Symbian VS Windows Mobile

223 467 vizualizări
1 962 răspunsuri
DSF
zZz ツ
6923 mesaje
din 28/04/2005
288 aprecieri
02 februarie 2007, 00:53:30 • actualizat 02 februarie 2007, 01:03:49 (2 ori)
Spawn 02-02-2007 00:05:44
@dsf ule stai calm si vino cu argumente palpabile nu cu vrajeli. Eu cu aplicatiile care le am acum pe telefon pot dovedi oricand ca symbianul este net superior WM ului. :)
asa..
acum iti voi da niste exemple de emulatoare care au nevoie de un sistem de operare performant (de hardware facem abstractie), nu prea cred ca symbian duce asa ceva

FinalBurn - emuleaza jocuri FinalBurn si NeoGeo (am testat un joc care avea 40MB si merge f bine, cu sunet si cu frecventa procesorului ridicata la 264Mhz de la 180Mhz)
PalmOS - emulator de aplicatii palmOS. Practic emuleaza suita PALM.
PlayStation - emulator de jocuri playstation. eu personal nu am incercat dar niste tipi de pe modaco au incercat. Fiind pt PPC, este nevoie si de SPhelper pt navigarea in meniul emulatorului. http://fpsece.net/

a si Skype. De ce nu au lansat si pt symbian asa ceva?

de ce nu au fost lansate si pt symbian, dat fiind ca e mult mai popular?

deci nu mai veni cu vrajeli de genu ca symbian e net superior wm-lui.

cu ce e mai superior? ia zi? ca x-lescu a lansat o aplicatie doar pt platforma symbian?

si ti-am mai zis, sunt mai multe aplicatii si jocuri pt symbian deoarece e mai popular (iar tre sa reamintesc de nokia?).
oricum, aplicatii sunt o groaza si pt WM. La capitolu jocuri sta mai rau, dar poti sa-ti bagi eemulatoare si sa te joci cati vrei.
Sa nu mai zic ca la capitolu multimedia WM exceleaza (ma refer la redare de fisiere multimedia, muzica, video)
Uite cate tipuri de fisiere poti reda pe un windows smartphone:
- Video: H.264 (AVC), MKV, MPEG-1, MPEG-4 part 2 (ASP), DivX, XviD, WMV, MJPEG, Matroska, TS, PS, 3GPP, MOV, AVI, MPEG-4, NSV, ASF, RM
- Audio: MP3, WAV, AMR, RA, WMA, AAC, OGG
- Flash: SWF (care e mai complet decat cel de la symbian, testat de mine pe un 6680 - si in plus pe symbian nu poti deschide swf-uri prea mari)
- Imagini: JPG, GIF, BMP, TIFF, PNG, etc etc
- Office: XLS, DOC, PDF, PPT, PPS, TXT (majoritatea se pot edita direct de pe mobil)

si multe alte extensii (ce se deschid cu emulataore, alte aplicatii, etc).

in acest post m-am referit la symbian s60. symbian uiq e mai capabil

in legatura cu torrente si altele. momentan exista doar pt WM PocketPC edition (daca nu exista cerere si in segmentu smartphone.. ). Oricum, cred ca e posibil ca sa rulez si pe smartphone (ca si multe alte aplicatii PPC). dar ai nevoie de un emulator de cursor (SPHelper or smth)

In concluzie, symbian e ceva bun dar nu poti sa zici ca e mai bun ca WM. din pacate nu am avut ocazia sa testez telefoanele symbian 3rd edition ca sa pot compara cu WM. Dar in comparatie cu symbian prima editie si a doua CLAR e mai bun WM-ul.

*editat*

Vrei si tu o semnatura asemanatoare? Vezi topicul de creare timeline telefoane mobile.
Publicitate
Publicitate
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
Symbian
02 februarie 2007, 02:07:01 • actualizat 02 februarie 2007, 02:09:47 (1 ori)
Hai mă DSF,nu mai cataloga lipsa jocurilor ca un dezavantaj al WM. Ce naiba,cine stă să se joace?? Mai sunteți copii de 7 ani ca să stați numai pe jocuri? Eu pe Blokia meu am o grămadă de jocuri da nu știu nici măcar cum se joacă,le am de luni de zile și nici n-am trecut de primul nivel :)) Doar table și șah sunt deacord să am pe tel. Deci mă jur,faza cu jocurile e cea mai mare prostie,dovedește cât de copii sunteți. Eu unul nu suport jocurile. Mor când îmi cere cineva telu și se bagă direct în jocuri. Sau sunt o grămadă care cum văd telu,mă întrebă: "Mamă ce tel,îmi arăți și mie ce jocuri ai"? :death: Deci asta e prima întrebare care mi se pune: "Ce jocuri ai?" :down: N-aveți decât să ajungeți ca occidentalii,oameni în toată firea stau și joacă în prostie. Ca să nu mai vorbesc de tineri,sunt obsedați,sau mai bine spus bolnavi! Luați-vă și voi tel pt programe,să faceți cât mai multe/folositoare chestii cu el,nu pt jocuri :death: :death: Dacă vreți jocuri luați-vă Playstation și gata! Eu îmi doresc un C600 și măcar asta să fie problema,că n-am jocuri. Să nu meargă nici unu și tot m-ar afecta deloc. PS așa ca fapt divers,deja am scris cam mult și începe să-mi afișeze literele/caracterele în reluare (cu întârziere). Așa pățesc de fiecare dată când scriu un post mai mare. Nu știu de ce,doar e text,ce naiba. Dar deh,e "calitate" Blokia. Of,deja m-am săturat! N-am bani acum că mi-aș lua un SPV. Chiar și un C500!
filip_pine
MW Addicted
1250 mesaje
din 11/11/2006
02 februarie 2007, 04:11:49
parerea mea este ca windows mobile e superior symbianului, desi eu am symbian, as vrea sa imi cumpar si eu un spv am auzit ca sunt foarte bune...am si butonat unul si cand am vazut ce aplicatii avea ala in el si ce poate face windows mobile, mi-am schimbat parerea despre symbian...nu zic ca nu e bun , este , dar e mai bun windows mobile...
[img]http://img691.imageshack.us/img691/4325/sigcopyg.jpg[/img]
Drix
MW Addicted
2230 mesaje
din 07/10/2006
Symbian
02 februarie 2007, 07:13:56 • actualizat 02 februarie 2007, 07:25:19 (2 ori)
Mmm,parerea mea e ca nici un tel nu se compara cu "Seria N" de la Nokia ! Puteti sa comparati un WM cu un symbian,dar nu cu unul din Seria N ! Oricum,threadul asta provoaca mici scandaluri,certuri si ura ! :lol:
@Raoul:Tu nu mai posta ! Tu ai ceva impotriva Nokiilor cu symbian ! :death: Deja tu se stie,postezi impotriva nokiilor de cate ori ai ocazia,chiar daca esti off ! Unii mai stam si pe joace,exemplu dam de unul bun,gen Tomb Raider,gen asphalt urban v 8 mb sau v 15 Mb si mai jucam ! Adevarat ca putin ! Exemplu eu am 2 tovarashi cu "N-uri" aici care imi cer joace,pt ca intra noaptea la munca si nu au ce face ! "n72"-ul tau nu stiu ce are,ori nu te descurci tu cu el,ori are probleme de soft ! :angry: De cand zici ca iei WM,nu poti da "N72"-ul pe un WM ? Sau nu iti convine? :lol:
adioperator
MW Addicted
2253 mesaje
din 26/07/2005
Windows CE
02 februarie 2007, 07:22:29
Eu am replica pe masura seriei N: Windows Mobile PocketPC si eu zic ca lasa mult in urma orice din seria N.
Drix
MW Addicted
2230 mesaje
din 07/10/2006
Symbian
02 februarie 2007, 07:27:41
Man,fiecare cu ce ii place ! Seria N imi place mult ! Nu stiu pocketpc cat e de bun,dar pana la urma e fiecare cu ce tel a crescut !  :D
modoran
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
Opera Mini
02 februarie 2007, 07:32:26
adioperator 02-02-2007 07:22:29
Eu am replica pe masura seriei N: Windows Mobile PocketPC si eu zic ca lasa mult in urma orice din seria N.
Mai putin browserul Safari de la Nokia 3rd edition...E mai tare decat ala de pocket pc...la celelalte capitole nokia sux
Dicocodino
MW Addicted
1151 mesaje
din 16/07/2005
Windows CE
02 februarie 2007, 09:19:37
Am folosit cateva luni Symbian 7.0 se pe un Nokia 6600 si, de maine trei saptamani, folosesc Windows Mobile 5.0 PPC pe un M3000, pot spune ca windows-ul e cu vreo 20-30 de procente mai bun decat symbian-ul. In prima saptamana m-a enervat, preferam symbian pentru ca mi s-a parut mai usor de folosit, apoi am inceput sa ma obisnuiesc cu windows si am aflat cam ce poate si deplasarea prin meniuri. Nu prea duc dorul jocurilor si aplicatiilor de symbian, pe M3000 le aveam deja instalate pe cele indispensabile precum office-urile, zip, pdf reader si file explorer-ul care imi permite sa vad toate fisierele la fel ca Fexplorer-ul de symbian. Singurele lucruri ce ma deranjeaza, nu stiu daca tin neaparat de windows, sunt lipsa contorului pentru traficul de date, neexistenta unui program preinstalat care sa ofere trimiterea de fisiere prin bluetooth, si faptul ca aplicatiile preinstalate nu se inchid de la x-ul din colt decat prin comanda CTRL+Q sau din fereastra Running Programms; primele doua se rezolva prin instalarea unor programe. O problema ce tine de windows e gestionarea memoriei RAM, de scade sub 3 mB memoria RAM libera mi se blocheaza de trebuie scot acumulatorul; e singura problema ce ma deranjeaza.

De retinut ca Windows Mobile 5.0 PPC e mai performant decat Symbian 7.0 SE dar e bine le avem pe amandoua (dovada noul ODC Mobile). :)
STR8
MW Addicted
932 mesaje
din 27/09/2005
Windows CE
02 februarie 2007, 09:37:51
mda,pina la ODC nu prea se laudau cei cu symbian...nus am avut si OS si am si WM...tot windowsu e mai bun,symbian e cam lent...
life is much better with HTC...[IMG]http://img206.imageshack.us/img206/5633/winlv3.jpg[/IMG]
on1x1
MW Liker
71 mesaje
din 29/11/2006
02 februarie 2007, 09:53:34 • actualizat 02 februarie 2007, 09:56:06 (2 ori)
parerea mea:

windows mobile > symbian

nokia > htc

------------------------ (se trage linie)

windows mobile + nokia = best shit ever. evident, cu un pret pe masura.

in legatura cu torrente si altele. momentan exista doar pt WM PocketPC edition
merge si pe smartphone, sunt ceva probleme la taste si incadrarea in ecran.
stargate
MW Addicted
2400 mesaje
din 22/02/2006
02 februarie 2007, 10:07:17 • actualizat 02 februarie 2007, 10:07:58 (1 ori)
Nu pot sa pricep cum de comparati smartphoneuri (nseries) cu pocket pcuri. Pe PPCuri exista touchscreen, ferestre, tastatura etc... Cand comparati OSurile nu comparati camerele sau aspectul... ca saracu Windows Mobile nu are nici o vina ca HTCul este prastie. Ia sa aruncati o privire si pe Samsung cu WM, Asus, HP etc - ceilalti producatori.
[img]http://www.fightersoft.ro/sigs/sig.php?username=stargate.png[/img]
visit my blog
florinet4
MW Addicted
1917 mesaje
din 29/08/2006
02 februarie 2007, 10:12:58
stargate 22-01-2007 03:27:20
Check this this out.
exista un program care te ajuta la instalarea fisierelor .cab direct de pe pc! si se gaseste aici

eu am un spv m3100 si nu am absolut nici o problema cu el. e drept ca mai ramane blocat uneori insa cei de la htc au fost inventivi si au introdus un buton de reset pt a nu mai scoate acumulatorul! sa nu uitam ca la PPC si SP putem face upgrade la win sau chiar inlocui!

acel ODC mobile poate fi inlocuit pe PPC de

WinMobile Torrent v2.1.15
http://www.ppcwarez.org/phpBB2/userpix/5878_wmTorrent_1.gif

cat despre jocuri nu duc lipsa... sunt destule... majoritatea sunt pt ambele platforme!
[IMG]http://www.speedtest.net/result/510584718.png[/IMG]
******HTC TOUCH PRO - MicroSDHC 6Gb / HTC TOUCH DIAMOND / HTC TOUCH DUAL******
stargate
MW Addicted
2400 mesaje
din 22/02/2006
02 februarie 2007, 10:33:23
Of... mie mi se pare stupida treaba cu torrente pe telefon pentru ca 1) merge foarte incet, 2) costa traficul in draci, 3) nu ai spatiu de stocare. Daca asta e un criteriu de departajare a OSurilor (care de altfel nici nu tine de OS in sine) inseamna ca cautati nod in papura sau nu stiti ce vreti de la un dispozitiv mobil.
[img]http://www.fightersoft.ro/sigs/sig.php?username=stargate.png[/img]
visit my blog
Dicocodino
MW Addicted
1151 mesaje
din 16/07/2005
02 februarie 2007, 10:34:31
Si Win Mobile Torrent merge cu APN WAP ? Ca ODC-ul de symbian functioneaza cu APN WAP plus ca depaseste orange-ul. :)

Si care e butonul de reset ? :) Ca mi-ar fi de folos.  :D
Publicitate
Publicitate
florinet4
MW Addicted
1917 mesaje
din 29/08/2006
02 februarie 2007, 10:40:20
nu stiu daca merge cu apn wap ca eu nu ma omor cu chestiile astea. la m3100 exista o gaurice mica intre irda si microfon, acolo apesi cu stylus-ul, la m3000 nu stiu daca exista!
[IMG]http://www.speedtest.net/result/510584718.png[/IMG]
******HTC TOUCH PRO - MicroSDHC 6Gb / HTC TOUCH DIAMOND / HTC TOUCH DUAL******
Înapoi la Versus
Topicuri similare
Geopsi
acum 20 ani
87
1 641 vizualizări
Symbian VS 3G VS Windows Mobile în Versus  
Deschis de 3dWARd ⋅ acum 20 ani 1 2 5 6
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 20 ani
Frike
MW Addicted
Ultimul acum 16 ani
nerooo_07
MW Veteran
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 39
  • E frumos dar nu prea 23% ⋅ 32
  • Laser frate! 48% ⋅ 66
Au votat 137 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.048⋅8⋅2
Portalul tău de telefoane mobile!