aceleasi functii doar ca e alb-negru...
capu` sa te duca!
Cum sa creez un chat cu un script propriu? (newbie)
7 543 vizualizări
128 răspunsuri
Linkuri topic "Cum sa creez un chat cu un script propriu? (newbie)"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Lurker
277 mesaje
din 31/01/2010
Nokia6630
20 martie 2010, 22:58:31
Elementele de design trebuie sa fie cat mai atractive. Altfel gusta un utilizator o functie/optiune !
Edited by Mishulica at 21-03-2010, 01:00
Edited by Mishulica at 21-03-2010, 01:00
Începător
2 mesaje
din 15/07/2010
16 iulie 2010, 13:47:20
salut
sant nou si nu prea inteleg mare lucru din mesajele citite de mine.
as vrea sa imi fac si eu un chat pe o adresa de net free si nustiu cum, ma poate ajuta careva va rog frumos.
sant nou si nu prea inteleg mare lucru din mesajele citite de mine.
as vrea sa imi fac si eu un chat pe o adresa de net free si nustiu cum, ma poate ajuta careva va rog frumos.
MW Addicted
4261 mesaje
din 16/02/2009
13 aprecieri
16 iulie 2010, 14:32:29
gasesti tot ce ti trebuie pe http://php.net/ pentru Cum sa creezi un chat cu un script propriu (newbie)
Începător
2 mesaje
din 15/07/2010
17 iulie 2010, 14:12:18
imi sant total necunoscute de linkul care mi lai dat mie Hotoman
MW Addicted
1151 mesaje
din 16/07/2005
17 iulie 2010, 14:55:53
In cel mai simplu caz trebuie sa inveti HTML si PHP. HTML trebuie sa il sti complet, iar PHP doar atat cat sa inserezi si sa extragi date din baza de date.
Ideea e foarte simpla: in HTML faci doua pagini: una ce contine un formular si alta ce contine un link catre formular si mesajele, iar in PHP e o singura pagina care insereaza in baza de date informatiile ce le primeste de la formular si extrage din baza de date toate mesajele.
HTML poti invata de pe W3Schools - HTML si dureaza doar cateva ore. Pentru a scrie codul HTML nu folosi Notepad, ci un editor special cum ar fi PSPad.
PHP poti invata tot de pe W3Schools - PHP, dar o sa dureze mai mult decat in cazul HTML. Pentru a putea rula codul, trebuie sa folosesti un server care e un program ce prelucreaza codul si returneaza rezultatul. Ca sa ai server-ul, baza de date si PHP incluse, poti folosi un program-pachet cum ar fi WAMP.
Nu ezita ca pe parcursul invatarii sa scrii orice program iti trece prin cap. O sa inveti mai mult daca, dupa ce termini un exemplu, pe baza acelui exemplu scri tu un alt program.
Ideea e foarte simpla: in HTML faci doua pagini: una ce contine un formular si alta ce contine un link catre formular si mesajele, iar in PHP e o singura pagina care insereaza in baza de date informatiile ce le primeste de la formular si extrage din baza de date toate mesajele.
HTML poti invata de pe W3Schools - HTML si dureaza doar cateva ore. Pentru a scrie codul HTML nu folosi Notepad, ci un editor special cum ar fi PSPad.
PHP poti invata tot de pe W3Schools - PHP, dar o sa dureze mai mult decat in cazul HTML. Pentru a putea rula codul, trebuie sa folosesti un server care e un program ce prelucreaza codul si returneaza rezultatul. Ca sa ai server-ul, baza de date si PHP incluse, poti folosi un program-pachet cum ar fi WAMP.
Nu ezita ca pe parcursul invatarii sa scrii orice program iti trece prin cap. O sa inveti mai mult daca, dupa ce termini un exemplu, pe baza acelui exemplu scri tu un alt program.
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
17 iulie 2010, 15:18:40
Hotoman 16-07-2010 14:32:29
gasesti tot ce ti trebuie pe http://php.net/ pentru Cum sa creezi un chat cu un script propriu (newbie)MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
17 iulie 2010, 21:45:23
ov1d1u 17-07-2010 15:18:40
Ca sa citesti documentatia de pe php.net trebuie sa stii macar notiunile de baza ale unui limbaj de programare. Documentatia de acolo e destinata mai degraba programatorilor cu cunostinte medii de PHP...Eu de exemplu nici pe vremea cand nu aveam habar sa scriu cel mai elementar "Hello World" si nici in ziua de astazi nu am citit nimic altceva decat documentatia de pe php.net si mi-a fost de ajuns.
Alea cu "inveti php sau alt limbaj de programare in 7 zile" sunt de preferat a fi evitate.
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
17 iulie 2010, 22:41:53 • actualizat 17 iulie 2010, 22:45:55 (1 ori)
Eu am invatat PHP de pe tizag.com, au niste tutoriale excelente acolo. Oricum cea mai buna cale de a invata un limbaj de programare, dupa parerea mea, e sa iti propui sa faci ceva anume in el (nu prea complex, pentru inceput) si sa pui manuta pe Google pentru a gasi ceea ce ai nevoie. Eu unul primii pasi in Perl si Python i-am facut portand generatorul ala de coduri CNP in ele. Sa citesti N pagini de documentatie... nu prea e o solutie
Înapoi la Creative Corner
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.