Motorola(Lenovo) Moto Z

510 vizualizări
5 răspunsuri
autor subiect #1
relu
CleanUP Crew
2428 mesaje
din 10/03/2006
186 aprecieri
10 aprilie 2017, 00:48:55
http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/motorola/motorola-moto-z-1.jpg
Detalii complete aici si aici.

Pe scurt este un smartphone 4G cu ecran Super AMOLED de 5.5" QHD, procesor Snapdragron 820, 4GB RAM, 32GB intern(cam 24 disponibili pt utilizatori), Dual-SIM(un SIM 3G si unul 4G), senzor amprenta, camera de 13MPx pe spate si 5MPx pe fata, ambele cu blitz. Vine cu Android 6, dar are update oficial pt 7. Acumulatorul este cam mic, de doar 2600mAh, dar ma tine de dimineata pana spre seara la o utilizare medie spre intensa, in special net, ceva jocuri si vorbit.  De mentionat ca suporta si carduri de memorie microSD, caz in care trebuie sa renuntati la al 2-lea SIM, sau puteti incerca sa dezlipiti cipul unui SIM si sa il lipiti pe cardul de memorie, caz in care va puteti bucura de ambele SIM-uri si de microSD in acelasi timp.

Suporta MotoMods, printre care si un acumulator extern care, spun ei, mareste autonomia cu inca 22h. Pe langa acesta, se mai pot achizitiona si alte moduri, cum ar fi boxa de 6W(care are si ea un acumulator de 1000mAh incorporata), un video proiector si o camera mai profi de 23MPx si zoom optic 10x. Videoproiectorul si camera sunt destul de scumpe, peste 300 euro fiecare, dar bateria si boxa sunt undeva la 300lei fiecare, si ar putea sa merite banii, insa momentan nu am achizitionat niciunul dintre moduri, desi as fi tentat sa i-au acumulatorul extern in viitorul apropiat.

Personal il detin cam de 2 saptamani si merge super bine pana acum, singura exceptie ar fi faptul ca ocazional nu mai suna la apeluri si notificari, fiind necesar un soft reset. Banuiesc ca este o problema software, mai ales din ce am mai citit online, si astept urmatorul update de software sa vad daca au rezolvat-o. 
Eu am avut un noroc fantastic si am castigat acest telefon pe pagina de facebook Lenovo Romania. In cazul in care au vreun reprezentant pe aici, le multumesc pt asta. Voi il puteti achizitiona din magazine la un pret situat in jurul valorii de 2300lei, in functie de magazin si oferta lor curenta, sau varianta Z Play de la Digi, impreuna cu boxa cadou, la 1850lei. Diferentele intre cele 2 fiind ca Z Play are doar 3GB RAM si rezolutia ecranului FHD, dar acumulator mai mare, de 3500mAh, si camera de 16MPx pe spate.
1 apreciază
"Chiar și moartea e un început!"
Publicitate
Publicitate
DSF
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
10 aprilie 2017, 11:50:48
Ce noroc  :D. Arata bine, is curios cum se comporta motorola la capitolul RAM management, eu cu samsung (s6 - 3gb, s7 - 4gb) is cam dezamagit (prea agresiv) 

Sa-l folosesti sanatos!
1 apreciază

Vrei si tu o semnatura asemanatoare? Vezi topicul de creare timeline telefoane mobile.
autor subiect #3
relu
CleanUP Crew
2428 mesaje
din 10/03/2006
186 aprecieri
Android 7.0
10 aprilie 2017, 17:26:07 • actualizat 10 aprilie 2017, 17:33:38 (2 ori)
Mersi!
Până acum sta binișor la RAM. Folosește cam 2.6GB din cei 3.7GB disponibili, dar până acum nu am văzut să meargă ceva mai încet pt că nu îi ajungea RAM-ul.
Nu sunt sigur daca valoarea aia este reală, nu am ca la vechiul Lenovo afișat RAM-ul liber in pagina cu aplicațiile recente, dar în setări îmi arată că media de utilizare pe ultimele 24h este 2.6GB.

Am testat aseara GTA San Andreas pe el si merge excelent, fara lag, frame-uri sau artefacte. Oricum, ce joc eu pe telefon de obicei este mult sub GTA la cerinte. 

Ca idee, face poze chiar bune, desi pana sa il primesc citeam ca are probleme cu focalizarea lenta, dar pana acum nu am observat acest detaliu. 
Ce nu imi place este faptul ca nu am gasit pana acum o sticla de protectie pt ecran in Constanta. Am cautat in locurile obisnuite, standuri de prin mall-uri, dar se uitau la mine ca vitelul din proverb :)
In schimb am comandat de pe aliexpress un bumper, care a venit in timp record, sub 2saptamani, si arata chiar bine cu el, nu ii mareste foarte mult dimensiunile si sper sa-l protejeze mai bine decat cel cu care a venit.

Sper ca in curand sa ma hotarasc daca i-au boxa sau acumulatorul dintre MotoMods si revin cu pareri. 
1 apreciază
Punisher
MW Addicted
4594 mesaje
din 31/07/2007
45 aprecieri
11 aprilie 2017, 17:01:54
Eu unul as opta pentru boxa   :D
2 apreciază
Device : Samsung Galaxy S6 Edge
Rom : Stock 7.0
autor subiect #5
relu
CleanUP Crew
2428 mesaje
din 10/03/2006
186 aprecieri
11 aprilie 2017, 22:44:03
La boxa ma gandeam si eu, ca imbunatateste simtitor calitatea audio pt muzic si filme + ca are si un acumulator de 1000mAh incorporat. Pe de alta parte, nu prea stau sa ascult muzica fara casti, iar filme pe telefon foarte rar :)
1 apreciază
autor subiect #6
relu
CleanUP Crew
2428 mesaje
din 10/03/2006
186 aprecieri
03 iulie 2017, 21:24:38
Intre timp l-am testat destul de bine si nu am gasit minusuri grave la el. Inca nu am reusit sa i-au vreun mod, deci ma voi rezuma la functionalitate. 

Prin meniu merge perfect, nu am avut probleme cu blocari sau ceva in nicio aplicatie sau joc pana acum. Mai face mici figuri cand sunt peste 10aplicatii in background. 
Ambele camere fac fotografii foarte bune cam in orice conditii de luminozitate. Are si filmare slow motion, iar asta e singurul mod in care nu filmeaza ok pe intuneric.  Daca doriti sa pun niste poze/filmari, cereti si veti primi. 

Memoria interna este OK, cam 23GB  disponibili din cei 32GB, dar avand si slot pt card microSD este suficienta. De mentionat aici ar fi si faptul ca slotul de card este impartit cu SIM2, deci oficial se poate monta SIM1+card sau SIM1+SIM2. Neoficial se poate si SIM1+SIM2+card daca dezlipiti cipul de pe SIM2 si il lipiti  pe cardul de memorie. Asta am facut eu :) dar foarte mare atentie la introducerea tavitei, trebuie facut foarte usor si fara a forta prea tare, altfel riscati avarii care se rezolva doar in service(nu a fost cazul meu).

In materie de securitate, senzorul de amprenta, amplasat frontal, este extrem de rapid, la fel si deblocarea faciala, in schimb uneori face figuri in a se mentine deblocat in locatiile setate ca fiind sigure, dar asta probabil tine de setarile de localizare. In Google maps si Waze, localizarea este rapida si destul de exacta. 

Bateria, cum ma si asteptam, nu este suficient de puternica, cel putin nu pt mine. In conditii de utilizare medie, un joc vreo 30-40minute dimineata, plus facebook vreo 2-3ore, cateva poze, vreo ora de apeluri, cateva zeci de mesaje,  date mobile activate permanent, ma tine cam de la 6:30 pana pe la 18. Daca ar fi pus in el bateria din ZPlay, care are vreo 5-600mAh in plus, cred ca ar fi tinut vreo 3h in plus.  Se incalzeste destul de mult cand este folosit intens, cu un joc care consuma ceva baterie si date, dar nu este chiar incomod si se raceste destul de repede. 

Ca soft, a primit Android 7.0, iar ultimul update are security patch din 1 aprile 2017.

Unde lucrez eu e putin in afara orasului si cu vechiul Lenovo A7010 nu aveam semnal foarte OK, dar vad ca pe MotoZ am semnal mai bun, cel putin internetul mobil merge fara probleme. 
Calitatea apelurilor este foarte buna, cel putin pana acum nu am avut probleme in aceasta privinta. Singurul lucru care imi lipseste de la A7010 este posibilitatea de a inregistra apelurile audio fara a utiliza o aplicatie dedicata. 

Pentru orice alte intrebari, va stau la dispozitie!
Înapoi la Android OS
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 7 ani
relu
CleanUP Crew
Ultimul acum 7 ani
relu
CleanUP Crew
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 49% ⋅ 66
Au votat 136 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.035⋅7⋅3
Portalul tău de telefoane mobile!