Anunturi!

456 158 vizualizări
4 218 răspunsuri
korsobig
MW Veteran
516 mesaje
din 09/11/2005
SIE-M65
23 februarie 2006, 17:25:05
Merge airwireless....cred ca si-a revenit....
big
Publicitate
Publicitate
mircea
MW Addicted
4121 mesaje
din 21/08/2005
1 aprecieri
23 februarie 2006, 17:26:43
MagicaSTEAUA 23-02-2006 16:14:42
anunt: nu l-am mai vazut de mult pe bunelu. ce s-a intamplat cu el?
era cel mai fericit user de nokia 3100...
am mai vb pe mess cu el...sta cam prost cu banii acum... :cri:
mircea
MW Addicted
4121 mesaje
din 21/08/2005
1 aprecieri
24 februarie 2006, 15:59:18
un articol din ziar... :cry:

Lacrimi pentru fiul preotului din Vulpășești

• Cătălin, decedat într-un tragic accident de circulație, a fost condus pe ultimul drum de către întreaga comunitate locală • un sobor impresionat, format din 50 de preoți, în frunte cu PS Arhiereu Vicar Ioachim Băcăuanul, au susținut o emoționantă slujbă • cîntările duhovnicești au fost intonate de către colegii lui Cătălin, de la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloae“ și elevii Seminarului "Sfîntu Gheorghe“ din Roman • preotul Gheorghe Anghel, neconsolat, cere ca organele abilitate să facă "lumină“ în cazul băiatului său •
Lacrimi și tristețe nemărginită se citeau pe chipul celor cîteva sute de oameni veniți să-l conducă, ieri, 23 februarie, pe drumul fără întoarcere pe cel care a fost Cătălin Anghel, fiul preotului paroh din satul Vulpășești, Gheorghe Anghel. Rude, prieteni, colegi din anul I de la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloaie“ din Iași, au venit să aducă un ultim omagiu tînărului, de nici 21 de ani, al cărui "zbor“ a fost frînt brusc. Prin fața sicriului a trecut, pe rînd, fiecare, pentru a depune o floare ca simbol al curățeniei sufletești a lui Cătălin, ce a fost un exemplu pentru mulți tineri de vîrsta lui. Zdrobit de durere, fără odăjdiile preoțești, preotul Gheorghe Anghel a precizat că drama trăită de familia sa este umbrită de gîndul că moartea lui Cătălin putea fi evitată, iar cei care trebuiau să facă dreptate, au tras "storul“ prea repede peste această tragedie. "S-au vehiculat vrute și nevrute, oral sau prin mijloace mass-media, despre moartea lui Cătălin. Vreau ca acei care au instrumentat cazul să reia ancheta și să facă dreptate, pentru că eu, ca tată, simt că a fost altceva decît s-a spus. Nu vreau decît dreptate, mi-am plătit cu vîrf și îndesat jertfa către Dumnezeu. Numai eu și soția, Rodica, știm cum am reușit ca Sînziana, aflată încă internată la Iași, în stare mai bună, să nu afle de moartea lui Cătălin. Mare năpastă a căzut pe capul nostru“, a declarat tatăl, care nici putere să mai plîngă nu avea. Un impresionant sobor, alcătuit din peste 50 de preoți, conduși de către PS Arhiereu Vicar Ioachim Băcăuanul și de preot protopop Florin Țuscanu, au ținut la capul tînărului plecat dintre cei dragi o impresionantă și emoționantă slujbă. După ce mulți cunoscuți și-au luat rămas bun de la Cătălin, un grup de studenți au purtat pe umerii lor sicriul cu trupul neînsuflețit al colegului lor, într-un scurt periplu în jurul casei parohiale, acolo unde Cătălin a crescut și a deslușit primele taine ale abecedarului și, apoi, de la tatăl său, pe cele ale Sfintelor Învățături ale Domnului Iisus Hristos. Toată asistența, înlăcrimată, își înneca în suspine "revolta“ pentru că un copil curat la suflet a plecat pe un drum "necunoscut“, dar poate mai bun. Rodica Anghel, cu inima frîntă de crunta despărțire de Cătălin și de grijile pentru Sînziana, susținută, cînd de rudele apropiate, cînd de soțul ei, privea împietrită chipul celui care își "dormea“ somnul de veci, în sicriul rece. "De ce Doamne? De ce Cătălin al meu? Oare cu ce am greșit?“, se auzeau printre buzele uscate, șoaptele mamei crunt lovite de soarta implacabilă. "Domnul a dat, Domnul a luat, fie în veci Numele Domnului Lăudat!“, spuneau și oamenii. După ce cortegiul mortuar a ajuns la micuța biserică, acolo unde Cătălin a primit taina botezului acum aproape 21 de ani, pe care i-ar fi împlinit pe 10 iunie, sicriul a fost așezat în mijlocul Sfîntului lăcaș de închinăciune. Biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru rudele apropiate și pentru impresionantul sobor de preoți, venit să fie alături de "fratele lor spiritual“. A urmat o impresionantă slujbă pentru ca tînărul student la teologie să fie bine primit în Împărăția Cerurilor, slujbă ascultată afară, la difuzoare, de mulțimea adunată în curtea bisericii. După "Veșnica Pomenire“, prin glasul unui profesor de la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloaie“, a fost citit mesajul IPS Daniil Mitropolitul Moldovei, în care înalta față bisericească a transmis întreaga sa compasiune pentru dispariția prematură a unui bun student, un tînăr care a fost exemplu pentru colegi prin modul în care a reușit să-și însușească Sfintele Învățături. Apoi, a urmat cuvîntul de rămas bun al PS Ioachim Băcăuanul. "Ne-am adunat astăzi pentru a fi alături de Cătălin. Omul este o enigmă, iar taina morții este firesc să nască o tensiune. Tristețea a coborît astăzi ca un văl peste rude, peste părinți. Dar, așa după cum a zis francezul: «fiecare plecare înseamnă a muri cîte puțin». Cătălin a plecat astăzi dintre noi, chemat către Domnul Iisus să îndeplinească o nouă misiune. De aceea, ne-am rugat ca «Porțile Cerului» să se deschidă și să-l primească, pe acest tînăr deosebit. Emoția și lacrimile m-au cuprins, pentru că îmi pusesem mai speranțe în Cătălin. Doream să-și desăvîrșească studiile pentru a-l hirotoni preot, în locul tatălui său. N-a fost să fie așa, însă, îl asigurăm pe omul Ghiță Anghel că despărțirea, așa după cum susțin unii, moartea, este un mod de a genera o altă viață. Să nu uităm, Patimile lui Iisus pe Golgota, cînd aflat la capătul durerii și-a întrebat Tatăl de ce L-a părăsit. Domnul a știut cel mai bine, de ce?“, a spus cuvîntul său P.S. Ioachim Băcăoanul. Gelu Iacob, primarul comunei Sagna, a venit să-l ajute pe Gheorghe Anghel pentru ca momentele grele prin care trece acesta și familia lui, să fie mai ușor de suportat. "Sînt consternat de această nenorocire, abătută asupra preotului și prietenului Gheorghe Anghel. Cătălin a fost un tînăr model, un exemplu mai presus de orice critică, pentru toți tinerii din comunitatea noastră. Este o pierdere ireparabilă pentru familie și pentru noi cei care l-am cunoscut“, a precizat primarul Iacob. Ca un semn de dragoste eternă, preotul Gheorghe Anghel a pregătit mormîntul la doi pași de treptele bisericii care ar fi urmat să fie slujită, peste cîțiva ani, probabil, de Cătălin. Privirile oamenilor cădeau ades pe groapa proaspăt săpată, care-și aștepta "ofranda“. De jur împrejurul mormîntului, peste 150 de coroane purtau pe ferpare gîndurile și sentimentele celor care l-au cunoscut pe tînărul dispărut într-un tragic accident. După ce groparii au coborît în groapă sicriul, conform tradiției, apropiații familiei și rudele au aruncat cîte un pumn de țărînă peste rămășițele celui chemat să facă parte din marea oaste a Domnului. Garoafe și trandafiri albi, au rămas martori triști a unei îndoliate și înlăcrimate, înhumări. Ca un bun păstor al "oilor sale“, preotul Gheorghe Anghel, a închis porțile bisericii, poftind pe toți cei prezenți la praznicul de adio, organizat la despărțirea de cel mai drag odor, Cătălin. PS Ioachim Băcăuanul l-a asigurat pe Gheorghe Anghel, că băiatul său, plecat pentru o altă menire în viață, va veghea acolo din ceruri la sănătatea familiei sale, iar despărțirea de astăzi este vremelnică, pentru că Dumnezeu le va rîndui în așa fel încît să mai existe putința de revedere. Reamintim că tînărul a decedat sîmbătă, 18 februarie, la Iași, în urma unui groaznic accident în care a fost implicat. Băiatul, alături de sora sa, în vîrstă de 18 ani, mergeau spre casă, dar, la cîteva sute de metri înainte de bariera spre Luțca, mașina, un Logan, a ieșit în decor, cel mai probabil din cauza vitezei și poleiului. În prezent, sora tînărului se află în spital la Iași, sub supravegherea medicilor neuro-chirurgi.
IonutzCT
MW Addicted
825 mesaje
din 13/11/2005
Symbian
24 februarie 2006, 16:05:24
mircea il cunosteai pe cel care a murit?
[img]http://xs100.xs.to/xs100/06190/vodafone.gif.xs.jpg[/img] [img]http://xs100.xs.to/xs100/06201/banner2.gif.xs.jpg[/img]
mircea
MW Addicted
4121 mesaje
din 21/08/2005
1 aprecieri
24 februarie 2006, 16:31:58
da mai... :cry:
citeste in urma...
JohnnyD
MW Addicted
5058 mesaje
din 12/08/2005
22 aprecieri
SonyEricssonK500i
24 februarie 2006, 19:25:23
Mi-activai W@P-ul pe connex... Intr-adevar, se Cunoaste..merge mult mai bine ca cel de la 0range... :coolup:
[img]http://img209.imageshack.us/img209/5880/7590avatar5642451vz.gif[/img]