Criza economica

5 968 vizualizări
534 răspunsuri
korsobig
MW Veteran
516 mesaje
din 09/11/2005
18 martie 2010, 16:50:14
De acord cu tine Cint, a fost pus in aplicare planul Marshall. Germania la sf al 2-lea razboi era decimata si distrusa ca infrastructura si toate asta dotorita frustrilor lui Hitler...
big
Publicitate
Publicitate
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
18 martie 2010, 16:55:29
Raoul 18-03-2010 16:48:37
korsobig 18-03-2010 16:26:52
Esti culmea, si pe Hitler il ovationa poporul...dar asta nu inseamna ca nu este vinovat de genocid si ca a condus Germanania spre dezastru.
Mai bine ramaneai banat, ca ai niste convingeri de iti sta mintea in loc.
Citeste despre Mao Tzedun mai bine! Eu am facut-o!
Si spune-mi,asa dupa convingerile tale (ca ale mele sunt proaste zici),daca ar fi fost asa rau cum de nu s-au rasculat cei peste 1 miliard de oameni? Dupa mintea si logica ta,crezi ca le-ar putea sta cineva impotriva daca ar iesi in strada?? Multe tari ar vrea sa fie cum e China,nu le mai plange tu lor de mila ca sunt prea destepti!

EDIT: Germania a fost in dezastru dupa Primul Razboi Mondial,nu dupa al dilea! Ia frumos o carte de istorie in mana si uita-te ce conditii ii fusesera impuse Germaniei dupa 1918,cat de limitata era,cat de ingenuncheata etc.

korsobig 18-03-2010 16:50:14
De acord cu tine Cint, a fost pus in aplicare planul Marshall. Germania la sf al 2-lea razboi era decimata si distrusa ca infrastructura
Orice tara dupa orice razboi a fost decimata si distrusa (infrastructura,economie etc.).
korsobig 18-03-2010 16:50:14
toate asta dotorita frustrilor lui Hitler...
Nu era nici o frustrare. Ti-am spus,studiaza istoria si vezi care era situatia Germaniei inainte de Al Doilea Razboi Mondial.
Cint
好人礼服黑色
15175 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
18 martie 2010, 16:59:04
de unde si concluzia ca cea mai eficienta investitie este in tine insuti.

Mao Zedong Raoul  ;)
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
ov1d1u
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
18 martie 2010, 17:01:40
korsobig 18-03-2010 16:26:52
Esti culmea, si pe Hitler il ovationa poporul...dar asta nu inseamna ca nu este vinovat de genocid si ca a condus Germanania spre dezastru.
Mai bine ramaneai banat, ca ai niste convingeri de iti sta mintea in loc.
sa fim seriosi, cu cateva exceptii, toate tarile democratice cu economie dezvoltata o duc bine datorita regimurilor totalitare prin care au trecut. Comunismul e ideal pentru economia unui stat, insa ingradeste prea mult libertatile oamenilor. Democratia ne minte ca ne ofera egalitate, dar uite ca totusi unii isi permit sa buseasca prin copaci masini de lux in timp ce altii abia isi duc zilele. Democratia e pentru bogatii lumii, pentru oamenii de rand... e mai degraba un rau necesar.
korsobig
MW Veteran
516 mesaje
din 09/11/2005
18 martie 2010, 17:04:20 • actualizat 18 martie 2010, 17:16:46 (6 ori)
Ia zii tu Raul,cum era Germania in '38 si cum era in '45?... ca vad ca tu ai studiat istoria contemporana.
Democratia e cel mai bun sistem de pana acum.
Ovidiu vezi ca amesteci democratia cu capitalismul :) . Tarile nu au conoscut dezvoltare econimica atunci cand au fost sub un regim economic centralizat.

Egalitatea e la comunisti.
Democratia = puterea popurului
Capitalismul iti ofera sanse de reusita egale

Note: Posts were merged
big
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
18 martie 2010, 18:10:17 • actualizat 18 martie 2010, 18:13:16 (2 ori)
korsobig 18-03-2010 17:04:20
Ia zii tu Raul,cum era Germania in '38 si cum era in '45?... ca vad ca tu ai studiat istoria contemporana.
Pai asa,dupa mintea ta,cum poate fi un stat ininte de razboi si cum poate fi dupa? :idea: E total irelevant ce spui tu!

@Ovidiu,ai inteles in mare parte cum sta treaba cu regimurile politice :) Comunismul pt stat e foarte bun,dezvolta o economie puternica etc. Or fi fost drepturile omului putin pimitate insa prin asta erau si nenumarate avantaje: viata sanatoasa,cultura,invatamant mult mai bun,informatii mai vaste,bun simt,respect,patriotism/nationalism,egalitate etc. Ca sa nu mai zic ca primeai o casa gratis,acum cum naiba mai strangi 1 miliard ca sa ai macar o amarata de garsoniera?? Cum ai spus si tu,democratia e buna pt cei bogati!

Cint 18-03-2010 16:59:04
Mao Zedong Raoul  ;)
Eu ii stiu numele ca "Mao Tzedun". Cauta pe Google,ca iar o dai in bara ca atunci cu ziua femeii :)
Xyph3r
MW Addicted
1162 mesaje
din 09/08/2006
18 martie 2010, 18:14:42 • actualizat 18 martie 2010, 18:16:17 (1 ori)
Bunicamea mereu zice ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu....Eu nu am ce sa zic ca nu am trait pe vremea aia

Zicea ca lua 1 imprumut la CAR si isi mobila toata casa....acu nici un sifonier nu poate sa mai ia cu 1 CAR

Ceausescu a avut niste momente de dementa si asta l-a costat.....

@Raoul....nu stii bine Mao Zedong (sau Mao Țe-Tung sau Mao Tzedong)
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
18 martie 2010, 18:19:56
Cu Mao sunt mai multe forme care i se asociaza,nu cum spunea @Cint,ca vezi Doamne e gresit cum am spus eu :down: Am observat ca toti au o satisfactie imensa de a ma contrazice indiferent ca am dreptate sau nu :))

PS inainte de '89 si o familie de muncitori necalificati isi putea permite un concediu la mare! Acum... cunosc destule persoane care n-au vazut marea in viata lor,poate doar o data Bucurestiul :(
korsobig
MW Veteran
516 mesaje
din 09/11/2005
18 martie 2010, 18:23:30 • actualizat 18 martie 2010, 18:49:54 (3 ori)
Raoul 18-03-2010 18:10:17
Pai asa,dupa mintea ta,cum poate fi un stat ininte de razboi si cum poate fi dupa? :idea: E total irelevant ce spui tu!
Pai SUA a fost in acelasi razboi si dupa acest razboi a devenit puterea nr 1 in lume.
Hai sa-ti du si alte exemple: Romania inainte si dupa primul razboi modial; imperiul roman dupa razboiul cu dacii in 106.
Eu am zis ca Hitler, prin fanatismul sau, a adus foarte multa suferinta popurului si ca Germania fost anihilata.
Tu consideri ca Hitler a fost baiat bun?!
big
Xyph3r
MW Addicted
1162 mesaje
din 09/08/2006
18 martie 2010, 18:24:24
Raoul, nu te contrazice nimeni cand ai dreptate...numa ca nu se zice asa cum ai zis tu ce nu intelegi?

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mao_Zedong
Geopsi
MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri
Windows CE
18 martie 2010, 18:58:58 • actualizat 18 martie 2010, 19:02:53 (2 ori)
comunismul e o mare porcarie. pai ce acum nu faci imprumut la banca? in fine asta cu imprumutul e 50% prostie 30% teapa si restul banii de ii iei ca tot trebuie dati inapoi.
legat de mare ai mei sunt economisti si nu au vazut marea pana dupa 89. probabil ca e cum spun multi ca se promovau nulitatile, taranii si alti oameni de genul... consider in continuare comunismul ca singurul lucru care a tras cu adevarat tara in jos. inainte de comunism munceau francezii si italienii la noi, dupa am ajuns sa plecam noi, asa buna economie a facut ceasca  :D.
daca e bun comunismul de ce vin chinezii sa munceasca la noi? o duc bine? noi de ce in tari care sunt de mai mult timp in capitalism?
plus de asta raoul, in veci nu mai luai tu bmw. doar dacia sau vreo lada care e la fel de harj.
vrei sa faci bani jucadu-te pe net? http://www.anno1777.com/index.php?i=55612
Cint
好人礼服黑色
15175 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
18 martie 2010, 19:05:10
Egalitatea e la comunisti.
Democratia = puterea popurului
Capitalismul iti ofera sanse de reusita egale
:lol: :roll: you're soooooo wrong...
bine,cum zici tu e teoretic... practic,si se poate demonstra oriunde... democratia = puterea celui puternic si cu bani. misto e ca poti sa treci lejer prin ambele ... that's the funny part :lol:

poti face bani din lucruri ilegale si daca nu esti prins te dai mare domn. si..la fel...poti fi mare domn daca vine unul si te omora sa-ti fura si banii...well...e democratie,fiecare face ce vrea. te amagesti ca va face puscarie daca il prind gaborii. dar...cum e democratie daca e baiat destept cheltuie cu folos banii.

puterea poporului? cahhh... asta e ca minciunile alea de ti le zic parintii cand esti mic :lol: grow up...
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
korsobig
MW Veteran
516 mesaje
din 09/11/2005
18 martie 2010, 19:17:16
Cel cu bani are un vot, unul sarac are un vot; asta-i democratia
Nu consider ca democratia sau capitalismul sunt perfecte dar s-a dovedit ca sunt mai bune decat comunismul si economia centralizata
big
Cint
好人礼服黑色
15175 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
18 martie 2010, 19:23:10
teoretic...repet...teoretic...

cel sarac -1 vot ;cel bogat -1 vot.

cel sarac e dat afara de la servici si vinde votul celui bogat =>
cel bogat- 2 voturi.

iar Romania e o tara de 99% manelisti nu ai de unde sa le ceri inteligenta adica ,ia banu' si voteaza tot ce vrei tu. Nu ii duce mintea...

si acum ultimele stiri despre capsunaria...

Şansele ca Madridul să se confrunte cu probleme chiar mai mari decât Atena cresc pe zi ce trece, în condițiile în care planul guvernului Zapatero de reduce cheltuielile publice este sabotat de puternicele comunitățile regionale din nordul țării, Catalunia și Țara Bascilor. Spania se confruntă cu al treilea deficit bugetar ca mărime din zona euro iar Comisia Europeană a cerut acestei țări, în cadrul Eurogroup-ului (Consiliul European al Miniștrilor de Finanțe din zona euro), de la începutul acestei săptămâni să realizeze o semnificativă consolidare a balanței finanțelor publice. Pentru realizarea acestui lucru, însă, guvernul de la Madrid are nevoie de sprijinul guvernelor locale, care administrează o parte foarte importantă a cheltuielilor. Cele 17 regiuni autonome care descriu un stat cvasi federal, controlează 37% din cheltuielile publice.
Potrivit ministrei de Finanțe din guvernul de la Madrid, Elena Salgado, aproape jumătate din deficitul bugetar estimate la 7,5 % în 2011, va fi trecut în dreptul comunităților regionale.
Potrivit legislației spaniole regiunile autonome controlează printre altele două domenii de unde se așteaptă realizarea unora dintre cele mai importante reduceri de cheltuieli: sănătatea și educația.
Cele mai recalcitrante dacă nu ostile față de Madrid dintre regiunile Spaniei sunt Catalunia și Țara Bascilor, unde există de altfel puternice curente separatiste. Acestea sunt și cele mai bogate și dezvoltate regiuni ale țării. Acestea ca și celelalte vor ține alegeri pentru parlamentele regionale, anul viitor, iar campania electorala va radicaliza discursul diferitelor fracțiuni separatiste sau autonomiste.
Nu doar în “zona separatistă" din nord guvernul de la Madrid va avea probleme.
În regiunile din sud și centru, mult mai sărace și mai puține oportunități de dezvoltare economică, veniturile la buget aproape o cincime din venituri eru asigurate de taxele de proprietate, pe care prăbușirea pieței imobiliare și a sectorului construcțiilor le-a limitat foarte mult.
“Problema principală este că regiunilor au o mare putere în privința cheltuielilor dar puține responsabilități în a colecta singure bani la bugetul propriu" atrage atenția Luis Garicano, profesor de economie de la London School of Economics, citat de Bloomberg.
Una dintre puținele pârghii de control pe care Madridul le are fță de regiuni este contrasemnarea bondurilor locale. Desigur aceasta în situația în care vreuna dintre aceste autorități decidă să se finanțeze pe această cale.
Şomajul a ajuns să afecteze în Spania două din zece persoane creând probleme sociale exploatate virulent de toate forțele politice.
În acest context faptul că la Madrid decizia politică ar putea fi blocată, face ca Spania să se afle într-o situație mai proastă ca Grecia, unde totuși, forțele politice nu pun bețe în roate guvernului.

http://standard.money.ro/macro/spania-numaratoarea-inversa-59s-58s-57s-3475.html
Publicitate
Publicitate
info
MW Addicted
4011 mesaje
din 21/07/2006
1 aprecieri
18 martie 2010, 19:30:44
Raoul 18-03-2010 18:19:56
PS inainte de '89 si o familie de muncitori necalificati isi putea permite un concediu la mare! Acum... cunosc destule persoane care n-au vazut marea in viata lor,poate doar o data Bucurestiul :(
Subscriu. Acum stiu destui cu facultate ce nu isi permit nici macar un week-end la mare, nu un concediu.
Nu imi trimiteti mesaje private pe acest forum, sunt banat la cerere!!! Pot fi gasit pe djgsm.info
Înapoi la Free zone
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 17 ani
deleteduser2
MW Addicted
Ultimul acum 13 ani
CrYs22
MW Lurker
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 39
  • E frumos dar nu prea 23% ⋅ 32
  • Laser frate! 48% ⋅ 66
Au votat 137 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.043⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!