Un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile

666 vizualizări
Scris de SPIDERPC la 19 februarie 2009, 00:15:58
/data/files/oldpubfiles/news/10075721.jpg

Liderii pieței de telefonie mobilă au ajuns marți la un acord pentru producerea unui încărcător standard, compatibil oricărui tip de celular, în încercarea de a-i ajuta pe consumatori să facă economii financiare și de timp, informează AFP.      

La ora actuală, fiecare producător de telefoane mobile are propriul model de încărcător, existând chiar și mai multe tipuri de alimentatoare pentru celulare ale aceleiași mărci, ceea ce contribuie la creșterea costurilor de înlocuire pentru utilizatori, dar și la acumularea de cabluri nedorite în cazul în care consumatorii schimbă marca de telefon.

Într-o încercare, încă timidă, de a pune capăt uneia din problemele vieții moderne, Asociația producătorilor și operatorilor din industria GSM (GSMA) a anunțat că producătorii de top au decis să se alieze pentru rezolvarea problemei. Decizia, anunțată de Rob Conway, CEO al GSMA, a fost primită cu aplauze de către participanții la Mobile World Congress (MWC), care are loc săptămâna aceasta la Barcelona. "Inițiativa va reduce problema fără sfârșit a numeroaselor și incompatibilelor încărcătoare prin înlocuirea acestora cu unul singur, care se va potrivi la toate telefoanele și va permite o reducere cu 50% a energiei consumate în standby", a spus Conway.

"Acesta este un acord cu bătaie lungă, care va permite pieței să treacă la un singur și eficient tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile", a declarat și Michael O’Hara, director de marketing al GSMA. Forma standard de încărcător, care va fi adoptată de 17 producători printre care se numără Nokia, Motorola și Samsung, este de tip mini-USB. "Obiectivul nostru este ca până în 2012 majoritatea telefoanelor mobile să treacă la acest nou gen de interfață", a mai spus O’Hara.

Producătorii de celulare se află de ceva timp sub presiunea Comisiei Europene pentru a produce un încărcător unic. Comisarul european pentru Industrie, Guenter Verheugen, a susținut, în cadrul unui interviu acordat săptămâna trecută postului german de radio Deutsche Welle, că, în condițiile în care în cele 27 de state membre UE se folosesc peste 30 de tipuri de încărcătoare, “răbdarea sa a ajuns la limită".

Introducerea unui încărcător standard ar putea permite companiilor să reducă costurile pentru telefoanele noi, pentru că nu va mai fi necesară vânzarea celularelor cu tot cu încărcător. Pe de altă parte, producătorii vor pierde din veniturile provenind din înlocuirea încărcătoarelor pierdute sau stricate.

Sursa: Ziarul Gandul
S-ar putea sa te intereseze
0
2 234 vizualizări
0
149 vizualizări
Inovatie: modul tv tuner pentru telefoanele mobile
24 ianuarie 2015, 15:25:30 ⋅ știre scrisă de RazvanN
Comentarii articol 0

Acest articol nu are nici un comentariu.

Știrea a fost scrisă în .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 48% ⋅ 65
Au votat 135 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.020⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!