Detalii complete aici si aici.
Pe scurt este un smartphone 4G cu ecran Super AMOLED de 5.5" QHD, procesor Snapdragron 820, 4GB RAM, 32GB intern(cam 24 disponibili pt utilizatori), Dual-SIM(un SIM 3G si unul 4G), senzor amprenta, camera de 13MPx pe spate si 5MPx pe fata, ambele cu blitz. Vine cu Android 6, dar are update oficial pt 7. Acumulatorul este cam mic, de doar 2600mAh, dar ma tine de dimineata pana spre seara la o utilizare medie spre intensa, in special net, ceva jocuri si vorbit. De mentionat ca suporta si carduri de memorie microSD, caz in care trebuie sa renuntati la al 2-lea SIM, sau puteti incerca sa dezlipiti cipul unui SIM si sa il lipiti pe cardul de memorie, caz in care va puteti bucura de ambele SIM-uri si de microSD in acelasi timp.
Suporta MotoMods, printre care si un acumulator extern care, spun ei, mareste autonomia cu inca 22h. Pe langa acesta, se mai pot achizitiona si alte moduri, cum ar fi boxa de 6W(care are si ea un acumulator de 1000mAh incorporata), un video proiector si o camera mai profi de 23MPx si zoom optic 10x. Videoproiectorul si camera sunt destul de scumpe, peste 300 euro fiecare, dar bateria si boxa sunt undeva la 300lei fiecare, si ar putea sa merite banii, insa momentan nu am achizitionat niciunul dintre moduri, desi as fi tentat sa i-au acumulatorul extern in viitorul apropiat.
Personal il detin cam de 2 saptamani si merge super bine pana acum, singura exceptie ar fi faptul ca ocazional nu mai suna la apeluri si notificari, fiind necesar un soft reset. Banuiesc ca este o problema software, mai ales din ce am mai citit online, si astept urmatorul update de software sa vad daca au rezolvat-o.
Eu am avut un noroc fantastic si am castigat acest telefon pe pagina de facebook Lenovo Romania. In cazul in care au vreun reprezentant pe aici, le multumesc pt asta. Voi il puteti achizitiona din magazine la un pret situat in jurul valorii de 2300lei, in functie de magazin si oferta lor curenta, sau varianta Z Play de la Digi, impreuna cu boxa cadou, la 1850lei. Diferentele intre cele 2 fiind ca Z Play are doar 3GB RAM si rezolutia ecranului FHD, dar acumulator mai mare, de 3500mAh, si camera de 16MPx pe spate.