Nu am gasit un topic pentru N70 asa ca spun aici chiar daca e un nume de topic cu multi de versus. Nu sunt chiar of-topic/

Azi am avut ocazia pentru prima data sa butonez un N70 (da, azi, eu nu prea am acces la telefoane de ultima generatie in micul orasel), si m-a surprins pe bune. Pana ajungem la partea cu surprins-ul sa fac o mica descriere a "fuselajului". Are un design fain, in spate camera e acoperita delicat cand nu vrem sa facem poze, butoanele sunt frumos aranjate si micute exact ca in poze, camera pentru apel video e pusa frumos acolo, ecranul e nimerit si el. Dar ecranul... are ecranul mic ca 6600, ma asteptam sa fie un pic mai mare chiar daca pastreaza acelasi numar de pixeli.
Stiu ca am un telefon mare, SPV M3000, dar am zis sa pun N70 pe langa el sa rad un pic de PDA-ul meu dar UPS!!, constat ca N70 e mai lung cu 2-3 milimetri, poate exagerez, oricum, are o lungime egala cu M3000, are si cam aceeasi grosime, atat doar ca nu e la fel de lat cat M-ul dar nici nu mai are mult.
Vad butonul meniu frumos pus acolo de ti-e mai mare dragul, hotarasc sa il apas, nu stiu la ce ma asteptam, dar m-a surprins faptul ca meniul e la fel ca la 6600, icoanele doar schimbate, in rest exact acelasi meniu. Toate symbianele sunt la fel ?!?!

Pe langa dezavantajele astea, e de laudat cum se aude sunetul, pe M3000 nu se aude asa bine cu toate ca e facut in trimestrul urmator al anului 2005 dar e apropiata calitatea.
Initial voiam sa imi iau N70, apoi m-am gandit la aproape-uriasul N80 si in cele din urma am ajuns la M3000 (Qtek 9100) si ma bucur. Am un meniu frumos si complicat (complicat nu in sensul de dezavantaj, ci din contra). Si cand ma gandesc ca pe M3000 am dat cu 200-300 ron mai mult decat as fi dat pe un N70...
Totusi, topicul e despre 6630, 6680 si N70. Categoric N70 e in fruntea celor trei modele pentru design-ul si sunet-ul foarte reusite si bune. 6630 e cam lat la taste si nici nu sunt prea frumos aranjate, 6680 e cam dreptunghi, dar N70... se vede ca e N.