SuperCID HTC Tornado, Hurricane, Typhoon, Motorola MPX220 Smartphones

3678 vizualizări
Scris de EviL la 25 martie 2008, 23:50:36
SuperCID-ul
Este un fel de protectie a bootloaderului ... nu prea puteti modifica nimic sau folosi alte rom-uri decat cele distribuite de operatorul de la care ati achizitionat terminalul.
CID-ul este unic pentru fiecare operator de telefonie mobila in parte e ca un fel de cod de retea.


Pentru a putea instala pe telefon Windows Mobile 6.0 sau pt a face update la diferite ROM-uri, SPL-uri, IPL-uri, radio-uri GSM este necesar/obligatoriu sa faceti SuperCID.

Va recomand ca inainte de toate sa instalati ActiveSync versiunea 4.5 (daca nu o aveti inca) pe care o puteti downloada aici ######

Pentru SuperCID putem folosi 2 metode in caz ca nu va funtioneaza prima o incercati pe a-II-a :

Metoda I

Metoda Cu SpvServices

Download program : SPV-Services.rar

Continut arhiva :
/data/files/oldpubfiles/continutspvs.jpg


Mod de utilizare :
1. Copiati si rulati pe telefon fisierul Decertificare.cab - astfel veti da programului de decodare/supercid acces la RAPI.
2. Conectati telefonul la Pc si rulati SPVServices.exe
/data/files/oldpubfiles/spvsm.JPG

3. Acum alegeti optiunea CID Tool (Alpha)
/data/files/oldpubfiles/spvcid.JPG

4. Apasati pe Set CID = 11111111 --> daca primiti mai jos un mesaj "Successfuly" inseamna ca ati reusit sa faceti supercid daca nu veti primi un mesaj de eroare !!! in acest caz folositi metoda a II-a :)
/data/files/oldpubfiles/supercid.jpgMetoda II

Metoda Cu LokiWiz

Download program : Unlock_SuperCID_Your_SPV_C500_550_600.rar

Continut arhiva :
/data/files/oldpubfiles/lwzcon.JPG


Mod de utilizare :
1. Conectati telefonul la PC si asigurati-va ca s-a stabilit cu succes conexiunea (icoana activesync de langa ceas e verde).
2. Copiati si rulati pe telefon fisierul Decertificare\Allow_decert.cab - astfel veti da programului Decertificare\Semi_decert.exe acces pentru o decertificare partiala a telefonului.
3. Restartati telefonul.
4. Rulati pe calculator fisierul Decertificare\Semi_decert.exe si apasati pe "Remove Lock" in mod normal daca totul decurge cu succes ar trebui sa primiti la sfarsit mesajul "SDA successfully unlocked. PLEASE REBOOAT SDA NOW!".
/data/files/oldpubfiles/sda.JPG

5. Restartati telefonul.
6. Acum copiati si rulati pe telefon fisierul Decertificare\Full_Decert.cab pentru decertificarea full a telefonului.
4. Rulati pe calculator fisierul Lokiwiz.bat si apasati pe tasta C - "C. CID Unlock (SuperCID)" asteptati pana telefonul se restarteaza singur.
/data/files/oldpubfiles/lwzcid.JPG


Atentie !!! Programul Lokiwiz va crea in folderul sau fisierul "lock_backup.bin" care contine datele de back-up ale zonei de CID este foarte recomandat sa pastrati in siguranta acest fisier ... va poate salva daca ceva nu a decurs bine sau daca veti avea in viitor ceva probleme in zona cid-ului.


Verificati Daca Telefonul Are SuperCID Sau Nu


Download program :TeraTermPro.rar

Continut arhiva :
/data/files/oldpubfiles/ttpm.JPG


1. Mai intai va trebui sa dam disable la ActiveSync astfel : deschidem activesync si mergm la Setari Conexiune ...
/data/files/oldpubfiles/as1.JPG

2. In fereastra Setari Conexiune debifam optiunea "Se permit conexiuni USB/Allow USB connection".
/data/files/oldpubfiles/as2.JPG

3. Intrati in bootloader. a) inchideti teleonul, b) tineti apasat butonul "Camera", c) conectati cablul USB la telefon - at trebui sa va apara acum pe display 3 culor cu date despre SPL & IPL.
/data/files/oldpubfiles/camerab.jpg

/data/files/oldpubfiles/btl.jpg

4. Acum rulati pe PC programul TeraTermPro.exe selectam Serial apoi alegem la Port USB dand OK.
/data/files/oldpubfiles/ttpu.JPG

5. Acum ne apare o fereastra alba (un fel de command prompt) unde dam comanda "info 2" (fara ghilimele) apoi enter si vom primi un mesaj.
Daca va apare "HTCSSuperCID" (ca si in imaginea de mai jos) insemna ca aveti SuperCID!!!
/data/files/oldpubfiles/cidok.jpg

Daca va apre ceva de genul "HTCS + CID + CID checksum + HTCE" , inseamna ca nu aveti supercid ia cid-ul vostru este "CID"

Atentie !!! Nu imi asum raspunderea in cazul in care terminalul tau sufera vre`o defectare in urma acestui tutorial ... orice pasi urmezi din acest tutorial ii urmezi pe proprie raspundere !!!!Tutorial Creat Pentru Comunitatea MobileWave , vor urma si altele , urmatoarele teme : Tutorial instalare WM6, Tutorial Decodare WM SmartPhones, Tutorial Restaurare telefon - In cazul in care ati ramas blocati in bootloader in urma unui update la WM6 (fara a face SuperCID).
Nu pot preciza exact urmatoarele aparitii datorita putinului timp liber pe care il am ... daca e cine interesat sa ajute la unul din aceste tutoriale il rog sa ma contacteze pe forum. Multumesc anticipat.
Orice nelamurire o puteti clarifica pe forum.

---
Telefoane mobile care fac parte din platforma HTC Typhoon: Qtek 8010, i-Mate SP3, Dopod 565, Orange SPV C500, (HTC Typhoon Feeler -> ) Qtek 8020, i-Mate SP3i, Dopod 575, O2 Xphone II, Vodafone VDA, (HTC Typhoon Sonata -> ) T-Mobile SDA, (HTC Typhoon Amadeus -> ) Qtek 8100, Dopod 585, O2 Xphone IIm, T-Mobile SDA music.

Telefoane mobile fac parte din platforma HTC Tornado (Riemma, Faraday, Noble, Tempo): Qtek 8300, Qtek 8310, i-MateSP5, i-Mate SP5m, Dopod 586W, Dopod 577W, O2 XDA Orion, O2 XDA IQ, T-Mobile SDA Music II, Orange SPV C600, Cingular 2100/2125, Vodafone v1240/VDA II.

Telefoane mobile fac parte din platforma HTC Hurricane: Qtek 8200, i-Mate SP4m, Dopod 566, Dopod 586, O2 XDA Phone , T-Mobile SDA II, Orange SPV C550.
Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
Comentarii articol 7
24 martie 2009, 23:57:45
EviL
autor articol
gasesti aici mtty http://wiki.xda-developers.com/uploads/mtty.exe
24 martie 2009, 23:02:33
JokerBoy
stiu ca are deja facut supercid, dar imi trebe ca sa`i dau format BINFS..
24 martie 2009, 22:57:12
EviL
autor articol
da mai e si mtty il gasesti pe xda , daca iti trbe pentru placa de baza de la mine iti zic de acuma ca are supercid , nu mai e nevoie sa ii faci nimic :)
24 martie 2009, 22:55:01
JokerBoy
alt program in locul la tera term este?  :D ca daca inchid programul fara sa`i dai disconnect inainte imi da ecran albastru la pc :|

mutty? :type:
03 iunie 2008, 11:16:45
EviL
autor articol
eraoarea o primeste deoarece telefonul nu e decertifica ... vezi pe mw cum se face exact decertificarea pt modelul tau de telefon
22 mai 2008, 00:16:54
pimp
Si daca imi da o eroare de acest gen ce sa fac ?
eroare:

installation was unsuccesfull [...]
22 mai 2008, 00:12:52 • actualizat 22 mai 2008, 00:16:09
pimp
Si daca imi da o eroare de acest gen ce sa fac ?
eroare:

installation was unsuccesfull because it doesn´t have system acces [...]
Tutorialul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 49% ⋅ 66
Au votat 136 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.045⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!