Smartphone-ul tău Android înregistrează în secret tot ceea ce faci! Uimitor

473 vizualizări
0 răspunsuri

Topicul a fost blocat. Nu se mai acceptă răspunsuri.

autor subiect #1
florinlix
Începător
32 mesaje
din 07/12/2011
82% warn
Opera Mini
13 decembrie 2011, 13:15:15
Un tânăr dezvoltator de aplicații Android, Trevor Eckhart, a descoperit un program spion, implementat în sistemul de operare pentru dispozitive mobile creat de Google, care știe în fiecare moment ce faci pe telefon și înregistrează absolut orice acțiune.
Trevor Eckhart a postat pe Internet un film care ar trebui să îi îngrozească pe utilizatorii de smartphone-uri care rulează sistemul de operare Android. Acesta a descoperit un program spion care se află instalat pe majoritatea telefoanelor inteligente Android și care înregistrează, fiecare apăsare de tastă, parole, SMS-uri , chiar și localizarea geografică.
Programul spion a fost creat de compania Carrier IQ. Aceasta se descrie pe site-ul propriu ca fiind singura companie care oferă date legate de experiența utilizatorilor operatorilor și producătorilor de terminale mobile. Producătorii de telefoane instalează acest soft în sistemele de operare ale terminalelor mobile, deși acest sistem aparent înregistrează tot ce se întâmplă în terminale.
Porgramul spion se găsește, atât în dispozitivele mobile Android, cât și în cele Nokia sau Blackberry. Problema este că acest program nu înregistrează doar date generice anonime, ci absolut totul.
Compania Carrier IQ a negat acest lucru, afirmând că ceea ce face este doar să analizeze performanțele terminalelor, iar programul său nu a fost conceput pentru a urmării utilizatorii. În clipul de mai jos se poate observa clar însă că cei de la Carrier IQ se înșeală. Programul spion stă între utilizator și aplicații și indifferent cât de sigure și private sunt aplicațiile, softul înregistrează tot. De la locație până la adrese de email și parole, mesaje text, toate sunt înregistrate de softul spion.
Ce pote face un utilizator de Android. Nu mare lucru, programul spion rulează în permanență și nu poate fi dezactivat, asta în caz că nu ești un hacker foarte bun. Chiar și lui Trevor Eckhart, cel care a descoperit acest soft periculos, i-a fost greu să scape de el.
Înapoi la Trash
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 10 ani
florinlix
Începător
Ultimul acum 10 ani
florinlix
Începător
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 37
  • E frumos dar nu prea 23% ⋅ 31
  • Laser frate! 49% ⋅ 65
Au votat 133 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.014⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!