Mi-am achizitionat recent LG Nexus 5. Am ramas placut surprins cum se misca telefonul per general: deschide aplicatiile rapid, performanta in-app e buna. Si cel mai important: experienta stock Google.
Astept Android 5.0 care cica o sa fie lansat din 3 noiembrie .
Ce nu imi place e faptul ca aplicatiile (si la un multi tasking relativ light) intra intr-un stadiu de sleep si cand comut se reincarca din cache.. (iar la browser e nasol ca reincarca taburile). Si memorie RAM e chiar suficienta. Nu inteleg de ce functioneaza asa.
Pro:
- experienta stock android
- performanta buna
- display full hd (desi prefer cum se vede pe Blackberry Z10, iphone 5, parca au constrastul mai bun)
Contra
- constructie mai cheap
- camera nu prea exceleaza
- difuzor slab
- aplicatiile fac refresh des la multitasking mai light
Nexus 5
1 189 vizualizări
3 răspunsuri
Linkuri topic "Nexus 5"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
29 octombrie 2014, 19:56:32
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
16 noiembrie 2014, 18:33:21
Acum cateva ore am facut update la Android 5.0 Lollipop. Instructiuni aici: http://www.reddit.com/r/Android/comments/2m6sbm/nexus_5_lollipop_ota_link/
Din pacate nu e asa cum ma asteptam: aplicatiile se incarca mai lent si parca am mai mult lag per total. UI intr-adevar arata ff bine.
Plusuri:
- UI frumos, aplicatiile care se folosesc de "Material Design" arata elegant.
- notification shade imbunatatit (acum avem si flashlight si rotation lock)
- taburile de la chrome apar in lista cu aplicatii recent utilizate (insa asta inseamna si un punct negativ, m-am ales cu taburi pierdute cand am deschis mai multe aplicatii. Oricum, este optional daca nu doriti taburile in multitasking view)
- aplicatiile "raman" in lista de aplicatii deschise
Minusuri:
- aplicatiile mi se par ca se incarca mai lent
- lag lag lag
- notificarile sunt mai intruzive, imi placeau cum apareau inainte (acum apar mai late ca si pe iOS cu swipe pt dismiss)
- in Data Usage nu mai ai posibilitatea de a vedea cat trafic ai facut intr-un anumita perioada (exemplu azi si ieri). Pur si simplu nu mai poti selecta..
- probleme cu conexiunea wifi. pierde cam des semnalul si trebuie sa ma reconectez..
- poate mi se pare mie ca aplicatiile manca mai mult RAM
Din pacate nu e asa cum ma asteptam: aplicatiile se incarca mai lent si parca am mai mult lag per total. UI intr-adevar arata ff bine.
Plusuri:
- UI frumos, aplicatiile care se folosesc de "Material Design" arata elegant.
- notification shade imbunatatit (acum avem si flashlight si rotation lock)
- taburile de la chrome apar in lista cu aplicatii recent utilizate (insa asta inseamna si un punct negativ, m-am ales cu taburi pierdute cand am deschis mai multe aplicatii. Oricum, este optional daca nu doriti taburile in multitasking view)
- aplicatiile "raman" in lista de aplicatii deschise
Minusuri:
- aplicatiile mi se par ca se incarca mai lent
- lag lag lag
- notificarile sunt mai intruzive, imi placeau cum apareau inainte (acum apar mai late ca si pe iOS cu swipe pt dismiss)
- in Data Usage nu mai ai posibilitatea de a vedea cat trafic ai facut intr-un anumita perioada (exemplu azi si ieri). Pur si simplu nu mai poti selecta..
- probleme cu conexiunea wifi. pierde cam des semnalul si trebuie sa ma reconectez..
- poate mi se pare mie ca aplicatiile manca mai mult RAM
MW Veteran
735 mesaje
din 29/03/2009
57 aprecieri
16 noiembrie 2014, 20:56:26 • actualizat 16 noiembrie 2014, 20:58:11 (1 ori)
Legat de Android 5:
- trendul asta spre elemente/butoane/scris urias/e ma ingrozeste. Fontul pe mediu e prea mare si pe small e prea mic. Oricum, indiferent de setare, bara de deasupra aplicatiei (nu stiu exact denumirea, e sub statusbar) ramane inutil de mare.
- prea mult alb
- unele animatii ruleaza la un framerate redus - si in KitKat era asta (waiting bar-ul de la instalarea aplicatiilor de ex), dar aici aceleasi animatii uneori par fluide
- in legatura cu RAM-ul am vazut mai multi utilizatori care se plang de faptul ca aplicatiile consuma mai mult. Ce am observat e ca OS-ul in sine consuma mai putin. Pe 4.4.4 am de obicei 1.4GB free, pe 5.0 1.5GB.
- nu poti da dismiss la task switcher apasand pe o zona inactiva - trebuie sa fie ori o aplicatie, ori unul dintre butoanele virtuale
- telefonul nu mai are silent - are sa prioritizezi anumite evenimente si e ciudat
- ART: am gasit unele aplicatii (Opera Classic) care nu merg
- * in 2 din 3 benchmark-uri 5.0 a scos mai mult ca 4.4.4
- in jocuri nu vad vreo diferenta
Si cam atat. * se datoreaza mai mult noului runtime, totusi poti da switch pe ART si in KitKat.
Momentan i-am dat downgrade la 4.4.4.
Asta e pe Nexus4. Pt upgrade/downgrade am folosit fastboot si imaginea luata de aici
+ 5.0 a fost clean in benchmark-uri, pe 4.4.4 aveam cateva procese in plus.
- trendul asta spre elemente/butoane/scris urias/e ma ingrozeste. Fontul pe mediu e prea mare si pe small e prea mic. Oricum, indiferent de setare, bara de deasupra aplicatiei (nu stiu exact denumirea, e sub statusbar) ramane inutil de mare.
- prea mult alb
- unele animatii ruleaza la un framerate redus - si in KitKat era asta (waiting bar-ul de la instalarea aplicatiilor de ex), dar aici aceleasi animatii uneori par fluide
- in legatura cu RAM-ul am vazut mai multi utilizatori care se plang de faptul ca aplicatiile consuma mai mult. Ce am observat e ca OS-ul in sine consuma mai putin. Pe 4.4.4 am de obicei 1.4GB free, pe 5.0 1.5GB.
- nu poti da dismiss la task switcher apasand pe o zona inactiva - trebuie sa fie ori o aplicatie, ori unul dintre butoanele virtuale
- telefonul nu mai are silent - are sa prioritizezi anumite evenimente si e ciudat
- ART: am gasit unele aplicatii (Opera Classic) care nu merg
- * in 2 din 3 benchmark-uri 5.0 a scos mai mult ca 4.4.4
- in jocuri nu vad vreo diferenta
Si cam atat. * se datoreaza mai mult noului runtime, totusi poti da switch pe ART si in KitKat.
Momentan i-am dat downgrade la 4.4.4.
Asta e pe Nexus4. Pt upgrade/downgrade am folosit fastboot si imaginea luata de aici
+ 5.0 a fost clean in benchmark-uri, pe 4.4.4 aveam cateva procese in plus.
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
25 noiembrie 2014, 22:20:01
Mie dupa o vreme (nu stiu daca are legatura cu faptul ca am dat wipe cache in recovery) se misca mai fluent. Dar totusi trebuie sa ii dau restart zilnic ca are memory leaks, se umfla procesele System si nu mai elibereaza RAM-ul si ma trezesc ca primesc reload la aplicatii, inclusiv la launcher.. ajunge in asa hal incat sa nu poti face multitasking, efectiv cand revin la o aplicatie o reincarca. Si asta mi se intampla si mai repede de 24h.. sper ca Google sa rezolve mai repede.
Înapoi la Nexus 5
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.