Opera Mini pe PocketPC

1253 vizualizări
Scris de Alecs la 01 ianuarie 2009, 19:00:20
Se pare ca Opera Mini a evoluat destul de mult, asa ca e un browser demn de luag in seama si foarte util pe PocketPC.
Cum insa nu e prea comod sa folosesti o aplicatie Java pentru ca intai trebuie sa intri in platforma java si apoi sa lansezi aplicatia, am facut ce am putut sa scap de acest handicap.
Asadar, pentru folosirea Opera Mini pe PocketPC in cel mai comod mod e nevoie de:
HowTo:
-se instaleaza Esmertec jbed ( daca nu il aveti deja).
-se instaleaza jar-ul Opera Mini din zip-ul de mai sus
-se copie fisierul policy.utf din zip si se suprascrie peste cel original din path-ul Storage Card/Esmertec Java/AppDb
-pentru scurtatura opera mini trebuie procedat asa: deschideti fisierul 'selector.utf' din AppDB ( schimbandu-i extensia in .txt) si cautati acolo 'root=' - asta daca ati dat sa instaleze in root, si vedeti ce scrie dupa root (de exemplu root=S0_ , root=S1_ , root=S2_ etc). Lnk-ul pus de mine in zip-ul de mai sus are root=S2_ , ceea ce inseamna ca Opera mini e a doua aplicatie instalata in jbed. Deci, in functie de ce gasiti voi scris la root in selector.utf, luati Opera Mini.lnk, il deschideti cu un editor de text si schimbati 2-ul de la root ( daca ati instalat Esmertec Jbed si prima data ati instalat opera mini la root veti avea 0).
- Dupa ce ati modificat Opera Mini.lnk il salvati si il copiati unde vreti in ppc (ex: in Windows/Start Menu/Programs). Acum aveti un link direct catre Opera Mini, care, accesat, va deschide direct aplicatia.
- acum, ne deranjeaza ca la scurtatura opera mini avem iconita urata a platformei java... Aici intervine Sk Shortcut Manager. Il deschideti, lasati sa se incarce, cautati apoi Opera Mini.lnk, tineti apasat pe iconita si selectati 'Change icon'. Se va deschide un browser, si trebuie sa cautati o alta iconita. Sk Manager citeste iconitele din fisierele .dll , .exe , .cpl . Asadar selectati un astfel de fisier si vedeti ce iconite contine, si alegeti ce va place. De exemplu, eu am selectat executabilul de la Opera 8.65. Astfel la Opera Mini am aceeasi iconita ca la Opera 8.65. Puteti cauta iconite inclusiv in dll-urile din Windows.
- am scris acest tutorial ca sa inteleaga toti novicii in windows mobile. Pentru nelamuriri intrebati pe forum sau pm me.
Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
Comentarii articol 3
02 ianuarie 2009, 17:11:57
IP-XCENTRIC
multumim pt. tutorial Alecs. :coolup:
totusi, pt. cei care se grabesc si nu au timp sa faca tot ce scrie aici si prefera ceva automat, gasiti aici solutia ; probata pe PPC.
02 ianuarie 2009, 10:41:39
Alecs
autor articol
Eu zic ca da, fa si tu o proba, eu nu am cu ce testa daca e ok pe wm2003se. N-ar trebui sa fie probleme zic eu. Daca Jbed se instaleaza bine n-ar trebi sa ai probleme.
02 ianuarie 2009, 05:57:49
Tiby
Aplicatiile sunt compatibile si pentru WM 2003SE? Sau doar de la WM 5.0 in sus?
Aricolul "Opera Mini pe PocketPC" are un scor de 5 din 5 (1 voturi)
Tutorialul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Aprecieri
1 apreciază
5
De la acelasi autor
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 48% ⋅ 65
Au votat 135 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.039⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!