Romanii vor sa plece in alta retea mobila

343 vizualizări
Editat 26 octombrie 2008, 12:57:08 Scris de AleKs la 25 octombrie 2008, 20:26:32
/data/files/oldpubfiles/news/portabilitate.jpg

La trei zile după introducerea portabilității în România, peste 650 de clienți ai operatorilor de telefonie au depus cerere pentru a se muta în altă rețea, ne-au declarat reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Comunicații (ANC). Începând de marți - 21 octombrie - și în România orice utilizator poate să treacă la un alt operator de telefonie păstrându-și numărul.

În prima zi, utilizatorii serviciilor de telefonie din România au depus 97 de cereri de portare a numărului. În a doua zi, numărul acestora aproape s-a dublat, ajungând la 183. Joi, alte 372 de persoane au făcut o astfel de cerere. "În primele trei zile, numărul de cereri s-a dublat de la o zi la alta“, au declarat reprezentanții ANC.

Operatorul Cosmote este foarte optimist.
Conform unor surse din interiorul companiei, numărul celor care au solicitat în prima zi de portabilitate să se mute în rețeaua Cosmote a fost de patru ori mai mare decât a celor care și-au manifestat intenția de a pleca. "Suntem foarte optimiști că prin portabilitate vom atrage și mai mulți clienți în rețeaua Cosmote“, ne-a declarat sursa citată. La Orange România, liderul pieței, numărul celor care au făcut cerere să intre în rețea în prima zi este cu 30% mai mare decât al celor care au decis să renunțe la serviciile operatorului, conform unui reprezentant al companiei.

Operatorul Orange a spus ca:
"E prematur să facem estimări, dar nu ne așteptăm la migrări semnificative“.

Din pacate niciun reprezentant Vodafone România nu a dorit să făcă declarații legate de acest subiect.


Statistici - Portări masive în Europa
În UE, de la lansarea acestui serviciu în 2003, aproape 47 de milioane de persoane au renunțat la serviciile unui operator de telefonie mobilă în favoarea altuia fără schimbarea numărului, conform datelor prezentate de Martin Selmayr, purtătorul de cuvânt al comisarului UE Viviane Reding. Cei mai mulți utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă care și-au portat numărul s-au înregistrat în Finlanda. Acolo, 68% dintre utilizatori și-au mutat numărul în altă rețea.

Pe locul doi se află Danemarca, unde 42% dintre utilizatorii de telefonie mobilă au schimbat operatorul. În privința telefoniei fixe, datele arată că aproape 19 milioane de abonați din statele membre UE și-au portat numărul de telefon că- tre alt operator de profil. Cele mai multe numere fixe portate sunt consemnate în Olanda - circa 4 milioane și în Spania - peste 3 milioane.

Sursa: Evenimentul Zilei
S-ar putea sa te intereseze
0
679 vizualizări
Din 2009 scad tarifele la telefonia mobila!
02 decembrie 2008, 19:55:26 ⋅ știre scrisă de laur1989
0
139 vizualizări
Lumea mobila se mai imbogateste cu un sistem de operare : Oppo Color OS
06 septembrie 2014, 22:12:49 ⋅ știre scrisă de RazvanN
Comentarii articol 0

Acest articol nu are nici un comentariu.

Știrea a fost scrisă în .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 49% ⋅ 66
Au votat 136 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.028⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!