Schimbarea Iconitelor la PocketPC

1302 vizualizări
Scris de Alecs la 09 ianuarie 2009, 01:15:54
Sunt convins ca cei mai multi v-ati saturat de aceleasi iconite care vin cu interfata wm5/wm6, precum si de iconitele proprii cu care vin programele. Daca ati facut de toate pe al vostru ppc si nu v-ati jucat inca de-a schimbatul iconitelor, now is the time. Avem din fericire la dispozitie pentru aceasta treaba o aplicatie magnifica, SK Shortcut Manager, pe cat de simpla, pe atat de utila.
Puteti schimba aproape orice iconita din ppc, inclusiv iconitele folderelor din sistem si ale diverselor tipuri de fisiere. Cu prima accesare aplicatia va va afisa toate iconitele (si path-ul) pe care le aveti in Programs; tineti apasat pe o iconita si va aparea o fereastra, ca in snapshot-ul de mai jos:
/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/01sk_window.jpg

Dupa ce ati ales optiunea “Change Icon", in browser-ul care se deschide trebuie sa selectati un fisier resursa (in format exe sau dll, de preferinta). Dupa ce ati selectat dll-ul aplicatia va citi iconitele pe care le contine si le va afisa. Selectati una si gata.
/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/02sk_window.jpg

Alt avantaj oferit de Sk Shortcut e ca are optiunea "Quick Way" cu care puteti accesa direct iconitele pe care ppc-ul le afiseaza in alte locuri. Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, puteti accesa iconitele programelor din Startup, din Start menu, meniul Programs, precum si iconitele din Control Panel (iconitele care apar in toate meniurile de la setari: Personal, System si Connections) si iconitele din Root ( aceasta optiune va duce practic in orice locatie din ppc, de unde puteti schimba iconita oricarui fisier, folder, url etc).
/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/03sk_window.jpg

      Am pregatit pentru voi cateva dll-uri cu iconite, cele mai multe extrase din dll-urile shell din windows xp si vista. Pentru ca un astfel de dll este mare ca dimensiuni, am eliminat din aceste dll-uri iconitele mai urate precum si toate perechile de ico-uri in format mai mare de 48x48 si 256k. Astfel, fiecare iconita e disponibila in format 16x16 (cele mai mici care apar in ppc), 24x24 si 32x32, toate la 32 biti (true colors). Este recomandat sa copiati aceste dll-uri in memoria interna (preferabil direct in Windows) pentru ca path-ul sa fie cat mai scurt si sa nu fie lag-uri in afisarea iconitelor.
      Cateva “mostre" de iconite custom:
/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/1start_menu.jpg /data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/3resco.jpg


Tot ce aveti nevoie se afla in aceasta arhiva : PPC Icon Changer
Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
Comentarii articol 3
16 iunie 2009, 16:52:07
Maryus147
Cum schimb iconita aia de la start..am vazut in dll-urile alea ca este si iconita vista pe care vreau sa o pun in locul aleia default...ma ajuta cineva? :(
04 aprilie 2009, 16:29:55 • actualizat 04 aprilie 2009, 16:30:40
Alecs
autor articol
Pentru cei cu ppc-uri cu rezolutie mare ( VGA, WVGA etc) gasiti aici un dll cu iconite extrase din Windows 7 si prelucrat special pentru SK Shortcut Manager: DOWNLOAD
12 martie 2009, 17:34:56
BigCall
Alecs EXCELENTA aplicatie.
Mi-am customizat icon-urile din programs asa cum mi-am dorit demult !
Mii de multumiri !
Aricolul "Schimbarea Iconitelor la PocketPC" are un scor de 5 din 5 (1 voturi)
Tutorialul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Aprecieri
1 apreciază
5
De la acelasi autor
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 49% ⋅ 66
Au votat 136 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.036⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!