Principalele chestii care m-ar tenta sa schimb Omnia cu Omnia 2 sunt: rezolutia WVGA si marimea ecranului, mufa usb, si jack 3.5mm.
Chestii care nu-mi plac: in primul rand designul, care pentru mine conteaza foarte mult; daca nu imi place un telefon si cum arata nu prea-mi vine sa-l cumpar, indiferent de ce e capabil. Nu vorbesc numai de faptul ca nu imi place aspectul general, ci si cum sunt puse mufele de sus, capacul din spate, cu acele gauri ieftine la difuzor, sau ce are acolo,... de exemplu, parca ar fi facute de designeri orbi. A doua chestie ar fi lipsa mouse-ului, cu care m-am obisnuit foarte mult la Omnia. Dar am vazut in acest sens ca apare Xperia 2, care are adaugat si trackpad... si in rest cred ca stie ca si Omnia 2, nu stiu exact de ecran daca e la fel.
O alta chestie e ca mi se pare incalcit ca naiba prin meniuri, cu acele 3 today-uri, si in plus, daca merge si cu 6.5. cum am vazut ca merge asa, ma lipsesc.
Oricum, pana la urma, cred ca punctul forte al lui Omnia 2 este ecranul acela amoled; am vazut un clip pe youtube in care se comparau HTC Touch HD, Omnia 2 si Toshiba TG01. Se vedea de departe diferenta de ecran dintre cele 3... in sensul ca Omnia 2 era de departe cel mai "plin de culoare".