Sanatate
14 568 vizualizări
581 răspunsuri
Linkuri topic "Sanatate"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)

MW Addicted
4901 mesaje
din 07/07/2007

Ți-a trecut ma?
sters - nu respecta regulamentul

MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri

Da,aproape de tot. Tinctura de propolis pe baza de alcool a facut minuni!

MW Addicted
4901 mesaje
din 07/07/2007

Propolis-ul este foarte bun!

MW Addicted
6998 mesaje
din 05/06/2005
04 noiembrie 2007, 18:28:28
A mai facut cineva analizele "alea" ?doare cand iti ia sange?cam cat sange iti ia?
sa ma risc sa ma duc luna asta sau sa le dau naibii de analize?trebuie sa ma duc intai la medicul de familie cu cupoanele alea?
PS:nu am mai facut analize din clasa a IV-a ca mi-e frica

PS:nu am mai facut analize din clasa a IV-a ca mi-e frica

Mie mi-a luat 2 seringi de sânge.nu doare,doar la inceput simti o mica înțepatura.după aia eram amețit tare

Be happy!

MW Addicted
6998 mesaje
din 05/06/2005
04 noiembrie 2007, 18:36:26
2 seringi
vai de capul meu,pai lesin de 5 ori daca imi ia atat,imi e frica
.....ce ma fac?

MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri

Marius,esti femeie??

MW Addicted
6998 mesaje
din 05/06/2005
04 noiembrie 2007, 20:21:56
Ce vrei sa fac man daca nu suport acele?
prefer sa ma bata unul pana cad jos decat sa vad ac infipt in mine
,oricum o sa ma duc dar sper sa faca analize pe bune nu la misto asa cum am auzit ca se fac

Am înțeles că cei care nu se prezintă la analizele gratuite vor avea parte de sancțiuni
Be happy!

好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri

ce analize? cand trebuie facute? ati primit vreo instiintare ceva?

Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you

MW Addicted
6998 mesaje
din 05/06/2005
04 noiembrie 2007, 20:32:18
Cei care nu se prezinta si care vor fi descoperiti ulterior cu boli grave nu vor mai avea parte de tratament gratuit cica,asa am inteles.Eu am primit plic d-ala,trebuie sa ma duc neaparat in luna in care sunt nascut(noiembrie) sau pot si in decembrie?

MW Addicted
4901 mesaje
din 07/07/2007

dealer 04-11-2007 20:23:15
Am înțeles că cei care nu se prezintă la analizele gratuite vor avea parte de sancțiuni

MW Lurker
485 mesaje
din 05/08/2005
05 noiembrie 2007, 09:34:56 • actualizat 05 noiembrie 2007, 09:41:28 (4 ori)
Mi-ar placea sa nu mai dati informatii gresite daca chiar nu stiti din surse sigure ceea ce urmeaza sa afirmati.
Programul domnului ministru a fost lansat pentru a se putea cunoasteste starea generala de sanatate a populatiei, partial. Nu sunt descopetite decat boli precum: diabet, dislipidemia, colesterolemia, hepatopatia, anemia sau o boala renala. Partial deoarece cele maxim 9 analize ce ti le poti face in cadrul acestui program nu sunt cele mai potrivite. Si ai parte de 9 daca esti femeie de peste 50 de ani. Eu care am 20 de ani, mi se vor recomanada trei: Hemoleucograma, glicemie si sunar de urina. Cu urina vin de acasa si mi se ia sange ( ATENTIE! Nu este normal sa vi se ia doua seringi, mai ales in cazul celor tineri care au putine analize prescrise si avand in vedere dotarea pe care au astazi laboratoarele) doar pentru o amarata de glicemie ( analiza nu foarte importanata la varsta tineretii, mai ales daca aluam in considerare variatiile ei mari de pe o zi pe alta) si o hemoleucograma.
Cei care lucreaza in domeniu sunt constienti de prostia acestui program, insa oamenii de rand, nefiind informati, se duc si se inghesuie atat la cabinete cat si la laboratpoare, de parca aceste analize le prescriu tuturor anii ramasi din viata.
Daca domnul ministru vroia sa fac aun bine populatiei: putea recomanda un HIV, un VDRL, un Ca total si ionic etc.
Nu exista amenzi pentru neprezentarea la aceasta evaluare. Pacientul este singurul care hotaraste daca vrea sa particepe la program sau nu. Insa dnul Nicolaescu nu poate sub nici o forma obliga populatia sa se "intepe", orice pacient putand refuza efectuarea analizelor, unul dintre motive putand fi importanta lor pentru cei la varsta mai mici. Medicul de familie nu va spune asta, pentru ca el vrea probabil sa isi finalizeze toti pacientii si sa vada colegii sau terte persoane ca el este in "regula".
Cand primiti cupon si doriti sa va duceti la medic, cereti medicului si o trimitere roza prin care sa se recomande si alte investigatii sanguine importante: cereti o sideremie, un calciu, un magneziu etc. Asta daca nu vreit sa va intepe astia de la laborator chiar degeaba. Daca tot au recomandat ei glicemia tuturor persoanelor de peste 3 ani, ma intreb oare cati pacienti cu varste intre 3 si 30 de ani au fost descoperiti cu diabet. Va spun eu ca nici unul.
In concluzie, pacientul nu este obligat si nu i se poate aplica santiuni, daca din anumite motive motive, refuza evaluarea. Ceea ce se aude prin public sunt simple zvonuri.
Programul domnului ministru a fost lansat pentru a se putea cunoasteste starea generala de sanatate a populatiei, partial. Nu sunt descopetite decat boli precum: diabet, dislipidemia, colesterolemia, hepatopatia, anemia sau o boala renala. Partial deoarece cele maxim 9 analize ce ti le poti face in cadrul acestui program nu sunt cele mai potrivite. Si ai parte de 9 daca esti femeie de peste 50 de ani. Eu care am 20 de ani, mi se vor recomanada trei: Hemoleucograma, glicemie si sunar de urina. Cu urina vin de acasa si mi se ia sange ( ATENTIE! Nu este normal sa vi se ia doua seringi, mai ales in cazul celor tineri care au putine analize prescrise si avand in vedere dotarea pe care au astazi laboratoarele) doar pentru o amarata de glicemie ( analiza nu foarte importanata la varsta tineretii, mai ales daca aluam in considerare variatiile ei mari de pe o zi pe alta) si o hemoleucograma.
Cei care lucreaza in domeniu sunt constienti de prostia acestui program, insa oamenii de rand, nefiind informati, se duc si se inghesuie atat la cabinete cat si la laboratpoare, de parca aceste analize le prescriu tuturor anii ramasi din viata.
Daca domnul ministru vroia sa fac aun bine populatiei: putea recomanda un HIV, un VDRL, un Ca total si ionic etc.
Nu exista amenzi pentru neprezentarea la aceasta evaluare. Pacientul este singurul care hotaraste daca vrea sa particepe la program sau nu. Insa dnul Nicolaescu nu poate sub nici o forma obliga populatia sa se "intepe", orice pacient putand refuza efectuarea analizelor, unul dintre motive putand fi importanta lor pentru cei la varsta mai mici. Medicul de familie nu va spune asta, pentru ca el vrea probabil sa isi finalizeze toti pacientii si sa vada colegii sau terte persoane ca el este in "regula".
Cand primiti cupon si doriti sa va duceti la medic, cereti medicului si o trimitere roza prin care sa se recomande si alte investigatii sanguine importante: cereti o sideremie, un calciu, un magneziu etc. Asta daca nu vreit sa va intepe astia de la laborator chiar degeaba. Daca tot au recomandat ei glicemia tuturor persoanelor de peste 3 ani, ma intreb oare cati pacienti cu varste intre 3 si 30 de ani au fost descoperiti cu diabet. Va spun eu ca nici unul.
In concluzie, pacientul nu este obligat si nu i se poate aplica santiuni, daca din anumite motive motive, refuza evaluarea. Ceea ce se aude prin public sunt simple zvonuri.
Ionut; 0788.17.17.17

MW Addicted
6998 mesaje
din 05/06/2005
29 noiembrie 2007, 16:06:59
eu nu am fost pana la urma in luna in care sunt nascut fiindca nu am avut timp,mai stie cineva ceva oficial despre chestia asta cu analizele?ce se intampla daca nu te prezinti,daca a trecut luna in care te-ai nascut nu mai poti sa le faci?

MW Addicted
4011 mesaje
din 21/07/2006
1 aprecieri
29 noiembrie 2007, 22:33:24
Poti face si mai tarziu.
Nu imi trimiteti mesaje private pe acest forum, sunt banat la cerere!!! Pot fi gasit pe djgsm.info
Înapoi la Free zone
Topicuri similare
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.