Push Mail over Exchange Server pe APN wap

1670 vizualizări
Scris de EviL la 04 februarie 2009, 15:38:12
Mail instant pe telefoanele noastre chiar si pe apn wap ...

Cu toti (utilizatorii de wap - in special ce de orange) stim ca protocoalele IMAP , POP3 , SMTP sunt blocate de catre majoritatea providerilor la pachetele de servicii wap , acestea fiind disponibile doar la accesul internet unde desigur avem si alte tarife (mult mai mari :) )

Am descoperit o solutie prin care totusi putem primi instant mail-uri pe telefonul mobil , trimite mail-uri - cu sau fara atasamente.
Aceasta metoda este destinata in special telefoanelor cu sistem de operare windows mobile care suporta nativ microsoft exchange server, dar e posibil sa functioneza si pe symbianAici mai multe detalii prin instalarea unui sis /sisx , insa in acest tutorial ma voi axa doar pe partea de windows mobile (momentan nu adetin un telefon s60 si nu pot confirma sau infirma functionalitatea pe apn wap a exchange server)

Sa incepe .... configurarea (voi folosi actualul meu smartphone - procedura este aporape identica pe poket pc)

Primul lucru pe care ar trebui sa il faceti este creerea unui cont free pe site-ul Mail2WEB

/data/files/oldpubfiles/exchange1.jpg

De aici vom crea o adresa de mail de genul nume_utilizator@mail2web.com urmatorul pas e sa forwardam toate mail-urile primite (pe adresa noastra curenta) catre acesta adresa .... de pe gmail e foarte simplu (prin adaugarea unui filtru) pe yahoo e un pic mai complicat.
Mail2WEB suporta de altfel colectarea mail-urilor de pe alte conturi prin pop3 / impap.

Nota : tot prin acest serverul exchange va puteti sincroniza contacte , calendarul si task-urile .... mai lipseau sms-urile si totul era ok. (o sa vedeti in scr-urile ce urmeaza mai multe detalii)


Configurarea manuala :

 • Deschidem de pe telefon ActiveSync

  /data/files/oldpubfiles/Screen003.png
 • Alegem Add Server Source

  /data/files/oldpubfiles/Screen004.png
 • Introducem datele contului creat pe mail2web.com si debifam optiunea "Attempt to detect Exchange Server settings automatically"

  /data/files/oldpubfiles/Screen013.png
 • Introducem adresa serverului exchange in cazul nostru mobile.exchange.mail2web.com si ne asiguram ca este bifata optiunea SSL

  /data/files/oldpubfiles/Screen006.png
 • Introducem userul (adresa de mail de forma nume_utilizator@mail2web.com) si parola , bifam save password , la domain nimic.

  /data/files/oldpubfiles/Screen008.png
 • Bifam ce anume vrem sa sincronizam cu serverul exchange si dam finish

  /data/files/oldpubfiles/Screen009.png
Acum setam perioada de verificare a mail-urilor , daca e setata pe "As item arive" telefonul va fi conectat la serverul exchange permanent ceea ce nu e recomandat deoarece va consuma bateria inutil, eu l-am setata la "Every 15 minutes" - un interval destul de bun zic eu. De asemenea se poate seta si manual - mail-urile vor fi sincronizate doar atunci cand se da manual Send / Receive . Iata cum vom face aceste setari :

 • Alegem Schendule din meniul activesync

  /data/files/oldpubfiles/Screen010.png
 • Apoi alegem mai jos perioada te timp la care se va face sincronizarea cu severul exchange

  /data/files/oldpubfiles/Screen011.png
Cam asta e tot acum puteti astepta linistit pe telefon sosirea unui mail ... :)

Hint`s ...

- Pentru logarea pe site folositi adresa http://live.mail2web.com
- Gasiti pe site (dupa logare) in sectiunea My Mail Settings optiunea de a doawnloada un fisier cu setarile automate(enumerate mai sus) - il puteti folosi dupa o formatare ... fara a mai sta sa introduceti manual toate datele contului

Avantaje ...

- Push mail pe wap unlimited
- posibilitatea trimiterii si primirii mail-urilor cu atasamente (flosind o conexiune SSL cred ca atasamentele pot fi chiar mai mari de 10 mb {limita orange wap actuala la download} nu am testat este doar o teorie)
- Existenta setarilor automate.
- Posibilitatea sincronizarii agendei, calendarului si task-urilor ... dupa o formatare prinde chiar bine

Dezavantaje...

- Lipsa sincronizarii sms-urilor
Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
Comentarii articol 4
18 februarie 2009, 21:55:19
nicu77
Salutare. Puteti sa-mi spuneti si mie, va rog, cum se poate seta forward la un cont de yahoo catre o alta adresa de mail fara sa ai yahoo mail plus? Am cautat s afac setarile necesare si nu am gasit....
06 februarie 2009, 14:46:56
laur1989
Da functioneaza chiar foarte bine(apn wap), aseara am facut cateva teste am trimis e-mail-uri de pe diferite conturi (yahoo, gmail, k) am setat conectare permanenta, nu va recomanda doarece se duce foarte repede bateria.
Ce sa-ti zic mail-ul ajunge instantaneu, am dat forward la gmail mai am de dat la yahoo si nu mai imi fac probleme cu mail-ul. :coolup:
06 februarie 2009, 10:35:33
EviL
autor articol
cool , deci merge si pe s60 pe apn wap ....
06 februarie 2009, 03:47:29
laur1989
Ai facut o treaba foarte buna @Evil eu am configurat pe Nokia E50 s60v3, e putin diferita configurarea fata windows mobile, dar nu foarte mult si functioneaza perfect.
Aricolul "Push Mail over Exchange Server pe APN wap" are un scor de 5 din 5 (1 voturi)
Tutorialul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
 • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
 • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
 • Laser frate! 48% ⋅ 65
Au votat 135 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.017⋅7⋅3
Portalul tău de telefoane mobile!