Politica

15 818 vizualizări
3 296 răspunsuri
cypryan
MW Addicted
6348 mesaje
din 01/01/2006
57 aprecieri
29 iulie 2012, 11:14:53 • actualizat 29 iulie 2012, 11:18:47 (1 ori)
Desi votu e secreet, merg cu cea mai mare placere sa votgez DA si sa plece mizerabilu ala Basescu si cu toti punpicuristi lui.
Si sper ca cine ii va lua locu sa faca in asa fel sa se redeschida toate dosarele a lui basescu si ai acolitilor lui si la puscarie cu ei. Basescu e mai rau ca Ceausescu..e un dictator periculos ptr. tara.
Client orange
Publicitate
Publicitate
ADS
MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
29 iulie 2012, 11:45:49
Mai intereseaza pe cineva, ca astazi 29 iulie e sarbatorita Ziua
Imnului National ?

Semnificația imnului
Titlul "Deșteaptă-te, române!" este în același timp social și național; social, deoarece impune o permanentă stare de a asigura tranziția către o lume nouă; național, deoarece alătură această deșteptare tradiției istorice. Imnul conține acest sublim "acum ori niciodată", prezent și în alte imnuri naționale, de la "paion"-ul cu care grecii au luptat la Marathon și Salamina până la "Marseilleza" Revoluției franceze.

Versuri
Imnul de stat al României este alcătuit din unsprezece strofe. La ocazii festive se interpretează strofele 1, 2, 4 și 11.

Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte,
La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani!

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!

Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine,
Româna națiune, ai voștri strănepoți,
Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine,
"Viață-n libertate ori moarte!" strigă toți.

Preoți, cu cruce-n frunte! căci oastea e creștină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost' pământ!

Wikipedia
cît despre ceea ce va fi, deocamdată e sublim
madalinul
MW Addicted
1173 mesaje
din 07/01/2008
29 iulie 2012, 11:46:38
Hotoman 29-07-2012 07:08:30
lol tare cu boicotul asta, practic votul nu e secret. 99% din astia care se duc la vot sunt cu USL, ai putea sa ii scupi cand ii vezi ca ies de la urne :lol:
Esti un incult fara margini. Daca cineva are o opinie diferita de a ta trebuie scuipat nu?
Vai de tine si de educatia pe care ai primit-o.
LucianGL
MW Addicted
2247 mesaje
din 22/08/2006
-2 aprecieri
29 iulie 2012, 12:30:10 • actualizat 29 iulie 2012, 12:39:15 (3 ori)
modoran 29-07-2012 10:43:54
LucianGL 29-07-2012 07:46:46
basescu a furat prea mult,a mintit prea mult,ca sa nu mai zic ca nu are nici o urma [ dosar ] ,si da in primavara asta a aratat cat este de dictator.
Crezi că dacă era dictator așa cum spui se mai ținea vreun referendum astăzi ?
DACA ERA DUPA BASESCU,TU CE CREZI?SE MAI FACEA VREUN REFERENDUM AZI ???!!! ???

LucianGL 29-07-2012 07:46:46
ca sa nu mai zic de logica faptului ca antonescu e mult mai destept ca basescu
Antonescu e om de paie, cam la fel ca și Emil Constantinescu.
TE BAZEZI PE VORBE,DOAR VORBE,PT CA ASA A ZIS BASESCU,MA KK PE VORBELE LU BASESCU PT CA ORICUM NU AU NICI O VALOARE,CA MAINE IL VAD CA IL FELICITA PE ANTONESCU ,ATUNCI CE AI SA MAI ZICI?

PS:Basescu mai are 11 ore si crapa,se duce unde ii e locul cat de curand.
Oare va avea curaj sa iasa saptamana care vine in public,fara sutele de securisti civili prin juru lui?Ca as vrea sa il "felicitam" pt victorie
Dacă am face cu toții lucrurile pe care suntem capabili să le facem,ne-am uimi pe noi inșine - set by Lucian
[img]http://img32.imageshack.us/img32/5485/sexygirlsok.jpg[/img]
Hotoman
MW Addicted
4261 mesaje
din 16/02/2009
13 aprecieri
29 iulie 2012, 12:37:16
lol am zis ca TU ai putea sa ii scuipi, nu ca eu ii scuip of incuiat mai esti
LucianGL
MW Addicted
2247 mesaje
din 22/08/2006
-2 aprecieri
29 iulie 2012, 12:41:39
ce scuipat am tras pe votu de azi,hehehe,si e incuiat votu :))
asta ca sa fiu in rand cu tine ca si ideologie
Dacă am face cu toții lucrurile pe care suntem capabili să le facem,ne-am uimi pe noi inșine - set by Lucian
[img]http://img32.imageshack.us/img32/5485/sexygirlsok.jpg[/img]
Hotoman
MW Addicted
4261 mesaje
din 16/02/2009
13 aprecieri
29 iulie 2012, 12:54:44 • actualizat 29 iulie 2012, 13:02:40 (1 ori)
EXIT POLL votanti: bosorogii: 52% peste 60 de ani, 54% barbati
LucianGL
MW Addicted
2247 mesaje
din 22/08/2006
-2 aprecieri
29 iulie 2012, 13:14:59
cred ca peste 50 % in romania sunt bosorogi,asa ca ce te miri ?!
Dacă am face cu toții lucrurile pe care suntem capabili să le facem,ne-am uimi pe noi inșine - set by Lucian
[img]http://img32.imageshack.us/img32/5485/sexygirlsok.jpg[/img]
CrYs22
MW Lurker
284 mesaje
din 06/07/2012
1 aprecieri
29 iulie 2012, 14:33:38
Eu am votat, poate se schimba ceva in Romania.

Imi permit sa citez ce a scris Crin Antonescu pe blog-ul personal
"România arată ca un stat în derivă. Un stat acefal, neguvernat și fără direcție. Cum altfel am putea descrie un stat în care președintele mai întâi ne propune sacrificarea pensionarilor, apoi se ascunde în tăcere în Palatul său, din care iese doar pentru a se răsti la sinistrații cărora apele le-au luat casele; un președinte care se comportă ca un dictator în raport cu instituțiile și atunci când vine vorba de puterea personală, dar nu are niciun proiect în raport cu societatea. Cum altfel am putea descrie un stat în care guvernanții n-au nici un plan, decât propria supraviețuire politică; în care măsuri cu grave consecințe economice și sociale, precum creșterea TVA, sunt luate la nimereală, peste noapte; un stat în care administrația centrală nu mai este de mult în slujba interesului public, ci a unei clientele, care trebuie hrănită, pentru că a cotizat greu în campania electorală.

Românii nu mai au astăzi încredere în stat. Statul nu-i mai protejează, nu le oferă minime garanții privind nivelul de trai, ci doar o nesfârșită bâlbâială și măsuri de natură să le îngrădească existența. Aici de fapt este fondul problemei. Vorbim la nesfârșit despre deficit, despre împrumutul de la FMI, despre cota unică sau impozitul progresiv, despre TVA și prețuri. Ele sunt doar la suprafață. Cauza profundă a blocajului total în care ne aflăm este că nu știm încotro ne îndreptăm, ca stat, ca națiune, ca indivizi, că cei care ne conduc n-au o viziune, nu sunt și nu au capacitatea interioară de a deveni lideri autentici ai acestei societăți.

O societate care nu-și întrezărește viitorul devine o societate în derivă, condamnată la o perpetuă criză, nu economică, nu financiară, ci interioară, de mentalitate și atitudine. O societate demoralizată și resemnată, pentru că nu mai vede nicio ieșire din fundătura în care a ajuns, pentru că nu mai are nicio speranță și nicio urmă de încredere.

De aceea, România are nevoie de o alternativă acum. Nu peste un an, nu când vin alegerile, nu când calculele politice par favorabile unuia sau altuia. Acum. Pentru că atunci va fi prea târziu. Iar noi, ca liberali, suntem datori să lucrăm la construcția unei alternative.

Proiectul nostru politic, la care lucrăm acum, este să oferim o alternativă concretă de politici și oameni. Ce presupune acest proiect:

• Un program realist și dezideologizat pentru combaterea crizei. Ar trebui să lăsăm de-o parte falsa retorică ideologică. Nu cred că pe oameni îi interesează azi dacă soluțiile sunt din arsenalul dreptei sau stângii, ci eficiența lor. Fundamentul acestui program trebuie să fie repornirea motoarelor economiei private. România nu se poate salva doar reducând deficitul și așteptând să profite de un presupus reviriment miraculos al economiei mondiale.

• O echipă de un profesionalism și de o integritate indiscutabilă. De data aceasta, toate mecanismele clasice de funcționare a partidelor trebuie puse între paranteze. La vremuri de criză, partidele și participanții la un asemenea proiect al alternativei trebuie să înțeleagă să sacrifice interesele activiștilor proprii. Cei propuși pentru o viitoare guvernare nu vor fi nici rezultatul jocurilor de interese ale organizațiilor județene, nici exponenții grupurilor de finanțatori, ci oameni capabili să gestioneze ieșirea din criză a României. Cu sau fără carnet de partid.

• Un program adevărat de depolitizare a administrației și de transparență a cheltuirii banului public. De ani de zile se vorbește despre depolitizarea administrației. Unii strigă acum, din rațiuni propagandistice, că toți cei din administrație, de la secretari de stat în jos, să fie funcționari publici. Nu cred că acest lucru e posibil în România. Noi trebuie să propunem soluții care au șanse de a rezista în timp și nu fantezii electorale. Nu mai avem nevoie de slogane și de populisme de felul acesta, în care nimeni nu crede în mod real. Odată pentru totdeauna trebuie să abandonăm sistemul în care spunem publicului ce credem că se aude bine și facem cum vrem noi. De aceea voi propune tuturor partidelor politice un pact național privind depolitizarea administrației publice, un acord care să prevadă explicit câte posturi din administrație, la nivel central sau local, sunt numite politic și câte aparțin funcționarilor de carieră. Vom face, împreună, o carte albă a administrației publice. Acolo va scrie clar și fiecare cetățean al României va ști, atunci când candidează pentru un post administrativ, dacă acesta e numit politic sau e de funcționar de carieră.

• O guvernare responsabilă trebuie să elimine alocarea de fonduri clientelei de partid. Furăciunea de partid, de la guvern până la ultima primărie, trebuie să se oprească. A venit vremea să introducem reguli și criterii, care să țină cont de dimensiunea și nevoile comunităților și să elimine arbitrariul în ceea ce privește distribuirea banilor de la buget. Poate, în felul acesta, n-o să mai fie nevoie de tragedia morții unor oameni și de vieți distruse după inundații, ca să constatăm că banii pentru diguri s-au dus la săli de sport, pentru a ajunge în buzunarele unor clienți politici.

Miza construirii unei alternative este acum mai mare ca oricând. Am auzit zeci de voci spunând că toți politicienii sunt la fel. Este o temă falsă, alimentată deliberat și, aș spune, în mod cinic. Miza proiectului alternativei este, în primul rând, să arate că există diferențe, că se poate și altfel, că nu suntem toți la fel. Dincolo de orice fel de calcule electorale, datoria noastră este să redăm oamenilor încrederea că există soluții și acestea pot veni din interiorul sistemului politic. Putem da o direcție acestei țări și putem întrezări un altfel de viitor. Întotdeauna există soluții, cine vrea o să le găsească, cine nu o să găsească scuze... "
pauza
Hotoman
MW Addicted
4261 mesaje
din 16/02/2009
13 aprecieri
29 iulie 2012, 14:41:52
lol nu v-a tras-o destul cu revolutia bunului simt? ati vazut ce vocabular are la adresa lui Basescu
LucianGL
MW Addicted
2247 mesaje
din 22/08/2006
-2 aprecieri
29 iulie 2012, 15:00:58 • actualizat 29 iulie 2012, 15:01:43 (2 ori)
Vorbeste foarte frumos , in comparatie cu basinescu , jos palaria ca are o viziune sociala,nu doar personala basesciana adresata strict acelor "romani" carora le adresa "salutul mincinos" sa traiti bine
Dacă am face cu toții lucrurile pe care suntem capabili să le facem,ne-am uimi pe noi inșine - set by Lucian
[img]http://img32.imageshack.us/img32/5485/sexygirlsok.jpg[/img]
Hotoman
MW Addicted
4261 mesaje
din 16/02/2009
13 aprecieri
29 iulie 2012, 15:26:05
lol "mincinos", "ticalos", "nemernic" . si ce ma nu traiesti bine? hai zi ce nivel scazut de trai ai
LucianGL
MW Addicted
2247 mesaje
din 22/08/2006
-2 aprecieri
29 iulie 2012, 15:43:18
traiesti foarte bine mai ales cand stai 2 luni in spital , sau cand vrei sa faci o scoala , ca sa nu mai zic ca risti sa nu mai traiesti deloc
Dacă am face cu toții lucrurile pe care suntem capabili să le facem,ne-am uimi pe noi inșine - set by Lucian
[img]http://img32.imageshack.us/img32/5485/sexygirlsok.jpg[/img]
Hotoman
MW Addicted
4261 mesaje
din 16/02/2009
13 aprecieri
29 iulie 2012, 15:58:21
daca vroiai atentie de ce nu ai dat spaga in spital?
Publicitate
Publicitate
tzapu
MW Addicted
3263 mesaje
din 12/02/2008
26 aprecieri
29 iulie 2012, 17:28:16 • actualizat 29 iulie 2012, 17:29:33 (3 ori)
Am fost la vot ca sa aiba marinarul hartie sa se stearga dupa ce mananca ră...zgândele
Înapoi la Free zone
Topicuri similare
alliin
acum 14 ani
22
560 vizualizări
Off topic, e politica! Atentie! în Free zone  
Deschis de gogo ⋅ acum 15 ani 1 2
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 16 ani
JohnnyD
MW Addicted
Ultimul acum 1 an
thanatos
MW Liker
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 27% ⋅ 35
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 131 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.052⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!