GNOME sau KDE?

1 042 vizualizări
40 răspunsuri
#16
Bunyan
MW Lurker
386 mesaje
din 28/10/2008
28 octombrie 2008, 21:31:47
Cred ca nu conteaza KDE sau GNOME. Conteaza mai mult aplicatiile pe care le ofera acestea.
De exemplu,ce aplicatii ne ofera KDE:konqueror, konsole,k3b,amarok,quanta+,kedvelop,kdetoys,kdegames kdeedu,koffice si altele pe care inca nu le mai stiu.Atunci instalam ceea ce ne trebuie, adaugand bibliotecile kde necesare(de obicei kdelibs)plus biblioteca QT. Pe Slackware eu pot instala KDE selectand doar:kdebase, kdelibs, kdeartwork, kdeadmin. kdeutils, kdetoys plus QT. Rezulta un KDE functional care cantareste aprox 120 MB.

Acum sa trecem la GNOME.Din GNOME eu instalez gedit, gnome-terminal, epiphany, vte plus toate dependentele necesare pentru a rula aceste aplicatii. Si gata.
Alte aplicatii precum MPlayer, Acrobat Reader le instalez din sursa.

In loc de interfata grafica, folosim WindowMaker, Enlightenment, XFCE, fluxbox si altele managere de ferestre. Iata aici aplicam toata fantezia noastra: putem crea wallpaper-uri, adaga teme noi. XFCE poate arata precum Mac OS Leopard, daca vrei.

In rezultat,avem aplicatii, avem si interfata grafica usoara si rapida. In Window Maker se poate redacta meniul pentru a lansa vreo aplicatie dorita. Avem xterm, rxvt, Terminal, gnome-terminal.
Spatiul ocupat de sistem si aplicatii este nu mai mare de 2GB. In comparatie cu Windows XP proaspat instalat aceasta inseamna foarte mult.

Iar restul de spatiu il folosim pentru ... fisierele noastre personale.
DO NOT FEED THE TROLLS !
########################
YOU HAVE BEEN WARNED
Publicitate
Publicitate
#17
ov1d1u
MW Moderator
5624 mesaje
din 12/12/2007
89 aprecieri
28 octombrie 2008, 21:47:07
Pai oricum poti folosi aplicatii din KDE in Gnome si viceversa (doar ca e enervant faptul ca arata diferit, din cauza ca cele pentru KDE sunt scrise folosind QT si cele pentru Gnome sunt scrise folosind GTK). Linux ramane Linux indiferent de ce mediu desktop folosesti, si daca nu iti merge placa audio nu inseamna ca problema ta se va rezolva dand log out in Gnome si intrand apoi in KDE.
#18
Bunyan
MW Lurker
386 mesaje
din 28/10/2008
28 octombrie 2008, 22:49:28
ov1d1u said:"Pai oricum poti folosi aplicatii din KDE in Gnome si viceversa (doar ca e enervant faptul ca arata diferit, din cauza ca cele pentru KDE sunt scrise folosind QT si cele pentru Gnome sunt scrise folosind GTK). Linux ramane Linux indiferent de ce mediu desktop folosesti, si daca nu iti merge placa audio nu inseamna ca problema ta se va rezolva dand log out in Gnome si intrand apoi in KDE."

Se zice ca multi utilizatori de PC nu accepta GNU/Linux, deoarece ferestrele si meniurile din GNOME/KDE arata diferit de cele din bine cunoscuta WindowsXP.Eu m-am pierdut un pic, cand am vazut Vista in fata mea.Daca n-am invatat, apoi nu stiu.

Ma, tu de unde ti-ai facut concluzia ca placa mea audio nu functioneaza sub Linux? Crystal Sound 4236 este detectata automat de catre orice varitate de Windows;la primul restart se porneste cu o tema sonora.Linux 2.4 o sustinea de multa vreme si kernelul 2.6 o sustine in continuare. FreeBSD o recunoaste de asemenea.

Acum sa ma gandesc ce placa audio ai d-ta.Daca nu este VIA ori SoundBlaster, atunci sunt mari sansele ca este vreun Realtek High Definition.Aceasta placa audio nu functiona sub linux-2.4.xx. A capatat suport abia sub linux-2.6.xxx. Iar in WindowsXP nu capata glas, fara sa-i instalezi driverele de sunet de pe discul de firma, asa e ?

Uite ce avansat esti. Deosebesti o aplicatie scrisa in QT de una scrisa in GTK. Si care din ele te enerveaza mai tare, pot sa stiu?

Ori ce, eu trebuie sa tin pe hard diskul meu KDE si GNOME si sa trec din una la alta numai pentru a utiliza niste aplicatii din ele, da? Nu-ti pare ca-i prea mult?

Repet:eu nu sunt nici pentru KDE, nici pentru GNOME, fiindca nu folosesc nici una din ele.Foloseste-te de Linux vreo doi ani si pe urma spune ce e mai bun: KDE ori GNOME.

Ia spune-mi, ce editor utilizezi: vi sau Emacs ? Despre distributie stiu de acum - Sabayon.
DO NOT FEED THE TROLLS !
########################
YOU HAVE BEEN WARNED
#19
ov1d1u
MW Moderator
5624 mesaje
din 12/12/2007
89 aprecieri
29 octombrie 2008, 09:23:36 • actualizat 29 octombrie 2008, 09:41:31 (1 ori)
1. Folosesc Ubuntu, nu Sabayon
2. Folosesc Linux de cca. doi ani si jumatate
3. Placa mea e recunoscuta de Linux, este un VIA VT8233. Singurul dispozitiv care nu imi (mai) merge bine in Linux e controller-ul PATA, deoarece "inteligentii" de la kernel au schimbat driver-ul si l-au schimbat asa de bine ca primesc "kernel panic" atunci cand folosesc un dispozitiv aflat pe Secondary IDE.
4. Nu e greu sa deosebesti o aplicatie QT de una GTK, si nu trec dintr-un mediu grafic in altul numai ca aplicatiile pe care le folosesc sa aiba acelasi look&feel cu mediul desktop in care lucrez. Folosesc Gnome si singura aplicatie QT pe care o mai folosesc e Amarok, aplicatie care nu are niciun concurent serios in GTK.
5. Cand nu lucrez in mediul grafic, folosesc mcedit pentru a edita fisiere.
6. Hai sa nu o dam in cearta. Mobilewave nu e un loc potrivit pentru distrowars & co.
#20
JokerBoy
MW Addicted
4952 mesaje
din 21/07/2005
22 aprecieri
30 iunie 2010, 16:59:03 • actualizat 30 iunie 2010, 16:59:36 (1 ori)
#sharemobile/data/share/996/snapshot4.png

deja seamana cu windows 7 partea de notificari. :hmm:

desi este doar un RC1, este al naibii de stabil. cred ca dorinta ta ascunsa de a te intoarce la KDE cred ca o sa ti se implineasca in curand @ov1d1u. :)
#21
PhenNnom
MW Moderator
2437 mesaje
din 29/07/2008
46 aprecieri
30 iunie 2010, 17:22:45
Nu stiu cat de potrivit am ales topicul,dar...LXDE rullz,e foarte rapid,si decat GNOME / KDE
HP Pavilion G6 # OSX Mavericks + Windows 7
Samsung Galaxy S4 Developer Prototype
#22
JokerBoy
MW Addicted
4952 mesaje
din 21/07/2005
22 aprecieri
30 iunie 2010, 17:28:28
asa pot arunca si eu texte despre openbox. si crede-ma ca stiu ce DE/WM sunt rapide dupa ce le-am testat pe aproape toate pe un P3 in 1 ghz. :)
#23
ov1d1u
MW Moderator
5624 mesaje
din 12/12/2007
89 aprecieri
30 iunie 2010, 20:15:15
JokerBoy 30-06-2010 16:59:03
#sharemobile/data/share/996/snapshot4.png

deja seamana cu windows 7 partea de notificari. :hmm:

desi este doar un RC1, este al naibii de stabil. cred ca dorinta ta ascunsa de a te intoarce la KDE cred ca o sa ti se implineasca in curand @ov1d1u. http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/1.gif
Ma ispitesti http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/4.gif E vorba de KDE 4.4.5?
#24
JokerBoy
MW Addicted
4952 mesaje
din 21/07/2005
22 aprecieri
30 iunie 2010, 20:17:55
nu, e KDE 4.5 RC1  :P
#25
ov1d1u
MW Moderator
5624 mesaje
din 12/12/2007
89 aprecieri
02 noiembrie 2010, 12:51:15
KDE3 traieste!

http://trinity.pearsoncomputing.net/
#26
ADS
MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
16 aprilie 2011, 22:30:02
Imi place mai mult KDE, adica KUBUNTU instalat in Ubuntu.
cît despre ceea ce va fi, deocamdată e sublim
#27
PhenNnom
MW Moderator
2437 mesaje
din 29/07/2008
46 aprecieri
17 aprilie 2011, 11:29:18 • actualizat 17 aprilie 2011, 11:30:06 (1 ori)
Daca ar manca mai putine resurse,as prefera si eu KDE,dar din moment ce se misca ca naiba,iar interfata Aero din W7 zboara,nu pot alege KDE.Prefer Gnome
HP Pavilion G6 # OSX Mavericks + Windows 7
Samsung Galaxy S4 Developer Prototype
#28
ov1d1u
MW Moderator
5624 mesaje
din 12/12/2007
89 aprecieri
17 aprilie 2011, 12:31:32
O să treceți voi ori pe KDE, ori pe alte medii grafice după ce va veni dezastrul numit Gnome Shell http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/21.gif
#29
madalinul
MW Addicted
1173 mesaje
din 07/01/2008
17 aprilie 2011, 13:25:32
Gnome Shell mi se pare ca arata exact ca interfata default din Ubuntu 11.
Publicitate
Publicitate
#30
Warez
MW Lurker
245 mesaje
din 06/07/2009
19 aprilie 2011, 00:46:46
Ce pot sa zic e ca am incercat atat Gnome3 cat si Unity, cel din urma e cat de cat utilizabil pentru ca pastreaza toate cele 3 butoane in bara de sus pe cand in gnome-shell ai un X mare cat capul. In gnome 3 sunt scoase multe lucruri utile cu, care suntem obisnuiti in 2.32.1. Pana la urma cred ca imi fac un kde-lite pe arch sau un xfce de vreme ce si cei de la Arch vor trece Gnome-shell din testing in extra, o-m traii si om vedea.
Înapoi la Linux
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 13 ani
DSF
zZz ツ
Ultimul acum 10 ani
ov1d1u
MW Moderator
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 27% ⋅ 35
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 131 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.065⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!