Cum afli numarul unui apelant anonim?!
55 876 vizualizări
246 răspunsuri
Linkuri topic "Cum afli numarul unui apelant anonim?!"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
Windows CE
Symbianklax187 17-03-2008 18:36:27
[img]http://mobilewave.ro/forum/thumbs/photos/535_375.gif[/img]SCRIS DE PE MARTE
Începător
6 mesaje
din 13/02/2007
23 septembrie 2008, 00:44:41
salut cine ma poate ajuta sa aflu un numar necunoscut.....am o cartela de orange pe abonament...sa aflu fara sa apelez la astia de la orange.....astept...multumesc anticipat
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
27 mai 2009, 11:42:22 • actualizat 27 mai 2009, 12:13:21 (1 ori)
Urmatoare metoda de aflare a identitatii unui apelant anonim, depinde, in primul rand de operatorul de telefonie mobila si restrictiile impuse de acesta.
Din experienta cunosc ca aceasta optiune functioneaza in unele tari (de exemplu in UK - mi-a demonstrat-o un amic), iar in altele nu. Din nefericire, nu exista o solutie unitara sau globala.
- Avem nevoie de un telefon ce ruleaza un sistem de operare WindowsMobile sau Symbian.
- In meniul telefonului, avem optiunea Setari Apel si aici submeniul Redirijare Apel.
- In submeniul Redirijare Apel, avem optiunea de redirijare a apelurilor de tip Ocupat.
- Efectuam o redirijare de apel de tip Ocupat catre Mail Box ; Se intelege ca avem nevoie de serviciul Mail activat si configurat in mod corespunzator.
In momentul cand se primeste un apel anonim, respingem acel apel, dupa care verificam casuta de mail. Daca operatorul de telefonie ne permite, in casuta de mail va aparea numarul de telefon al celui care ne-a apelat cu numar ascuns.
Repet: Functionare acestei medote depinde de operatorul de telefonie mobila si de restrictiile impuse de acesta. Din experienta pe care o avem cu totii pot afirma ca nu va functiona in versiunea prepay!
Din experienta cunosc ca aceasta optiune functioneaza in unele tari (de exemplu in UK - mi-a demonstrat-o un amic), iar in altele nu. Din nefericire, nu exista o solutie unitara sau globala.
- Avem nevoie de un telefon ce ruleaza un sistem de operare WindowsMobile sau Symbian.
- In meniul telefonului, avem optiunea Setari Apel si aici submeniul Redirijare Apel.
- In submeniul Redirijare Apel, avem optiunea de redirijare a apelurilor de tip Ocupat.
- Efectuam o redirijare de apel de tip Ocupat catre Mail Box ; Se intelege ca avem nevoie de serviciul Mail activat si configurat in mod corespunzator.
In momentul cand se primeste un apel anonim, respingem acel apel, dupa care verificam casuta de mail. Daca operatorul de telefonie ne permite, in casuta de mail va aparea numarul de telefon al celui care ne-a apelat cu numar ascuns.
Repet: Functionare acestei medote depinde de operatorul de telefonie mobila si de restrictiile impuse de acesta. Din experienta pe care o avem cu totii pot afirma ca nu va functiona in versiunea prepay!
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
27 mai 2009, 11:49:53
Da, metoda ar trebui sa functioneze. Mai era un serviciu oferit de un roman care, prin redirectionarea apelurilor la un numar de telefon fix se putea afla cine te apeleaza cu numar necunoscut. Marea problema, insa, e ca de pe PrePay nu se poate face redirectionarea apelurilor (am auzit ca doar Cosmote ofera aceasta facilitate si pe serviciul preplatit), deci singura cale pentru a afla cine te apeleaza cu numar ascuns este sa faci o plangere la politie (lucru nerecomandat ca s-ar putea sa descoperi ca vreun membru al familiei face chestii din astea si ii faci lui probleme dupa aia).
Nu stiu sigur dar am auzit ca numarul apelantului ajunge in telefonul destinatarului atunci cand se cere ascunderea identitatii insa telefonul ignora numarul si nu il afiseaza pe display. Totusi tind sa cred ca acest lucru NU se intampla deoarece la cate patch-uri avem pentru Sony Ericsson se facea unul si pentru "corectarea" acestei probleme.
Nu stiu sigur dar am auzit ca numarul apelantului ajunge in telefonul destinatarului atunci cand se cere ascunderea identitatii insa telefonul ignora numarul si nu il afiseaza pe display. Totusi tind sa cred ca acest lucru NU se intampla deoarece la cate patch-uri avem pentru Sony Ericsson se facea unul si pentru "corectarea" acestei probleme.
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
27 mai 2009, 12:12:15
La fel de bine poti cere operatorului de telefonie mobila (cel putin posesorii de abonament) blocarea apelurilor de tip anonim.
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
27 mai 2009, 12:30:48
O sa-i doara undeva de asta, cel putin daca esti utilizator PrePay. Am vrut si eu sa cer blocarea apelurilor cu numar ascuns care ma tot seaca de vreo doua saptamani (deci nu sa mi se dea numarul, ci sa mi-l blocheze) si mi-au recomandat sa merg la politie si sa depun plangere. Sincer nu as face asta deoarece cam banuiesc eu cine e in spatele apelurilor cu numar ascuns si stiu ca i-as face destul rau daca s-ar trezi cu politia la usa.
MW Addicted
1507 mesaje
din 01/06/2005
8 aprecieri
27 mai 2009, 13:16:15
Este destule programe de filtrare a apeluriilor, pune sa raspunda direct la anonim si gata..
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
27 mai 2009, 13:19:29
Corect. Dar, aici este vorba cum sa afli numarul unui apelant anonim.
Asa poti filtra din telefon sa primesti apleluri doar de la numerele de telefon pe care le ai memorate in agenda.
Asa poti filtra din telefon sa primesti apleluri doar de la numerele de telefon pe care le ai memorate in agenda.
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
27 mai 2009, 13:19:40
Exista, dar pentru Symbian si Windows Mobile. Pentru Sony Ericsson exista posibilitatea de filtrare a apelurilor si exista si ELF-uri, insa niciuna din metode nu poate bloca apelurile anonime. Sper ca pe viitor cineva sa programeze un ELF care sa respinga din start apelurile cu numar ascuns.
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
27 mai 2009, 13:31:41
ov1d1u 27-05-2009 11:49:53
Nu stiu sigur dar am auzit ca numarul apelantului ajunge in telefonul destinatarului atunci cand se cere ascunderea identitatii insa telefonul ignora numarul si nu il afiseaza pe display. Totusi tind sa cred ca acest lucru NU se intampla deoarece la cate patch-uri avem pentru Sony Ericsson se facea unul si pentru "corectarea" acestei probleme.Avea contract cu operatorii mobili si acces la baza de date ? Ma cam indoiesc.
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
MW Addicted
1507 mesaje
din 01/06/2005
8 aprecieri
30 mai 2009, 01:57:36
klax187 27-05-2009 13:19:29
Corect. Dar, aici este vorba cum sa afli numarul unui apelant anonim. Asa poti filtra din telefon sa primesti apleluri doar de la numerele de telefon pe care le ai memorate in agenda.
Dar asa e, aici e vorba cum sa afli, dar asa ca un tip daca vrei sa nu mai fi stresat, filtreaza sa raspunda auto la necunoscut
MW Addicted
3263 mesaje
din 12/02/2008
26 aprecieri
Opera Mini
MW Addicted
4011 mesaje
din 21/07/2006
1 aprecieri
Windows CE
Sa raspunda automat, dar sa ii intrerupa instant apelul, cu scopul incarcarii facturii apelantului.
Nu imi trimiteti mesaje private pe acest forum, sunt banat la cerere!!! Pot fi gasit pe djgsm.info
Înapoi la Trucuri și sfaturi
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.