Sanatate
13 705 vizualizări
577 răspunsuri
Linkuri topic "Sanatate"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Addicted
6350 mesaje
din 01/01/2006
60 aprecieri
03 februarie 2008, 19:46:24 • actualizat 03 februarie 2008, 19:49:20 (1 ori)
Mai fratilor am pus-o M-o pus dreaku sa merg la footbal cu baietii la o scoala,am fost in vestiare si ne-am schimbat,vestiarele erau la etaj,cand am coborat scarile ceva mai abrubte am cazut pe spate pe scari,am zis ca mor ,numai puteam sa mai resp[ir ,oricum am gemut pe jos defapt nici nu puteam sa res[ir ,ma chinuiam sa respir,oricum mi-am revenit cu res[iratia si am jucat totusi cu putine dureri dar am jucat ,dar acum numai pot de dureri de spate si nu stiu daca e vreo coasta rupta sau sclintita sau ma dor doar muschi dde la spate,ca aproape nu ma pot misca de durere ,voi ce parere aveti cumpot verifica? si ce alifii ar fi bune ptr.dureri,ca e de goaza....
MW Addicted
4901 mesaje
din 07/07/2007
Nokia6080
03 februarie 2008, 20:37:14
Încearcă dikoflenac. Şi du-te la doctor! Ca poate ai o coasta fisurata! Şi atunci este de rau. O sa te doară cateva zile.
sters - nu respecta regulamentul
MW Addicted
6350 mesaje
din 01/01/2006
60 aprecieri
03 februarie 2008, 22:09:17
Pai am fost la farmacie,si-am explicat treaba,si mi-a spus ca coastele de la spate nu se rup cica numai alea din fata,oricumm mi-a dat alifie benqey,nu stiu ce sa fac ca umai pot sa ma misc ,ma doare ingrozitor... la orice miscare ,nici culcat nu pot sa stau nici pe scaun,,,,, cred ca ma duc la doctor maine sa vad daca nu e ceva mai grav....
MW Addicted
4901 mesaje
din 07/07/2007
Nokia6080
03 februarie 2008, 23:35:22
Şi eu cred ca ar trebui să te duci la doctor! Cu oasele nu este de glumit.
sters - nu respecta regulamentul
MW Addicted
4446 mesaje
din 04/09/2005
1 aprecieri
MW Addicted
2758 mesaje
din 23/06/2005
01 iulie 2008, 10:14:58
Atentie la plimbarile pe nisip la mare,pot apare surprize neplacute!Cititi aici!
MW Addicted
1319 mesaje
din 08/08/2006
SonyEricssonK810i
07 iulie 2008, 13:24:47
Buna ziua.De ieri am o durere groaznica de masea.Acum mi s-a umflat f.mult partea stanga jos.Am inceput sa iau amoxacilina.Problema e ca maseaua care ma doare este plombata.Acum va intreb pe voi:ar trebui sa-mi dau plomba jos,sau umflatura se 'va trage' singura?Mentionez ca imi e aproape imposibil sa ajung la un dentist.
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
07 iulie 2008, 13:34:21
daca ai plomba de mai mult timp si a inceput din senin asa vezi sa nu ai surpriza sa nu fi curatat aia calumea inainte sa puna plomba si caria sa tot fi avansat...
daca e facuta recent poate e doar reactia organismului ,insa oricum trebuie sa te duci la un control sa fi sigur daca nu inceteaza pana maine
apropo,pe zilele astea toride de vara...nu stati in soare intre ora 11 si 15 ca e risc de cancer de piele
daca e facuta recent poate e doar reactia organismului ,insa oricum trebuie sa te duci la un control sa fi sigur daca nu inceteaza pana maine
apropo,pe zilele astea toride de vara...nu stati in soare intre ora 11 si 15 ca e risc de cancer de piele
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
MW Addicted
1319 mesaje
din 08/08/2006
SonyEricssonK810i
07 iulie 2008, 13:48:12
O am de mai mult timp.Nu stiu ce as putea face.Cum am mai zis,nu am dentisti pe o raza de 50 km.
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
07 iulie 2008, 14:04:06
pai acum n-ai ce face ...dar totusi trebuie sa te duci . astea nu trec asa singure...
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
05 august 2008, 18:40:05 • actualizat 05 august 2008, 19:16:18 (1 ori)
X de pe sharemobile se plange de varicocel. naspa...
o sa dau cateva copy paste la ce am gasit pe net :
Varicocelul
Definitie :
Varicocelul apare atunci cand se dilata venele din jurul cordului spermatic Cordul spermatic tine testiculele in scrot.
Cauze, incidenta, factori de risc
Varicocelul apare atunci cand valvele din interiorul venelor din jurul cordului spermatic nu functioneaza adecvat. Aceasta functionare defectuoasa impiedica curgerea normala a sangelui ducand la dilatarea si largirea venelor. ( Este acelasi care se petrece la venele varicoase al e membrelor inferioare.)
Varicocelul de obicei se dezvolta incet si posibil fara nici un simptom. Apare frecvent la barbatii intre 15 si 25 de ani. Varicocelul se intalneste mai des pe partea stanga si este deseori cauza de infertilitate la barbati.
Aparitia brusca a varicocelului la barbati in varsta poate fi cauzata de o tumora renala care a afectat vena renala, alterand curgerea normala a sangelui prin vena spermatica.
Simptome :
-vene vizibil angorjate, ingrosate, incrucisate in scrot
-infertilitate
-umflatura nedureroasa in scrot de obicei pe partea stanga.
Semne si teste
Daca aveti varicocel, doctorul va simti la palpare formatiune tumorala de consistenta scazuta (moale) de-a lungul cordului spermatic, un fel de punga cu viermi. Oricum aceasta masa poate sa nu fie palpata stand jos sau intins.
Testiculul pe partea varicocelului poate fi sau nu mai mic decat celalat.
Tratament
Conduita in varicocel este urmatoarea: exista 3 proceduri; fie tratament chirurgical clasic, tratament chirurgical laparoscopic sau embolizare prin cateterism.
Varicocelul poate fi tinut sub control cu ajutorul unui suspensor.
Oricum, daca durerea continua, daca apare infertilitatae sau atrofia testiculara, mai departe va fi nevoie de tratament.
Tratamentul include indepartarea pe cale chirurgicala, laparoscopica sau embolizarea prin cateterism.
Ambele procedee pentru corectarea chirurgicala a varicocelului, se pot efectua ambulatoriu. Incizia se efectueaza de regula de regula la nivelul abdomenului inferior, In primele 24 de ore dupa operatie, deasupra zonei respective se pot pune pungi cu gheata pentru a reduce edematiereea (umflarea) zonei.
Embolizarea prin cateterism.de asemenea este efectuata sub anestezie locala. Aceasta interventie se efectueaza printr-o punctie la nivelul santului dintre coapsa si abdomen.
Vei fi sfatuit ca un timp dupa operatie sa folositi gheata si un suport scrotal(suspensor).
Complicatii
Posibilele complicatii includ hematomul( formarea de cheag de sange), infectia sau anumite leziuni ale scrotului sau a arterei care iriga testiculul.
Prognostic
Varicocelul in mod obisnuit este inofensiv si nu necesita tratament. Indicatia chirurgicala este necesara cand apare infertilitatea sau atrofia testiculara.
Mergeti la medic:
Daca descoperiti ca aveti o umflatura la nivelul testicolului, sau aveti nevoie de tratament pentru un varicocel deja diagnosticat.
Tratamentul :
http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Urologie/Infertilitatea_masculina___metode_terapeutice/Tratamentul_chirurgical_al_varicocelului_1634_2286.html
ce am gasit pe un forum
"Este macel ce se face astazi. Daca nu aveti dureri (si asta pentru ceilalti care n-ati fost inca operati) NU VA OPERATI.
E o prostie, acuma stiu. Castigul este minim. In loc de a avea un testicul de marime normala si un mic exces de vene in partea posterioara, vei avea vene mai putine si un testicul marit, care se dilata excesiv in conditii de cald, si este la fel de inestetic.
Un tratament alternativ ar fi: evitarea chilotilor si pantalonilor stramti, evitarea mentinerii excesive a pozitiei in sezut, activitate fizica, si yoga (in special uddhiyana bandha, si pozitiile rasturnate)"
deci sunt multe sanse ca boala sa revina si sa o tot tina intr-un lant lung de operatii...
http://www.menshealth.ro/forum/sanatate-nutritie/varicocel/
o sa dau cateva copy paste la ce am gasit pe net :
Varicocelul
Definitie :
Varicocelul apare atunci cand se dilata venele din jurul cordului spermatic Cordul spermatic tine testiculele in scrot.
Cauze, incidenta, factori de risc
Varicocelul apare atunci cand valvele din interiorul venelor din jurul cordului spermatic nu functioneaza adecvat. Aceasta functionare defectuoasa impiedica curgerea normala a sangelui ducand la dilatarea si largirea venelor. ( Este acelasi care se petrece la venele varicoase al e membrelor inferioare.)
Varicocelul de obicei se dezvolta incet si posibil fara nici un simptom. Apare frecvent la barbatii intre 15 si 25 de ani. Varicocelul se intalneste mai des pe partea stanga si este deseori cauza de infertilitate la barbati.
Aparitia brusca a varicocelului la barbati in varsta poate fi cauzata de o tumora renala care a afectat vena renala, alterand curgerea normala a sangelui prin vena spermatica.
Simptome :
-vene vizibil angorjate, ingrosate, incrucisate in scrot
-infertilitate
-umflatura nedureroasa in scrot de obicei pe partea stanga.
Semne si teste
Daca aveti varicocel, doctorul va simti la palpare formatiune tumorala de consistenta scazuta (moale) de-a lungul cordului spermatic, un fel de punga cu viermi. Oricum aceasta masa poate sa nu fie palpata stand jos sau intins.
Testiculul pe partea varicocelului poate fi sau nu mai mic decat celalat.
Tratament
Conduita in varicocel este urmatoarea: exista 3 proceduri; fie tratament chirurgical clasic, tratament chirurgical laparoscopic sau embolizare prin cateterism.
Varicocelul poate fi tinut sub control cu ajutorul unui suspensor.
Oricum, daca durerea continua, daca apare infertilitatae sau atrofia testiculara, mai departe va fi nevoie de tratament.
Tratamentul include indepartarea pe cale chirurgicala, laparoscopica sau embolizarea prin cateterism.
Ambele procedee pentru corectarea chirurgicala a varicocelului, se pot efectua ambulatoriu. Incizia se efectueaza de regula de regula la nivelul abdomenului inferior, In primele 24 de ore dupa operatie, deasupra zonei respective se pot pune pungi cu gheata pentru a reduce edematiereea (umflarea) zonei.
Embolizarea prin cateterism.de asemenea este efectuata sub anestezie locala. Aceasta interventie se efectueaza printr-o punctie la nivelul santului dintre coapsa si abdomen.
Vei fi sfatuit ca un timp dupa operatie sa folositi gheata si un suport scrotal(suspensor).
Complicatii
Posibilele complicatii includ hematomul( formarea de cheag de sange), infectia sau anumite leziuni ale scrotului sau a arterei care iriga testiculul.
Prognostic
Varicocelul in mod obisnuit este inofensiv si nu necesita tratament. Indicatia chirurgicala este necesara cand apare infertilitatea sau atrofia testiculara.
Mergeti la medic:
Daca descoperiti ca aveti o umflatura la nivelul testicolului, sau aveti nevoie de tratament pentru un varicocel deja diagnosticat.
Tratamentul :
http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Urologie/Infertilitatea_masculina___metode_terapeutice/Tratamentul_chirurgical_al_varicocelului_1634_2286.html
ce am gasit pe un forum
"Este macel ce se face astazi. Daca nu aveti dureri (si asta pentru ceilalti care n-ati fost inca operati) NU VA OPERATI.
E o prostie, acuma stiu. Castigul este minim. In loc de a avea un testicul de marime normala si un mic exces de vene in partea posterioara, vei avea vene mai putine si un testicul marit, care se dilata excesiv in conditii de cald, si este la fel de inestetic.
Un tratament alternativ ar fi: evitarea chilotilor si pantalonilor stramti, evitarea mentinerii excesive a pozitiei in sezut, activitate fizica, si yoga (in special uddhiyana bandha, si pozitiile rasturnate)"
deci sunt multe sanse ca boala sa revina si sa o tot tina intr-un lant lung de operatii...
http://www.menshealth.ro/forum/sanatate-nutritie/varicocel/
MW Addicted
2890 mesaje
din 27/04/2006
22 aprecieri
05 august 2008, 18:48:50 • actualizat 05 august 2008, 18:55:45 (1 ori)
Cint 05-08-2008 18:40:05
Un tratament alternativ ar fi: evitarea chilotilor si pantalonilor stramti好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
05 august 2008, 19:02:21 • actualizat 05 august 2008, 19:20:25 (2 ori)
mda...asa ar fi logic. mai jos am dat copy/paste dar si eu cred ca la fel ar fi.
nu stiu daca X are cont pe aici sa zica ce si cum a descoperit ca are...dar am ramas cand am citit ca 50% dintre barbati au asa ceva chiar daca nu se vede. GOD DAMN!
+ala care zicea sa nu te operezi ca tot dracul ala e ...
Emmy,incearca alifii de activare/imbunatatire a circulatiei sangelui. am inteles ca alifia de galbenele face ceva de genul
daca X citeste ii recomand daca se decide sa se opereze :
http://www.estetlaser.ro
http://www.lasermed.ro
Cica astea fac prin laser nu stiu cum...
nu stiu daca X are cont pe aici sa zica ce si cum a descoperit ca are...dar am ramas cand am citit ca 50% dintre barbati au asa ceva chiar daca nu se vede. GOD DAMN!
+ala care zicea sa nu te operezi ca tot dracul ala e ...
Emmy,incearca alifii de activare/imbunatatire a circulatiei sangelui. am inteles ca alifia de galbenele face ceva de genul
daca X citeste ii recomand daca se decide sa se opereze :
http://www.estetlaser.ro
http://www.lasermed.ro
Cica astea fac prin laser nu stiu cum...
MW Addicted
2280 mesaje
din 10/11/2005
Symbian
05 august 2008, 21:56:20 emmy 05-08-2008 18:45:32
Am facut un "accident"...am buza sparta rau(de fapt un pic mai sus de buza)...se vedea carnea. Acu` s-a prins, da` a ramas semn. Ce "leac" imi recomandati pt disparitia cicatricelor?
Înapoi la Free zone
Topicuri similare
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.