista cu cei ale caror nume incep cu ce am tastat eu. In android trebuie sa intru in agenda, sa dau search si pe urma obtin si lista asta, dureaza de doua ori mai mult
Deci ce argumente aveti pentru android ? Chiar sunt curios !
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
11 iulie 2011, 11:21:12
@razvanpop, exagerezi putin, pentru ca daca stai sa sapi bine androidul, cu aplicatiile sale, vei vedea ca e evoluat suficient pentru orice nemultumire. Insa si WM are avantajele sale, pe care majoritatea nu le sesizeaza.
SGS2
MW Liker
52 mesaje
din 16/03/2010
11 iulie 2011, 14:26:23
Pai inca nu l-am sters si sper sa gresesc cu evaluarea de mai sus. Dar deocamdata imi mentin parerea. Cei ce il butoneaza de ceva timp, ce task manager care sa isi faca treaba ca lumea cunoasteti ? Apoi am o noua problema, sonorul este relativ scazut. In masina, daca ascult muzica (si nu la un nivel mare, la un nivel sub medie) nu il aud deloc.
MW Lurker
340 mesaje
din 29/11/2008
11 iulie 2011, 18:10:23
Cred ca Advanced Task Killer este cel mai popular.
In ceea ce privește diferențele/ avantajele WM/ Android nu cred ca aici este locul de discutat. Fiecare are avantaje și dezavantaje. Daca vei urmări posturile userilor cu adevarat pricepuți de pe acest topic, vei vedea ca au cu toții Android pe telefoanele lor. Crezi ca fac asta din plictiseala? As spune ca ei au descoperit marile avantaje pe care le are Androidul.
Ai dreptate în legătura cu durata de viata a bateriei dar asta este prețul pe care trebuie sa îl plătești pentru un sistem de operare care iți oferă multe posibilități.
Iar manager de contacte ai putea folosi GO Contact.
In ceea ce privește diferențele/ avantajele WM/ Android nu cred ca aici este locul de discutat. Fiecare are avantaje și dezavantaje. Daca vei urmări posturile userilor cu adevarat pricepuți de pe acest topic, vei vedea ca au cu toții Android pe telefoanele lor. Crezi ca fac asta din plictiseala? As spune ca ei au descoperit marile avantaje pe care le are Androidul.
Ai dreptate în legătura cu durata de viata a bateriei dar asta este prețul pe care trebuie sa îl plătești pentru un sistem de operare care iți oferă multe posibilități.
MW Liker
52 mesaje
din 16/03/2010
11 iulie 2011, 20:05:08
ok, multumesc frumos pentru toate info, am comandat un HTC Sensation la oferta 139 Euro, ne intalnim pe topic la el, numai bine !
decebal12345 11-07-2011 18:10:23
Cred ca Advanced Task Killer este cel mai popular. In ceea ce privește diferențele/ avantajele WM/ Android nu cred ca aici este locul de discutat. Fiecare are avantaje și dezavantaje. Daca vei urmări posturile userilor cu adevarat pricepuți de pe acest topic, vei vedea ca au cu toții Android pe telefoanele lor. Crezi ca fac asta din plictiseala? As spune ca ei au descoperit marile avantaje pe care le are Androidul.
MW Liker
52 mesaje
din 16/03/2010
18 iulie 2011, 19:04:49
am reinstalat Windows 6.5 cu ROM Omega, arata si se misca fantastic, cu ce programel faceti voi scrren shot-urile ca vreau sa pun si eu unul sau doua macar. I l-am pasat nevestei dar deocamdata zace, posibil ca peste o saptamana sa-l bag la vanzare.
Începător
16 mesaje
din 19/10/2010
18 iulie 2011, 20:40:16
@razvanop
...pentru WM 6.5 eu folosesc Shake And Save ...pana te obisnuiesti ai grija sa nu-ti zboare telefonul din mana . Stima !
...pentru WM 6.5 eu folosesc Shake And Save ...pana te obisnuiesti ai grija sa nu-ti zboare telefonul din mana . Stima !
Înapoi la HTC Touch Series
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.