Dispozitive pentru spionaj

7 570 vizualizări
48 răspunsuri
#31
deleteduser2
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
18 iunie 2009, 16:55:09
Oricum inregistrarile efectuate de X sau Y prin intermediul acestor dispozitive nu au "valoare" in instanta. Singurul lucru pe care-l poti face ste sa discreditezi persona.

Daca privesti reversul medaliei, chiar tu, s-ar putea sa dai cu subsemnatul in fata legii.

Traim in era tehnologiei digitale, prin urmare este relativ usor de falsificat o inregistrare audio/video sau o fotografie. Din acest motiv, in instanta nu stau in piciore decat inregistarile obtinute in baza unui mandat.
Publicitate
Publicitate
#32
tudor777
Începător
34 mesaje
din 17/06/2009
18 iunie 2009, 19:34:17
Klax prietene, iar o comiti. Te pricepi si la drept. Ok, ne demonstrezi ca esti roman get-beget, cu toate apucaturile. Am mai ras putin...
Ia uite aici: exista infractiuni pentru care actiunea penala se pune in miscare numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate (cum ar fi insulta, calomnia, etc.). Adica, organul de urmarire penala nu se poate sesiza din oficiu.
Ca mijloc de proba, pentru ca o inregistrare pe suport magnetic (audiuo, video, date) este necesar avizul judecatorului doar in cazul infractiunilor pentru care actiunea penala se pune in miscare din oficiu (infractiunile considerate mai grave, unde nu este necesara plangerea persoanei vatamate).
Pentru restul infractiunilor (cele de la punctul 1) nu este necesar avizul judecatorului pentru efectuarea unei inregistrari.
Mai pe intelesul tau: daca cineva te insulta sau te calomniaza, este admisa in instanta - ca mijloc de proba direct - si o inregistrare. Daca te injura cineva la telefon, poti sa il inregistrezi si sa depui o plangere direct la instanta, pentru insulta. Daca este efectuata in public, capata caracterul unei calomnii si alaturi de mijloacele de proba -martori vor fi admise ca mijloc de proba si eventualele inregistrari.
Iti garantez ca daca cineva te calomniaza sau te insulta in raza de actiune a unei camere de supraveghere aflata intr-un loc public, desi inregistrarea a fost facuta evident fara avizul judecatorului, acea inregistrare va putea fi foloita ca mijloc de proba in instanta.
Iti amintesti cazul Becali? Desi pentru infractiunea de sechestrare de persoana se pune in miscare actiunea penala din oficiu, Parchetul s-a folosit de un mojloc de proba (proba video) constand in inregistrarea facuta de o camera de supraveghere in loc public, fara avizul judecatorului. Tot impotriva lui Becali s-a folosit (deci a fost admisa ca proba) si inregistrarea video facuta cu telefonul mobil de unul din cei prezent in bar. Si aia, tot fara aviz.
Prietene, sfatul meu ar fi sa iti revizuiesti parerea depre sine si sa incepi postarile cu "parerea mea", "am citit pe...", etc. Am observat ca obisnuiesti doar sa lansezi fumigene, fara a aduce nici o argumentatie. Nu ajunge sa spui tu ca asa este. Argumente, ioc. Te-am invitat politicos sa aduci argumente la postarile in cauza. Nu ai adus, pentru ca nu ai. Dar ai continuat cu acelasi fel de afirmatii afumate si fara suport.
Pe de alta parte, m-as bucura sa nu urmezi sfatul meu. Amuzamentul pe care il starnesti merita ignorarea sfaturilor mele. Astept cu nerabdare umatoarele tale postari. Si fii mai incisiv, te rog. Deasemeni, din cauza faptului ca nu imi traiesc viata printre blocuri, te rog sa imi explici ce inseamn "miezul din fanta". Aici, la smecherii mitocanesti ma depasesti net. Ma ajuti sa invat de la tine? Promit sa fiu un elev silitor.

PS: te rog sa navighezi pe toipcul asta, cu doua-trei postari inainte. Ti-a scapat postarea mea. Astept un raspuns. Bineinteles, daca ai unul. Fara fum, te rog.
#33
Alecs
MW Addicted
3348 mesaje
din 27/04/2007
14 aprecieri
Windows CE
18 iunie 2009, 20:30:42 • actualizat 18 iunie 2009, 20:32:16 (1 ori)
Se aprinde mandria pe aici. Avem personalitati puternice ! :lol:
Tudor, ai argumentat foarte bine partea cu mijloacele de proba insa lucrurile sunt chiar mai complexe. Pe scurt, probele video/audio pot sau nu fi admise in instanta in functie de mai multe circumstante, nu doar de specificul faptei penale apta de a fi sau nu urmarita din oficiu. De exemplu, pentru ca autoritatile publice sa poata prezenta inregistrari ca probe, trebuie ca acestea sa fie realizate cu mijloace autorizate si certificate; in unele cazuri este nevoie de ordonanta presedintiala sau incheierea judecatorului ( notiunea de mandat e mai mult imprumutata) pentru a se admite strangerea de probe prin mijloace audio/video, in alte cazuri nu este nevoie. Inregistrarile facute cu mijloace personale pot fi admise ca probe cu conditia ca ele sa fie insotite si de alte mijloace de proba ( inregistrarea faptei tocmai de catre autor nu poate fi admisa ca proba daca nu e coroborata cu alte probe, intrucat echivaleaza cu o marturie, iar pe baza exclusiv a marturiei sale, chiar adevarata si precisa, autorul nu poate fi pus sub acuzare). Dar sunt offtopic... si imi cer scuze.
Recomand insa sa nu va mai intepati..  :D
#34
deleteduser2
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
18 iunie 2009, 20:48:05
tudor777
Pentru restul infractiunilor (cele de la punctul 1) nu este necesar avizul judecatorului pentru efectuarea unei inregistrari.
Esti inteligent, pe bune!

Normal ca nu ai nevoie de avizul judecatorului pentru a efectua o inregistrare. Conteaza ce fac, mai departe cu acea inregistrare si daca va fi acceptata in instanta. :idea:

Daca nu ai realizat, pana acum, traim in Romania, o tara unde judecatorii sunt inamovibil.

La fel de bine pot avea acasa instalat un sistem complex se secutitate, proiectat si instalat de o firma care este atestata in domeniu. In caz ca...acele imagini constituie probe in instanta.

Aminteste-ti cazul George Buhnici, acuzat de spionaj, datorita faptului ca realiza un reportaj cu (,) camera ascunsa!
#35
Claudiu21
Doctor
1461 mesaje
din 08/11/2005
6 aprecieri
50% warn
18 iunie 2009, 21:17:36
@ klax187 o cam dai l-antors.Te-a facut din toate pozitiile baiatul asta tudor  :D
#36
tudor777
Începător
34 mesaje
din 17/06/2009
19 iunie 2009, 19:03:19
@ Claudiu21: te rog sa ma crezi ca nu am nimic cu Klax. M-a deranjat doar ca m-a insultat din primul sau raspuns. In rest, argumentele vorbesc dincolo de limbaj si buna educatie.

@ Alecs: licenta in drept (pe langa cea de la A.C.) am obtinut-o cu ceva timp in urma, si nu la o facultate prticulara (spe ca intelegi unde bat). Nu o spun ca sa ma laud, ci ca sa iti poti explica limbajul juridic pe care l-am folosit si sa nu ma banuiesti de apucaturile copy/paste ale lui Klax. Sunt in stare sa emit pareri proprii, argumentate. Am deasemeni decenta e a recunoaste atunci cand gresesc.
Am considerat sa pun capat explicatiilor juridice la acel punct pentru ca nu credeam ca pe acest forum ar mai fi fost interesat cineva de continuarea explicatiilor juridice. Specializarea in dreptul penal imi confera posibilitatea de a continua discutia asupra mijloacelor de proba pe suport magnetic, insa cred ca ar excede cu mult topicul de fata. Am incercat sa nu ofer o explicatie juridica prea tehnica pentru ca ma adresam lui Klax (care dupa cum vezi, nici asa nu a intele mare lucru...)
Achiesez la completarea ta. Iti amintesc ca raspunsul meu nu a fost unul de natura generala asa cum tratezi tu problema, ci se referea strict la cele sustinute de Klax.
Pe de alta parte, am intalnit in practica (poti consulta practica in materie penala a C.S. -nu Klax, nu e vorba de Counter Strike- pe anul trecut) o serie de spete unde au fost admise ca probe in aparare inregistrari efectuate cu telefonul mobil. Parchetul s-a opus, proba a fost admisa. Parchetul a solicitat expertiza tehnica a probei (norocul celor care au propus-o, nu au platit ei expertiza...), iar concluziile biroului de expertiza au fost ca inregistrarea este originala si nu a suferit alterari sau modificari. Despre coroborarea cu alte probe nu mai fac vorbire aici, s-a scris mult pe tema asta. Unii au sustinut si lucrari de doctorat. Daca esti practician, stii cutuma Parchetului (nefericita dealtfel). Dar uite ca am intrat si eu in detalii care nu cred ca intereseaza pe cineva in afara de noi doi.
Sfatul tau cu privire la intepaturi nu este greu de urmat. Gandind la rece, cred ca este vina mea ca am inceput o polemica cu cineva care are un nivel relativ scazut de instruire si buna cuviinta. Stiu ca sarcasmul meu poate fi considerat uneori ca frizand granita politetii. Scuza provocarii se accepta?

@ Klax: lasa pe altii sa aprecieze inteligenta mea. Eu am cavalerismul de a nu te injosi, pentru ca ar fi injust sa ne masuram puterile si cunostintele. Iti mai sugerez sa pastrezi expresiile de la tine din cartier pentru discutiile cu apropiatii tai.

Te mai rog sa sfarsesti a te contrazice de la o postare la alta. Amuzamentul poate derapa repede in plictiseala, ceea ce atrage ignoranta celorlalti. Si tu nu vrei asta, vrei ca lumea sa te citeasca. Sunt convins ca pe multi nu ii intereseaza daca ai copiat textele, atat timp cat ei afla ceva nou de la tine.
Da repede un search pe Google si vezi ce inseamna inamovibil (te scuz ca ai incurcat pluralul, o pun pe seama grabei). Ca sa intelegi: un judecator nu poate fi mutat la alta instanta impotriva vointei lui. Asadar, ce treaba are asta si cu subiectul in discutie? Prietene, nu pot sa ma abtin si iti spun iarasi: te faci de ras. Cunostintele tale sfertodocte pot impresiona amicii de spart seminte. Pe intelesul tau: nu vinde castraveti la gradinar.

Sunt convins ca in cele din urma esti un tip simpatic. Si asta nu din cauza hohotelor de ras pe care le starnesti destul de des. Stradania ta de a posta cat mai multe informatii poate avea si o latura pozitiva, daca trecem peste derapajele copy/paste si prostul obicei de a ridiculiza locul pe care tu insuti il frecventezi si il copiezi. Asa gratuit cum este.

Am sa inchei acum, invitandu-te politicos sa ne prezinti (nu doar mie, dupa cum vezi polemica noastra este urmarita) dovezile si suportul afirmatiilor tale. Daca nu, poate gasesti resurse si suficienta barbatie ca sa recunosti ca ai gresit, lasandu-te condus de infumurare si dorinta de a raspunde oricum si orice, numai sa te scoti din situatia jenanta in care singur te-ai bagat. Si tacerea o voi considera o admitere tacita a ultimei variante.
Sa aveti un weekend placut.
#37
mister171
Acces restricționat
635 mesaje
din 09/10/2009
50% warn
25 noiembrie 2009, 15:59:10
klax187 18-06-2009 20:48:05
tudor777
Pentru restul infractiunilor (cele de la punctul 1) nu este necesar avizul judecatorului pentru efectuarea unei inregistrari.
Esti inteligent, pe bune!

Normal ca nu ai nevoie de avizul judecatorului pentru a efectua o inregistrare. Conteaza ce fac, mai departe cu acea inregistrare si daca va fi acceptata in instanta. :idea:

Daca nu ai realizat, pana acum, traim in Romania, o tara unde judecatorii sunt inamovibil.

La fel de bine pot avea acasa instalat un sistem complex se secutitate, proiectat si instalat de o firma care este atestata in domeniu. In caz ca...acele imagini constituie probe in instanta.

Aminteste-ti cazul George Buhnici, acuzat de spionaj, datorita faptului ca realiza un reportaj cu (,) camera ascunsa!
Probele audio si cele video nu sunt probe in instanta!
#38
spionelul
Începător
2 mesaje
din 17/09/2010
17 septembrie 2010, 18:17:07
Am vazut niste sisteme interesante pe www.spionaj.com
Camere mascate in pix. ceas de mana, ochelari, bricheta si altele
#39
ghost7rider
Începător
6 mesaje
din 30/08/2011
03 septembrie 2011, 19:19:25
zona dual dar gasesti destule magazine online de unde poti cumpara eu sugerez un ceas
#40
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
03 septembrie 2011, 21:04:47
si mai misto e un pix,acum au trecut la rezolutii decente

This fantastic Digital Video device is styled like a standard Ball point pen, and yet it is capable of recording up to around 2hours of video on a single charge and up to 5hours of video (in 2 hours sessions max) at a resolution of 1280x960 onto a 16GB MicroSD card (not included). It will also take photos at a resolution of 3840x2880 !. Unexpectedly, this device also functions as a MicroSD Card Reader AND a Webcam For a device of this size this is a truly amazing combination of features.
3840 x 2880 Photographs
1280 x 960 @ 30fps video recording
MicroSD Card Reader (up to 16GB - not included)
DIMENSIONS: 144mm length x 13mm diameter

http://bhubaneswar.click.in/classifieds/images/18_2_2011_19_04_6077_spy_pen.jpg

pe ebay sunt la sub 50% din pretul din ro
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
#41
TABela
MW Addicted
3952 mesaje
din 05/08/2008
78 aprecieri
17 septembrie 2011, 21:52:13
Am comandat una buc. ochelari de soare spy + o cartela de 8gb, total 170 lei. Okazii.ro
luni expediaza coletul. Abia astept  :D
#42
N-ter
MW Addicted
4287 mesaje
din 08/12/2005
1 aprecieri
18 septembrie 2011, 14:25:34
pixul probabil are led si ochelarii numai spy nu sunt la cum arata.  :D
#43
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
18 septembrie 2011, 15:50:59
spvc100 17-09-2011 22:52:13
Am comandat una buc. ochelari de soare spy + o cartela de 8gb, total 170 lei. Okazii.ro
luni expediaza coletul. Abia astept  :D
iti dai seama ca ai dat mai mult decat dàºblu nu? :roll:
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
#44
TABela
MW Addicted
3952 mesaje
din 05/08/2008
78 aprecieri
Symbian
18 septembrie 2011, 21:46:48
Cum dublu? M-am uitat la magazine online, si acest model care filmeaza in HD, costa peste 300 lei. Deci ochelarii 119, cartela de 8gb =170. Transportul e gratis. Acum de l-am comandat numai conteaza, preiau coletul. Unde ai vazut mai ieftin?
Publicitate
Publicitate
#45
TABela
MW Addicted
3952 mesaje
din 05/08/2008
78 aprecieri
Symbian
18 septembrie 2011, 22:21:36
Daca luni expediaza coletul, cu Posta Romana pe vineri ar trebui sa ajunga. Am sa fac un film test si o pun sus. Pe youtube este o gagica blonda Kitty care are axest tip de ochelari, si filmele sunt surprinzator de clare.
Înapoi la Gadgets
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 16 ani
Cracku
MW Addicted
Ultimul acum 8 ani
webmaster
Acces restricționat
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 27% ⋅ 35
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 131 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.033⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!