Hard-SPL si update Radio ROM HTC Touch Cruise

2782 vizualizări
Scris de barboso la 08 septembrie 2008, 19:49:27
Sunt incepator in Window Mobile, dar m-am gandit ca ar fi util si altora acest mini-tutorial care centralizeaza putin informatiile si "experienta" capatata in 3 zile si 2 nopti de nervi si "vaslit" pe net.


HARD-SPL HTC Touch Cruise (HTC Polaris)

Pt. a schimba Rom-ul Radio, trebuie facut intai Hard-SPL (deblocarea sistemului de operare si, eventual, deblocarea din retea, daca este cazul).

Eu am folosit ACEST (PolarisUnlocker.zip) program, care face ambele operatii si schimba si Radio ROM-ul (la mine noul Radio avea semnal si mai prost decat originalul, dar, dupa aceasta operatie, se poate schimba usor); ulterior am gasit si o versiune mai noua de Hard-SPL, care nu schimba Radio, din cate am inteles, ci doar deblocheaza telefonul.

Pt. a incepe Hard-SPL trebuie sa aveti bateria telefonului incarcata la min. 50 %, si este recomandata folosirea unui laptop sau desktop cu UPS, ca sa nu aveti surpriza unei pene de curent care poate distruge aparatul; nu uitati sa scoateti si cardul de memorie din aparat.

Programul ales trebuie dezarhivat intr-un folder, dupa care, cu telefonul conectat la PC prin USB si ActiveSync (XP) sau Win Mobile Device Center (Vista), se ruleaza PolarisUnlocker.exe, urmand cu strictete instructiunile de pe monitor; ATENTIE la ce se intampla., veti fi indemnati sa deconectati si reconectati cablul USB, este un moment important pt. buna desfasurare a "ostilitatilor".

Urmand instructiunile, dupa parcurgerea celor trei pasi din cadrul programului, aveti telefonul deblocat si puteti trece la instalarea versiunii Radio sau ROM dorite.


Update ROM HTC Touch Cruise (HTC Polaris)

Acum se poate trece la schimbarea versiunii Radio; singurele variante care au mers bine la mine sunt cele ale lui Murata, 1.58.21.23 (mirror) si 1.58.25.14 (mirror)

In Windows Mobile Device Center se debifeaza, in setari, Allow USB Conection.

Cu telefonul conectat la laptop (sau desktop cu UPS) prin cablul de sincronizare, Windows Mobile Device Center deschis (el nu va indica nici o conexiune), bateria incarcata la min. 50 %, card-ul de memorie scos (eu personal am scos si SIM-ul), se trece telefonul in bootloader (tinut apasat butonul pt. camera si soft-reset cu stylus-ul); va aparea un ecran in trei culori, avand afisat SPL - 2.20 OliNex (mai scrie ceva, nu mai retin, dar important este sa vedeti SPL OliNex, ceea ce va indica deblocarea efectuata cu succes).

Daca incercati schimbarea Radio si primiti mesajul de eroare 260 (lipsa conexiune), asta se intampala pt. ca, in versiunile noi de Windows Mobile Device Center (pt. Vista) nu mai este permisa rescrierea ROM-ului device-urilor mobile, si acest lucru este valabi, din cate mi-am dat seama, si in ActiveSync (pt. XP); pt a rezolva acest lucru cu WM Device Center (nu sunt sigur de XP, dar, daca nu va merge altfel, cred ca puteti incerca), trebuie schimbate driverele WMDC - AICI aveti instructiuni detaliate (in limba engleza) insotite de capturi de ecran pt. fiecare pas care trebuie urmat; driver-ele le puteti descarca si de AICI.

Dupa ce s-a rezolvat cu driver-ele, daca a fost cazul, se ruleaza fisierul Polaris_CustomRUU.exe, urmand instructiunile de pe ecran.

NEAPARAT, la sfarsit, trebuie facut si un HARD RESET (butoanele de jos, GPS si Internet Explorer tinute apasate in timp ce se face un reset cu stylus-ul) !
Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
Comentarii articol 0

Acest articol nu are nici un comentariu.

Tutorialul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Aprecieri
Nu a apreciat nimeni acest articol :(
1
De la acelasi autor
barboso
Începător
  • Hard-SPL si update Radio ROM HTC Touch Cruise
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 27% ⋅ 35
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 131 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.014⋅3⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!