Asta e marea problema, faptul ca abia in ultimul timp a inceput un "razboi" impotriva celor care folosesc englezisme
care e totusi problema cu englezismele? 1. se folosesc englezisme inclusiv in domeniul tehnologic/stiintific, acolo unde romana inca e la un stadiu primitiv. sunt multe cuvinte si expresii care nu au un echivalent perfect in romana, care desi e o limba inutil de complicata, e saraca in cuvinte. 2. engleza a devenit limba internationala, cunoasterea si folosirea ei nu mai e doar un moft ci o necesitate tot mai mare. 3. limbile se schimba, intotdeauna s-au schimbat si intotdeauna se vor schimba. de ce atata conservatorism artificial? de vechile frantuzisme, rusisme, turcisme care s-au inradacinat de nu mai stim de ele nu comenteaza nimeni. sa ramanem doar la varza/viezure/branza?
@N-ter,nu zice nimeni ca e gresit sa cunoastem engleza dar e gresit sa o folosim excesiv CAND NU E CAZUL! Plus ca ne batem joc de limba noastra pentru care strabunii nostrii si-au dat viata! Cuvintele fara echivalent in limba romana sunt extrem de putine! Pe timpul lui Ceausescu nu se foloseau englezisme si n-a murit nimeni...
ba sunt enorm de multe, si cuvinte si expresii. fostele frantuzisme sau slavisme sau turcisme sau mai stiu eu ce care s-au intiparit in limba nu deranjau, nu? a picat deodata boala cu englezismele. limba e intr-o continua schimbare si n-o poti opri.
daca se tinde sa se vorbeasca tot mai mult o limba internationala foarte bine. comunicare mai usoara.
Limba engleză are peste 1000000 de cuvinte. Limba română n-are nici măcar 500000. Multe cuvinte din engleză se folosesc pur și simplu în română pentru ca nu există un echivalent prin care să fie traduse din engleză în română.
Nu are nimeni nimic cu acele cuvinte care nu au echivalent (fie ca provin din engleza,turca,germana etc.). Esti capcaun,chiau nu stii sa citesti ceea ce scriu?? De cand "weekend" nu are echivalent (sfarsit de saptamana)? Si pe vremea lui Ceausescu nu se auzise de weekend,marketing,management etc. A murit cineva??
n-o fi murit dar lumea mai progreseaza, conservatorii au impresia ca totul trebuie sa progreseze numai pana la un anumit timp apropiat de existenta lor, iar mai departe sa se opreasca pamantul pe loc.
Raoul foloseste tu fraze care inlocuiesc niste simple cuvinte ca marketing, weekend,management. Ai mai prosti vor cauta totusi sa evolueze (desigur, in limite decente).
Nimeni nu spune sa nu cunosti limba sau sa scrii incorect gramatical, dar atunci cand ea evolueaza, las-o sa faca asta.
asa am citit pe forumuri. documenteazate, ca nu la-m facut eu, ca sa imi ceri explicatii vreau doar pareri...ce, cum si daca la mai folosit careva.
Hunterr 14-08-2010 10:32:47
asa am citit pe forumuri. documenteaza---te, ca nu l---am facut eu, ca sa imi ceri explicatii vreau doar pareri...ce, cum si daca l---a mai folosit careva.
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.