incarcare telefon
3 308 vizualizări
56 răspunsuri
Linkuri topic "incarcare telefon"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
SonyEricssonT630
E normal sa se incalzeasca,e efectul JOULES
26 august 2005, 21:06:56
mai.....incercati ce v-am zis
dupa.......scrieti rezultatul.alin te inseli
dupa.......scrieti rezultatul.alin te inseli
[img]http://www.fightersoft.ro/sigs/sig.php?username=MIH.png[/img]
MW Addicted
2012 mesaje
din 29/04/2005
4 aprecieri
26 august 2005, 21:54:44
A zis exact bine

Telefonul incarca. Stiu si eu chestia cu formatatul ca este o mare prostie

Normal ca incarca telefonul daca ii scoti mufa si o bagi inapoi.
Haideti sa va explic si de ce(pentru cine nu stie)

Orice telefon, dupa ce se incarca, complet acumulatorul, are protectie care opreste intrarea curentului in acumulator. De ce? Ca sa nu se "prajeasca". Deci, dupa ce acumulatorul a fost incarcat complet, degeaba il mai tineti in priza!!! NU VA MAI INCARCA. Ramane ca si cum ar fi scos din priza. Ati inteles acum? Sau trebuie sa ma exprim altfel?
Edited by 3DwarD at 26-08-2005, 22:01
Read the [local=help.php]forum help/faq[/local] and forum rules!
http://www.eduard-ionescu.ro
http://www.fotografie-de-nunta.ro
MW Addicted
903 mesaje
din 21/05/2005
Opera Mini
Da, vreau eu detalii
MW Luver
179 mesaje
din 19/08/2005
27 august 2005, 11:08:57
3Dward a inteles cum este chestia.
Nu stiu de unde s-a raspandit atat de mult "formatatul" bateriei.
Atunci cand cumperi un telefon bateria li-ion este partial incarcata sau deloc. LA INCEPUT va fi nevoie de un timp mai mare de incarcare(de ex. la un telef. care in mod obisnuit se incarca in 2 ore la inceput e nevoie de 4) Da si acum vine intrebarea : Daca scrie pe telefon Charge complete de ce mai are rost sa-l tin? Oricum nu se mai incarca fiind deconectat automat de la reteaua electrica
Ei , exista 2 explicatii :
1. (S-ar putea ca de aici sa se fi raspandit mitul cu formatarea) Unele telefoane raporteaza gresit pt prima data incarcarea telefonului la maxim din cauza bateriei care este "virgina" Din acest motiv este recomandat sa ti telefonul la incarcat acele "4 ore" sau cat iti recomanda firma producatoare in manual!!! Repet cat iti recomanda firma producatoare in manual!!! Si nu cat iti zice un vanzator paralel din nu stiu ce magazin.
De regula , la producatorii care se respecta vei gasi instructiuni cum sa-ti incarci corect bateria pentru prima oara. La unii nu se specifica nimic tocmai pentru ca sa nu-ti dea despagubiri in cazul in care te tine 2 ore standby.
2.Telefonul raporteaza corect starea bateriei insa prima solutie este mai de incredere "pt producatori" si pentru utilizatori pentru ca nu poti stii niciodata ce iti rezerva softul telefonului.
Ce se intampla daca nu incarca telefonul optim? Nu vei putea folosi bateria la maxim.
Nu stiu de unde s-a raspandit atat de mult "formatatul" bateriei.
Atunci cand cumperi un telefon bateria li-ion este partial incarcata sau deloc. LA INCEPUT va fi nevoie de un timp mai mare de incarcare(de ex. la un telef. care in mod obisnuit se incarca in 2 ore la inceput e nevoie de 4) Da si acum vine intrebarea : Daca scrie pe telefon Charge complete de ce mai are rost sa-l tin? Oricum nu se mai incarca fiind deconectat automat de la reteaua electrica
Ei , exista 2 explicatii :
1. (S-ar putea ca de aici sa se fi raspandit mitul cu formatarea) Unele telefoane raporteaza gresit pt prima data incarcarea telefonului la maxim din cauza bateriei care este "virgina" Din acest motiv este recomandat sa ti telefonul la incarcat acele "4 ore" sau cat iti recomanda firma producatoare in manual!!! Repet cat iti recomanda firma producatoare in manual!!! Si nu cat iti zice un vanzator paralel din nu stiu ce magazin.
De regula , la producatorii care se respecta vei gasi instructiuni cum sa-ti incarci corect bateria pentru prima oara. La unii nu se specifica nimic tocmai pentru ca sa nu-ti dea despagubiri in cazul in care te tine 2 ore standby.
2.Telefonul raporteaza corect starea bateriei insa prima solutie este mai de incredere "pt producatori" si pentru utilizatori pentru ca nu poti stii niciodata ce iti rezerva softul telefonului.
Ce se intampla daca nu incarca telefonul optim? Nu vei putea folosi bateria la maxim.
MW Addicted
1046 mesaje
din 18/07/2005
12 aprecieri
SIE-C60
de ce acumulatorul se incalzeste cand stau mai mult pe wap?dar nu numai la mine si la altii.Mai ales cand e la incarcat.Eu am un acumulatorLi-ion.
Si cel mai bine e sati cumperi de la distribuitori autorizati,nu de la servisuri de telefoane.
Si cel mai bine e sati cumperi de la distribuitori autorizati,nu de la servisuri de telefoane.
MW Addicted
2012 mesaje
din 29/04/2005
4 aprecieri
27 august 2005, 11:41:53
pai se incalzeste din 2 motive.
1. ca e pus telefonul la incarcat, iar cand stai pe wap sau vorbesti la telefon, telefonul nu ia curent de la incarcator, ci de la acumulator(sau nu vi s-a intamplat la nici unul sa vi se stinga telefonul ca nu avea baterie cand vorbeati la telefon, chiar daca era la incarcat? mie unul mi se intampla des, mai ales cand aveam cent pe prepay).
2. tu tii telefonul in mana. oare nu se incalzeste si din cauza ca acumulatorul nu poate "respira" si mana ta este calda? offff....
1. ca e pus telefonul la incarcat, iar cand stai pe wap sau vorbesti la telefon, telefonul nu ia curent de la incarcator, ci de la acumulator(sau nu vi s-a intamplat la nici unul sa vi se stinga telefonul ca nu avea baterie cand vorbeati la telefon, chiar daca era la incarcat? mie unul mi se intampla des, mai ales cand aveam cent pe prepay).
2. tu tii telefonul in mana. oare nu se incalzeste si din cauza ca acumulatorul nu poate "respira" si mana ta este calda? offff....
MW Addicted
2125 mesaje
din 07/07/2005
4 aprecieri
Nokia3100IP-XCENTRIC 26-08-2005 19:22:58
E normal sa se incalzeasca,e efectul JOULES 
MW Addicted
1177 mesaje
din 09/07/2005
27 august 2005, 11:47:30 • actualizat 27 august 2005, 11:53:03 (1 ori)
Pt. ca browserul(telul)tau e mare consumator!Trage mult curent din baterie!iar cand mai e si la incarcat e normal pt. ca circuitul de incarcare a bateriei forteaza incarcarea(sa nu stai 10h cu el in priza)!+ ce spune 3DwarD!
MW Addicted
1046 mesaje
din 18/07/2005
12 aprecieri
SIE-C60
@3dward la nokia se intampla sa se stinga telefonul in timp ce vorbesti sau stai pe wap,si asta fiindca incarcatoarele de nokia au doar 3,6V si la mine la siemens e 5,4V.
MW Addicted
916 mesaje
din 02/07/2005
1 aprecieri
SonyEricssonK700i
@3dward, eu am avut nokia. Am patit sa se stinga tel in timp ce vorbesti (iar el e la incarcat), dar la mine bateria era veche si forjata. Dupa ce am schimbat bateria nu am mai avut probleme. Iar de cand intru pe wap schimb bateria tot la 2-3 luni. Daca iti incarci acumulatorul mai mult de 2-3 ore la fiecare incarcare, in timp o sa ai probleme cu bateria
MW Addicted
9475 mesaje
din 30/07/2005
29 aprecieri
Nokia3220
Termo ai dreptate e o diferenta ...Am de o zi si ceva un 3220 in proba ...dar se cam opreste o data la 2-3 ore pe wap... pe cand jaful meu de sie-st60 nu are treaba daca stau toata ziua pe wap...
MW Luver
130 mesaje
din 05/05/2005
Windows CE
Io am alta nelamurire: daca tin incarcatorul in priza "pe liber", are ceva?
Edit: aveam pretentii la tine sa nu mai scrii cu diacritice...
Edited by 3DwarD at 23-09-2005, 00:06
Edit: aveam pretentii la tine sa nu mai scrii cu diacritice...
Edited by 3DwarD at 23-09-2005, 00:06
MW Addicted
2125 mesaje
din 07/07/2005
4 aprecieri
Nokia3100
.. Dar ce sa se intample? .. normal ca nu are nimic
Începător
39 mesaje
din 01/03/2006
08 aprilie 2006, 23:12:49 • actualizat 08 aprilie 2006, 23:14:35 (1 ori)
Daca ati fi facut la scoala o materie numita acumulatori, acolo se scrie clar(valabil ptr acumulatori cu plumb si NiCd):
- dupa descarcare si incarcarea completa este recomandata lasarea acumulatorului "pe liber" cateva ore ptr revenirea catodului si anodului, nu se mai elimina gazele. Presupun ca ceva asemanator se intampla si la acumulatori cu Li(bineinteles nu eliminarea gazelor, poate fi ceva legat de incalzire sau reactivitatea Li).
In legatura cu incarcarea acumulatorilor cu Li, daca cautati pe internet veti gasi:
- incarcarea e diferita fata de NiMh sau NiCd, la inceput cu tensiune constanta (+/- 5 mV, de aceea e important incarcatorul) si curent in scadere, abia apoi cand ajunge la 80-90% se foloseste de curent constant;
- Li-polimer au capacitate cu 50% mai mare decat la Li-Ion, dar.. (cautati si voi, eu asa am gasit) au numarul de cicluri de incarcari mai mic dacat la Li-Ion
(daca e asa cum ziceti voi de ce Nokia nu foloseste multe acumulatoare Li-polimer asa cum a folosit la 6310i sau 5110?)
- dupa descarcare si incarcarea completa este recomandata lasarea acumulatorului "pe liber" cateva ore ptr revenirea catodului si anodului, nu se mai elimina gazele. Presupun ca ceva asemanator se intampla si la acumulatori cu Li(bineinteles nu eliminarea gazelor, poate fi ceva legat de incalzire sau reactivitatea Li).
In legatura cu incarcarea acumulatorilor cu Li, daca cautati pe internet veti gasi:
- incarcarea e diferita fata de NiMh sau NiCd, la inceput cu tensiune constanta (+/- 5 mV, de aceea e important incarcatorul) si curent in scadere, abia apoi cand ajunge la 80-90% se foloseste de curent constant;
- Li-polimer au capacitate cu 50% mai mare decat la Li-Ion, dar.. (cautati si voi, eu asa am gasit) au numarul de cicluri de incarcari mai mic dacat la Li-Ion
(daca e asa cum ziceti voi de ce Nokia nu foloseste multe acumulatoare Li-polimer asa cum a folosit la 6310i sau 5110?)
Înapoi la Discuții telefoane mobile
Topicuri similare
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.