Browser - Tips & tricks

1 335 vizualizări
28 răspunsuri
autor subiect #1
MARU
MW Addicted
2121 mesaje
din 13/12/2005
1 aprecieri
11 februarie 2006, 02:52:54
:idea: Firefox

Pentru a mari viteza de deschidere a paginilor web cand folositi browserul Mozilla Firefox, exista doua posibilitati.

Prima este sa activati HTTP pipelining, care permite Firefox-ului sa ceara mai multe fisiere simultan si nu cate unul odata. Pentru a activa aceasta facilitate, tipariti about:config în bara de adrese.

Scroll pana gasiti network.http.pipelining si setati valoarea la true (via toggle). Puteti sa activati de asemenea network.http.proxy.pipelining. Pentru a activa viteza de randare, puteti sa îi spuneti Firefox-ului sa nu mai astepte sfertul "academic" de secunda înainte de a afisa continutul web.

Optiunea dupa care trebuie sa va uitati este nglayout.initialpaint.delay, dar s-ar putea sa nu fie afisata by default în lista de preferinte. Daca nu o gasiti, dati clic dreapta pe ecran si selectati New | Integer. Scrieti nglayout.initialpaint.delay drept nume preferat si atribuiti-i valoarea 0. Implicit, Firefox foloseste valoarea 250 (milisecunde).


:idea: IE

Daca ai cateva pagini de web pe care le accesezi foarte des, tastarea de fiecare data a adresei sau chiar si accesarea listei Favorites poate fi obositoare. Exista o metoda mult mai simpla de accesare a paginilor preferate, cu un singur clic pe niste butoane speciale în bara de unelte.

Pentru crearea acestor butoane, deschide Internet Explorer, fa cu clic dreapta pe toolbar si debifeaza "Lock the Toolbars". Apoi, efectueaza aceeasi operatiune pentru a bifa "Links". Pentru ca toolbar-ul este în starea "unlocked", poti muta componenta "Links" în orice pozitie doresti, pentru ca link-urile pe care le vei adauga sa fie mai vizibile.

Operatiunea de adaugare a link-urilor este foarte simpla. Tasteaza pur si simplu în campul pentru adrese pagina de web dorita. Dupa ce aceasta s-a deschis, fa un clic stanga pe simbolul IE din campul de adrese situat înaintea adresei paginii respective (în unele cazuri, acesta este înlocuit de logo-ul site-ului vizitat) si, cu drag&drop, muta-l pe bara de unelte, în sectiunea "Links".

Aici, va aparea un buton pe care va fi scrisa adresa paginii. Daca vrei un text mai scurt, pentru a-ti încapea mai multe astfel de butoane, poti schimba denumirea butonului cu clic dreapta - Rename. Repeta operatiunea si pentru celelalte pagini favorite, apoi fa clic dreapta pe toolbar si bifeaza la loc optiunea "Lock the Toolbars". De acum încolo, cand vei deschide Internet Explorer link-urile catre paginile tale preferate vor fi afisate sub forma unor butoane.
Publicitate
Publicitate
autor subiect #2
MARU
MW Addicted
2121 mesaje
din 13/12/2005
1 aprecieri
11 februarie 2006, 03:03:17
:idea: într-un mediu în care este necesara transferarea unor fisiere de dimensiuni mari, puteti creste performanta transferului urmand pasii de mai jos.

Procedeul utilizeaza memorie mai multa, dar daca aveti 512 MB, aceasta nu ar trebui sa fie o problema.

Deschideti editorul de registri si navigati pana la ’HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ lanmanworkstation’.

Daca urmatoarele intrari nu exista deja, creati urmatoarele chei DWORD:

’MaxCmds’, ’MaxThreads’ si ’Max-CollectionCount’. Atribuiti-le valorile de 30, 30 si respectiv 32.

Dupa ce restartati, ar trebui sa simtiti o îmbunatatire a vitezei de transfer.
#3
Arrow
MW Addicted
9475 mesaje
din 30/07/2005
29 aprecieri
Nokia3220
11 februarie 2006, 03:07:28
La Firefox exista mai nou un fisier care se instaleaza si iti ridica viteza de deschidere a paginilor cu 20-30% ...nu tin minte cum se numeste dar il caut pe cd-uriile mele sper sa-l gasesc e vreo 300 kb sau dati un update la browser si sigur il gaseste
autor subiect #4
MARU
MW Addicted
2121 mesaje
din 13/12/2005
1 aprecieri
11 februarie 2006, 03:29:30 • actualizat 11 februarie 2006, 13:17:53 (2 ori)
FasterFox face chache pentru site-urile accesate, de aceea incepand cu a 2-a accesare (niciodata la prima!) a site-ului respectiv se scoate un timp de incarcare mai mic.
Acelasi lucru (si ceva in plus)face si MyProxy).

:idea: Firefox

Un cod informatic care ar putea fi utilizat în atacuri asupra utilizatorilor browserului open-source Mozilla Firefox a fost lansat pe Internet, utilizatorii fiind sfatuiti sa-si faca cat mai urgent posibil un update la cea mai recenta versiune.

Cele doua coduri de exploit postate pe net la începutul acestei saptamani se folosesc de o vulnerabilitate de securitate în Firefox pe care Mozilla a remediat-o într-un patch lansat joi. Drept raspuns la lansarea codurilor de exploit, producatorul browserului a crescut azi gradul de severitate al deficientei de la "moderat" la "critic".

"Acest exploit a fost publicat dupa ce am lansat update-ul 1.5.0.1", a declarat Mike Schroepfer, vicepresedinte la Mozilla. "Majoritatea utilizatorilor nostri si-au updatat deja browserul pana la lansarea exploitului", a precizat el.

Codul de exploit poate fi utilizat pentru a prelua controlul computerelor care ruleaza o versiune vulnerabila a browserului pe sistemele Linux sau Mac OS X. Acesta a fost publicat ca parte a Metasploit Framework, un instrument de hacking foarte raspandit.

Deficienta exista doar în Firefox 1.5 si a fost remediata în Firefox 1.5.0.1. Problema ar putea cauza o corupere a memoriei pe care un atacator ar putea-o utiliza pentru a rula cod pe sistemele vulnerabile, conform unei note de securitate publicate de Mozilla.

Utilizatorii de Firefox au fost deja sfatuiti sa-si instaleze versiunea noua a browserului. Compania de securitate Secunia a clasificat saptamana trecuta deficienta Firefox ca "foarte critica", iar Mozilla a lansat update-urile necesare.
autor subiect #5
MARU
MW Addicted
2121 mesaje
din 13/12/2005
1 aprecieri
13 februarie 2006, 23:16:53
Sfaturi de cautare... mai putin clasice cu Google
http://www.google.com/images/firefox/google.gif


Gasirea paginilor web care fac referinta la un URL particular: link:url-ce-vreti-sa_aflati.com

De exemplu, o cautare in Google dupa link:www.chip.ro returneaza toate siteurile care au link catre pagina Chip.ro.

Gasiti pagini care au termenii dumneavoastra de cautare in titlu

O cale foarte buna de a reduce numarul rezultatelor returnate este de a le afisa doar pe cele care au cuvintele cheie in titlu. Puteti face acest lucru cu ajutorul limitatorului "intitle". Pentru aceasta, trebuie sa puneti intreg sirul de cautare in ghilimele: “intitle:termen1 termen2 termen3". Exemplu: O cautare in Google dupa “spam blockers" returneaza 294.000 de hit-uri (o cautare fara ghilimele ne duce la 1.150.000).

Dar folosind “intitle:spam blockers", ni se returneaza 998 de hit-uri, toate la obiect, deoarece in titlul lor apar exact cuvintele pe care le cautam.
 ;)
autor subiect #6
MARU
MW Addicted
2121 mesaje
din 13/12/2005
1 aprecieri
17 februarie 2006, 18:56:03
Inlaturarea tuturor urmelor dupa navigare
pentru cine are nevoie...
In functie de sistemul de operare si de browser mai trebuie in plus sa goliti cateva directoare de sistem dupa o plimbare pe Web. In primul rand, stergeti cache-ul temporar si stergeti parcursul fiecarei sesiuni in Internet Options. Pentru aceasta dati un clic in Control Panel pe simbolul Internet. In urmatorul dialog selectati in registrul General optiunea Delete files si confirmati. In acest mod vor fi sterse fisierele temporare Internet din cache. Pentru a sterge directorul paginilor vizitate, activati in campul History butonul Clear History si confirmati. Ca regula generala, puteti stabili valoarea 0 pentru timpul de stocare a adreselor din History. In acest fel, History va fi sters la fiecare Shut Down. In ciuda acestor masuri, mai raman in directorul Temporary Internet Files de multe ori urme de date, ca de exemplu imagini. Pentru a le inlatura si pe acestea, procedati dupa cum urmeaza: Sub Windows, pana la inclusiv versiunea 98 SE, porniti sistemul in mod DOS. Pentru aceasta, la repornire, atunci cand apare mesajul Starting Windows, apasati repede tasta [F8]. Daca folositi Windows Me, creati mai intai o discheta de boot si porniti apoi sistemul de pe discheta.Dupa aceea intrati in directorul sistem cu ajutorul comenzii DOS cd c:\windows. Acum introduceti pe rand comenzile: DELTREEE TEMP~1 DELTREEE COOKIES DELTREE TEMP DELTREE RECENT In acest fel veti sterge definitiv directorul Temporary Internet Files precum si celelalte trei directoare. Nu va fie teama! La urmatoarea lansare a sistemului, directoarele vor fi recreate automat si sistemul va functiona ireprosabil. Sub Windows 2000 inlaturati urmele surfing-ului prin Windows Explorer sau prin My Computer. Intrati ca administrator. Pentru a vizualiza toate fisierele si directoarele, trebuie sa modificati setarile din Windows Explorer. Selectati in meniul Tools - Folder Options registrul View. Activati in setarile extinse Files and Folders - Hidden files and folders optiunea Show hidden files and folders.Intrati apoi in Explorer in directorul Documents and Settings - Administrator. Deschideti acolo mai intai subdirectorul Cookies si stergeti toate inregistrarile de tip text in afara de INDEX.DAT - acest fisier nu poate fi sters. Gata!
autor subiect #7
MARU
MW Addicted
2121 mesaje
din 13/12/2005
1 aprecieri
22 februarie 2006, 19:20:21
IE - Tipariti doar ceea ce va intereseaza

Vreti sa tipariti doar o parte a unei pagini web si nu doriti sa copiati intreaga pagina (sau mai multe pagini), dupa care sa taiati ceea ce nu va intereseaza? Iata cum procedati:

- Marcati partea din pagina care va intereseaza. Clic pe File / Print. In fereastra de dialog, sub "Print Range", clic pe "Selection" si apoi "ok". Se va tipari doar textul pe care l-ati marcat.
autor subiect #8
MARU
MW Addicted
2121 mesaje
din 13/12/2005
1 aprecieri
05 martie 2006, 15:11:09
Firefox
Daca doriti randarea paginii fara ca browserul sa astepte descarcarea tuturor elementelor, gasiti sau creati fisierul user.js si introduceti valoarea:
user_pref("nglayout.initialpaint.delay",0)

Schimbati cursorul pentru link-urile care deschid o pagina separata: Editati fisierul userContent.css, pe care il gasiti in dir.chrome din dir.profiles
/* Change cursor for links that open new window */
:link[target="_blank"],
:visited[target="_blank"],
:link[target="_new"],
:visited[target="_new"],{cursor:crosshair;}.
#9
BPM
MW Addicted
1310 mesaje
din 25/09/2005
10 decembrie 2006, 14:45:37
La care browsere se poate shimba user agent-ul ? Opera sau FF ?
#10
pool8
MW Addicted
899 mesaje
din 28/01/2006
1 aprecieri
Opera Mini
10 decembrie 2006, 16:15:10
La firefox din cate stiu eu ???
#11
BPM
MW Addicted
1310 mesaje
din 25/09/2005
10 decembrie 2006, 16:25:16
Si care ma sfatuieste cum sa fac ???
#12
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
40% warn
Symbian
10 decembrie 2006, 16:57:05
Aici pe forum n-ai voie să schimbi user agent-ul!
#13
BPM
MW Addicted
1310 mesaje
din 25/09/2005
10 decembrie 2006, 17:05:36
Tu vorbesti despre ce nu ai voie sau nu ? Nu te-a intrebat nimeni, amigo, asa ca ori ajuti/sfatuiesti ori esti offtopic.
#14
szmirika
MW Addicted
2549 mesaje
din 27/07/2005
27 aprecieri
Symbian
10 decembrie 2006, 17:12:20
BPM, pentru user agent la FF iti instalezi extensia "ip switcher" . Pentru symbian iti instalezi NF. 3.0.
Publicitate
Publicitate
#15
BPM
MW Addicted
1310 mesaje
din 25/09/2005
10 decembrie 2006, 17:30:11
Asa oameni buni, ori sfaturi concrete ori mergeti la cules de cartofi.
Merci mult, cataline :)
Înapoi la Aplicații PC
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 15 ani
MARU
MW Addicted
Ultimul acum 10 ani
TABela
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 27% ⋅ 35
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 131 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.023⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!