Spawn 02-02-2007 00:05:44
@dsf ule stai calm si vino cu argumente palpabile nu cu vrajeli. Eu cu aplicatiile care le am acum pe telefon pot dovedi oricand ca symbianul este net superior WM ului. 
acum iti voi da niste exemple de emulatoare care au nevoie de un sistem de operare performant (de hardware facem abstractie), nu prea cred ca symbian duce asa ceva
FinalBurn - emuleaza jocuri FinalBurn si NeoGeo (am testat un joc care avea 40MB si merge f bine, cu sunet si cu frecventa procesorului ridicata la 264Mhz de la 180Mhz)
PalmOS - emulator de aplicatii palmOS. Practic emuleaza suita PALM.
PlayStation - emulator de jocuri playstation. eu personal nu am incercat dar niste tipi de pe modaco au incercat. Fiind pt PPC, este nevoie si de SPhelper pt navigarea in meniul emulatorului. http://fpsece.net/
a si Skype. De ce nu au lansat si pt symbian asa ceva?
de ce nu au fost lansate si pt symbian, dat fiind ca e mult mai popular?
deci nu mai veni cu vrajeli de genu ca symbian e net superior wm-lui.
cu ce e mai superior? ia zi? ca x-lescu a lansat o aplicatie doar pt platforma symbian?
si ti-am mai zis, sunt mai multe aplicatii si jocuri pt symbian deoarece e mai popular (iar tre sa reamintesc de nokia?).
oricum, aplicatii sunt o groaza si pt WM. La capitolu jocuri sta mai rau, dar poti sa-ti bagi eemulatoare si sa te joci cati vrei.
Sa nu mai zic ca la capitolu multimedia WM exceleaza (ma refer la redare de fisiere multimedia, muzica, video)
Uite cate tipuri de fisiere poti reda pe un windows smartphone:
- Video: H.264 (AVC), MKV, MPEG-1, MPEG-4 part 2 (ASP), DivX, XviD, WMV, MJPEG, Matroska, TS, PS, 3GPP, MOV, AVI, MPEG-4, NSV, ASF, RM
- Audio: MP3, WAV, AMR, RA, WMA, AAC, OGG
- Flash: SWF (care e mai complet decat cel de la symbian, testat de mine pe un 6680 - si in plus pe symbian nu poti deschide swf-uri prea mari)
- Imagini: JPG, GIF, BMP, TIFF, PNG, etc etc
- Office: XLS, DOC, PDF, PPT, PPS, TXT (majoritatea se pot edita direct de pe mobil)
si multe alte extensii (ce se deschid cu emulataore, alte aplicatii, etc).
in acest post m-am referit la symbian s60. symbian uiq e mai capabil
in legatura cu torrente si altele. momentan exista doar pt WM PocketPC edition (daca nu exista cerere si in segmentu smartphone.. ). Oricum, cred ca e posibil ca sa rulez si pe smartphone (ca si multe alte aplicatii PPC). dar ai nevoie de un emulator de cursor (SPHelper or smth)
In concluzie, symbian e ceva bun dar nu poti sa zici ca e mai bun ca WM. din pacate nu am avut ocazia sa testez telefoanele symbian 3rd edition ca sa pot compara cu WM. Dar in comparatie cu symbian prima editie si a doua CLAR e mai bun WM-ul.
*editat*

Symbian
Deci asta e prima întrebare care mi se pune: "Ce jocuri ai?" 
De cand zici ca iei WM,nu poti da "N72"-ul pe un WM ? Sau nu iti convine?