SPV C600 - Restore Orange Romania ROM

1419 vizualizări
Scris de EviL la 14 august 2008, 11:18:30
Va voi prezenta in cele ce urmeaza cum puteti reveni la rom-ul de la orange romania (care este un windows mobile 2005 - smartphone - asta pt cei care nu stiau ) dupa un update la windows mobile 6 , 6.1 sau alt rom , sa nu uitam ca romul de la orange romania este singurul rom in limba romana pentru spv c600, si este recomandata folosirea lui daca nu mai aveti timp de instalat si testat tot felul de programa sau daca telefonul va ajunge pe mana unui parinte sau prieten care nu prea se descurca cu limba engleza ...


Instrumente neceare :
 • Telefon Orange SPV C600 (desigur)
 • Cablu de date
 • Un card miniSD de minim 64 mb
 • Card reader - desi nu e obligatoriu , va poate usura mult munca , daca nu aveti card reader puteti folosi WM5Storage 1.73 (nu voi vorbi despre acesta metoda in acest tutorial - consider ca oricine poate face rost de un card reader amarat)
 • Imaginea Rom-ului Orange RO pe care o gasiti impartita in 5 arhive a cate 7.6 MB fiecare (la dezarhivare va avea 256 mb) adica ~ 34 MB Partea 1 ,Partea 2 , Partea 3 , Partea 4 , Partea 5
 • WinHeX
Mod de lucru :

 • Downloadati imaginea ROM-ului si dezarhivati-o intr-un folder
 • Downloadati si extrageti intr-un folder WinHeX
 • Puneti miniSD-ul in card reader si deschideti WinHex
 • Acum selectam din winhex open disk mergem la physical media si dechidem cardul minisd.
  /data/files/oldpubfiles/winhex.JPG
 • Dupa deschiderea minisd-ului in win hex mergem la Edit --> Fill Disk Sectors...
  /data/files/oldpubfiles/winhex2.JPG
 • Va va aparea un dialog(care tre sa arate cam asa) la care dati ok apoi confirmati operatiunea cu ok. - acesta operatiune ca inlocuii pe card in hex totul cu 00 pentru a nu aparea erori la punerea imaginii pe card .
  /data/files/oldpubfiles/winhex3.JPG
 • Dupa terminarea operatiunii Fill Bloks care poate sa dureze mai mult in functie de marimea cardului merge la meniul File --> Restore Backup.
  /data/files/oldpubfiles/winhex4.JPG
 • In dialogul nou aparut alegem la files of type - winhex backup (*.whx) apoi alegem fisierul Orange_Romania_ROM_(by_Relu_tested_and_uploaded_by_EviL).whx pe care l-am dezarhivat anterior
  /data/files/oldpubfiles/winhex5.JPG
  /data/files/oldpubfiles/winhex7.JPG
 • In caseta de dialog nou aparuta ne asiguram ca : este selectat modul "write sectors directly and imediately to the disk" , la destination disk va trebui sa selectam din nou cardul de la physical media . (confirmad ca doriti inceperea scrierii).
  /data/files/oldpubfiles/winhex8.JPG
 • dupa terminarea punerii imaginii pe card , scoateti minisd-ul din card reader si bagati-l in telefon .
 • acum porniti telul in bootloader - tineti apasat butonul de la camera.
  /data/files/oldpubfiles/camerab.jpg
 • imaginea de back-up va fi detectata automat in bootloader si vi se va cere sa apasati pe tasta Volum - (minus) pentru a incepe procesul de restore.
 • asteptati pana la finalizarea restore-ului apoi scoateti cardul si formatat-il pe pc.

*** ca de obicei : nu imi asum raspunderea pentru eventualele pagube atat software cat si hardware - urmezi acest tutorial pe proprie raspundere. daca apar ceva probleme sau va blocati la vreun pas din acest tutorial ma puteti gasi pe forum sau pe messenger - astept orice nelamurire
Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
Comentarii articol 7
29 iulie 2009, 11:21:36
EviL
autor articol
am solutie si pt bypass cid dupa cum ziceam anterior
23 iulie 2009, 13:25:14
ionass
Mai fratilor , asta nu este o solutie ; Daca nu ai cid unlock la telefon nu merge , iti da mesajul " Not allow update " .
O modalitate ar fi sa gasesti cumva un rom original .
20 august 2008, 16:05:41
DSF
Si cand ai timp si chef sa pui ROM-ul RO default de la C600 si in sectiunea Firmware Base :P
18 august 2008, 23:24:32
DSF
Numai sa postati si aici solutia, poate ar ajuta si pe altii care ar intampina probleme similare
18 august 2008, 20:25:28
EviL
autor articol
sal hmmm pentru solutionare am nevoie de mai multe detalii poti sa ma cauti pe yahoo : wap.evil , 10x
16 august 2008, 20:07:31
lryco
Ce parere avetzi despre acest topic? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=233148 ,e posibil sa il fac sa mearga?problema este ca nu stiu cum sa copiez de pe tel pe sd ,dak acesta nu porneste,adik intra automat in bootloader!
16 august 2008, 19:44:37
lryco
Salut!Am facut exact cum ai descris aici.Problema este ca mi-a dat o eroare: "Not allow update!",si ramane blocat pe aceasta imagine,apoi daca apas scurt pe butonul de on/off,acesta intra in bootloader.
Mentionez ca doar daca il aprind,acesta intra in bootloader,fara sa mai apsa simultan si pe camera,deci nu mai booteaza.Il am de la un prieten care a incercat sa puna WM 6 , si nu si-a facut un back-up de ROM!Se mai poate face ceva,ma intreb daca prin cablu,k asa prin card eu nu stiu ce sa ii fac!Multumesc anticipat!!
Aricolul "SPV C600 - Restore Orange Romania ROM" are un scor de 5 din 5 (1 voturi)
Tutorialul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
 • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
 • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
 • Laser frate! 48% ⋅ 65
Au votat 135 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.019⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!