care dintre cele doua moduri din bios la SATA controller e mai eficient?
pana acu la laptop imi era setat pe compatibility din cauza ca windows 7 tot lua bluescreen la boot-up daca era setat pe AHCI, dar am gasit asta http://support.microsoft.com/kb/922976 care imi permite sa rulez windowsul si pe AHCI.
dupa ce l-am setat pe AHCI parca booteaza windowsul mai repede insa legat de programe se misca ceva mai greu, gen ii ia mai mult sa deschida firefox sau alte programe/jocuri decat inainte pe compatibility mode.
hardul care il am e un seagate de laptop sata2 5400rpm 320gb 8mb buffer.
HDD: AHCI vs IDE(compatibility)
389 vizualizări
3 răspunsuri
Linkuri topic "HDD: AHCI vs IDE(compatibility)"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)

MW Addicted
2706 mesaje
din 25/11/2006
4 aprecieri

MW Addicted
4594 mesaje
din 31/07/2007
45 aprecieri
18 iunie 2014, 14:16:11
Nu îți buta Windows-ul pentru că atunci când s-a instalat setase în regiștrii modul IDE. Dacă reinstalezi Windows-ul, nu vei mai primi Blue Screen.
E ciudat că merge mai greu. Dimpotrivă, ar trebui să ai un plus mare de performanță. Cel puțin la mine pe un SSD era diferență de la cer la pământ pe AHCI.
Concluzia: Folosește AHCI
E ciudat că merge mai greu. Dimpotrivă, ar trebui să ai un plus mare de performanță. Cel puțin la mine pe un SSD era diferență de la cer la pământ pe AHCI.
Concluzia: Folosește AHCI
Device : Samsung Galaxy S6 Edge
Rom : Stock 7.0
Rom : Stock 7.0

Flower Power
2604 mesaje
din 04/09/2005
15 aprecieri
22 iunie 2014, 09:22:48
Si eu am setat tot pe AHCI controlerul la PC si merge mult mai repede (pe SSD)

好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
25 iunie 2014, 18:33:15
AHCI here ...
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
Înapoi la Hardware
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.