Wireless Sensors Network(WSN)-need some advices..

335 vizualizări
5 răspunsuri
autor subiect #1
daria88
Începător
3 mesaje
din 12/03/2011
12 martie 2011, 17:22:52
Buna ziua,

Am de facut o WSN ,ca parte practica pt licenta..si am nevoie de niste sfaturi,va rog :),mentionez ca nu prea ma pricep(chiar daca sunt la o facultate de profil..)dar vreau sa ma "zbat" pt licenta ..in consecinta ,pana in mom. de fata,am citit cate ceva de pe net,din carti..si am in mare o idee despre ce vreau sa fac:

Reteaua wireless (wsn)se va constitui din 4 senzori ce detecteaza fum amplasati in 2 camere alaturate..,pe langa cei 4 senzori mai am nevoie de un gateway=nod (la nivel fizic nu prea am idee in ce s-ar traduce un gateway-in cazul de fata)la care transmit cei 4 senzori...si acesta(gateway-ul) cu fir(wired) se contecteaza la unitatea de prelucrare care va fi un PC.

Acum,intrebari ar fi mai multe..dar mom. ma rezum la :ce dispozitive mi-ar tb mai exact pt reteaua wireless ?eu am un modem 3G+ Huawei E160E de la Orange (USB)..,ma gandeam daca se poate seta cumva sa fac o retea wireless cu ajutorul lui..si daca da ,ce mi-ar mai trebui,ce tip va fi reteaua?ad hoc..sau lan sau..altceva?

MULTUMESC anticipat!
Publicitate
Publicitate
relu
CleanUP Crew
2439 mesaje
din 10/03/2006
187 aprecieri
12 martie 2011, 19:35:19 • actualizat 12 martie 2011, 19:39:39 (1 ori)
nu ai cum sa faci o retea wireless cu modemul 3G... pe asta il folosesti doar pt a te conecta la internet si eventual ca un card reader pt microSD, daca are slot, si pt a trimite/primi sms-uri....
echipamentele standard pt o retea wireless de computere, pt internet si transfer date nu cred ca vor merge cu detectoarele de fum... de fapt sunt sigur ca nu merge asa...
iti trebuie o unitate speciala la care sa conectezi detectoarele de fum wireless, si unitatea asta sa o poti conecta la un computer sa vezi rezultatele inregistrare... spun asta pt ca acasa(stau la bloc), repartitoarele de pe calorifere sunt wireless si transmit catre un aparat special, montat pe casa scarii... la mine sunt 2 receptoare care primesc date de la toate repartitoarele din scara(10 apartamente, cu cate 4 sau 5 repartitoare)... luand modelul asta ca exemplu, si tie iti trebuie un receptor special, iar detectoarele de fum sa fie compatibile cu el...
eventual, cu modemul 3g ai putea avea internet pe computerul la care este conectat receptorul, iar softul sa-ti trimita avertizare pe mail sau sms(modemul fiind capabil si sa trimita mesaje) in momentul in care unul sua mai multi senzori detecteaza fum sau nu raspund la interogarile de control(pe nave, sistemul de detectie fum si foc trimite cate un semnal la fiecare detector(la un anumit interval de timp) pt a verifica daca functioneaza, iar detectorul trebuie sa raspunda, in caz contrar pe panoul principal apare un avertisment care nebagat in seama poate declansa alarma acustica)...

ti-ar trebui ceva de genul asta...
"Chiar și moartea e un început!"
tzapu
MW Addicted
3263 mesaje
din 12/02/2008
26 aprecieri
12 martie 2011, 20:03:04 • actualizat 12 martie 2011, 20:11:45 (2 ori)
In speranta ca acest mesaj nu este o gluma... iti trebuie un model mai ieftin de Arduino la care conectezi un senzor de fum sau mai multi. Conectarea cu pc-ul se poate face prin USB, bluetooth, LAN poate chiar si prin Wifi.
tzapu
MW Addicted
3263 mesaje
din 12/02/2008
26 aprecieri
13 martie 2011, 19:12:14
oare a mai dat pe aici ??
autor subiect #5
daria88
Începător
3 mesaje
din 12/03/2011
14 martie 2011, 10:04:34
..da am mai dat..,si am sa mai dau :)..,chiar de mi-ai zis-o pe un ton mai aiurea,apreciez ca mi-ai zis ceva corect.
o zi buna!
corilan76
Acces restricționat
232 mesaje
din 21/02/2011
14 martie 2011, 10:10:59 • actualizat 14 martie 2011, 10:13:55 (1 ori)
Eu zic sa vorbesti cu un profesor de profil mecatronic, sa-ti faca o plansa, cu senzori, prin by-pass incat sa functioneze in caz de o defectiune..

Si explicatia plansei.
Sorry, but i m out of forum !
Înapoi la Rețelistică
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 14 ani
daria88
Începător
Ultimul acum 14 ani
corilan76
Acces restricționat
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 39
  • E frumos dar nu prea 23% ⋅ 32
  • Laser frate! 48% ⋅ 66
Au votat 137 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.030⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!