Stiri din lumea Windows Smartphones/PocketPC

4 211 vizualizări
146 răspunsuri
autor subiect #121
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
19 ianuarie 2008, 08:38:34
i-mate on the verge of bankruptcy

It looks like i-mate will either go bankrupt or will be purchased by some other company - the situation is that bad and this time even Financial Times confirms it.

Some highlights about i-mate's situation:

* similarly as previously i-mate was blaming some Taiwanese manufacturers for problems, this time i-mate blames Qualcomm that supposedly is not delivering enough of electronic chips
* i-mate can't sell in USA some of their handsets due to patent issues
* Jim Morrison - originally from Scotland, EU - who is a CEO of i-mate said that situation is so grave that they must "review the strategic options for the company" what means practically that everything is possible
* i-mate went public, i.e. was sold on stock market what raised 68 million US dollars but since many years it has financial problems
* it looks like the only chance for i-mate to survive in any form is that some other company will buy it

sursa
Publicitate
Publicitate
autor subiect #122
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
22 ianuarie 2008, 18:47:25 • actualizat 22 ianuarie 2008, 18:48:17 (1 ori)
HTC and Parrot unite to provide better Bluetooth
HTC has announced that they will be teaming up with Bluetooth manufacturer, Parrot, in a joint venture to offer improved compatibility and an all around improved user experience for accessories. "This enables HTC users to maximize the use of their devices through Parrot’s technology" says Henri Seydoux, founder and CEO of Parrot. In return for providing HTC with the improved wireless hardware, the handset manufacturer will offer Parrot help with product road maps and marketing strategy.

http://www.theunwired.net/media/news/new_htc_logo_small.jpghttp://www.uberphones.com/photos/2008/1/parrot.jpg

sursa
autor subiect #123
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
25 ianuarie 2008, 08:51:52
schimbare de strategie la MS
moalesipufos
MW Addicted
1760 mesaje
din 08/02/2007
26 ianuarie 2008, 00:52:40 • actualizat 26 ianuarie 2008, 00:57:02 (3 ori)
Top 10 programe pentru Windows Mobile

De departe Windows Mobile se bucură de cele mai multe aplicații disponibile, din mulțimea sistemelor de operare pentru dispozitive mobile, de aceea un top este binevenit pentru cei care fac primii pași în lumea Windows pe telefon.

10 - Spb GPRS Monitor

Chiar dacă pe alte meleaguri există abonamente cu trafic nelimitat pe telefon, la noi n-au sosit aceste vremuri, motiv pentru care este imperios necesar să verificăm cantitatea de informație transmisă și recepționată prin intermediul rețelei de telefonie mobilă.

Spb GPRS Monitor este capabil să genereze rapoarte real time sau la perioade de timp predeterminate. Utilizatorul poate seta costurile, raportul final incluzând și prețul ce trebuie plătit la sfârșitul lunii, pe lângă abonament. Rapoartele pot fi exportate în format CSV, permițând arhivarea ușoară a statisticilor.

9 - Spb Wallet

Pe lângă pierderea informațiilor în cazul furtului unui Pocket PC mai grav este dacă aceste informații ajung în mâinile unor persoane nedorite. Pentru a preveni acest lucru vin programele gen Spb Wallet, care creeaza un spațiu criptat, în care sunt stocate informațiile tale, ce pot fi sincronizate cu unul sau mai multe calculatoare.

8 - Adobe Reader Pocket PC

Adobe Reader for Pocket Pc
La ce bun ar fi un telefon inteligent dacă nu am putea citi PDF-uri pe el, fie că este vorba de ebook-uri, fie că este vorba de un manual de DCE (Dispozitive și Circuite Electronice), pentru un examen la care nu ne simțim foarte pregătiți.

Cum era de așteptat, Adobe, creatorul formatului PDF, oferă Adobe Reader for Pocket PC, o aplicație cu funcții ce rivalizează cu versiunea desktop, folosită pe majoritatea PC-urilor noastre.

Pentru Windows Mobile Smartphone există opțiuni freeware, una dintre acestea fiind Smartphone PDF Viewer.

7 - Total Commander

Deși este un program destul de vechi, Total Commander este cel mai bun manager de fișiere pentru Windows Mobile. Depășește cu mult orice poate oferi File Explorer, aplicația implicita oferită de Microsoft pentru managementul fișierelor.

Nu are sens să enumerăm toate funcțiile suportate de Total Commander, dar merită amintit clientul FTP, editorul registry, suportul arhivare/dezarhivare zip și bara de meniu configurabilă.

Total Commander este disponibil atât pentru Windows Mobile Pocket PC cât și Smartphone.

6 - TCPMP Player

TCPMP
Pentru unii primează funcțiile business și office la un smartphone sau PDA Phone. Pentru mine contează și cele multimedia, de aceea este indispensabil un player decent, care să știe cât mai multe formate video și audio.

Cel mai bun astfel de player, TCPMP (The Core Pocket Media Player), a fost abandonat, dar mai poate fi încă descărcat gratuit. Succesorul său, pe bani, este Core Player. Printre funcțiile suportate de TCPMP se numără egalizatorul audio, modului de benchmark, posibilitatea schimbării orientării clipului rulat, formatul pixelului, zoom, viteza de redare samd și suportul pentru playlist-uri. TCPMP este disponibil atât pentru Windows Mobile Pocket PC cât și Smartphone.

Prin plugin-uri se poate adăuga suport DivX și AC3.

5 - Spb Backup

Cu cât telefoanele devin mai inteligente cu atât ajungem în situația de a căra în buzunar multe date pe care nu ne permitem să le pierdem. Pentru backup-ul acestora există utilitare precum Spb Backup, ce permite efectuarea de backup-uri regulate și selectarea datelor de vor fi salvate (contacte, emailuri, poze etc).

Spb pune la dispoziție chiar și un utilitar pentru PC ce poate extrage informații din arhivele create de Spb Backup.

4 - Agile Messenger

Era păcat ca una din cele mai des întâlnite activități pe PC, chat-ul, să nu fie reprezentat pe telefoanele inteligente. Agile Messenger este cel mai cunoscut program de mesagerie instantă, fiind capabil să se conecteze la rețelele MSN, AIM, Yahoo, ICQ și Google Talk.
Pe lângă transmiterea mesajelot text, Agile Messenger oferă funcții de sharing al fotografiilor și clipurilor video, precum și suport pentru conversații Push to Talk. Agile Messenger este disponibil pentru Windows Mobile, Symbian S60, Sony Ericson UIQ și J2ME.

3 - Spb Phone Suite


Dacă funcțiile de bază oferite de aplicația Phone nu îți sunt suficiente atunci ai nevoie de Spb Phone Suite. Printre funcțiile oferite de acesta se numără respingerea unui apel și trimiterea unui răspuns SMS, Photo speed dial, manager de profile (general, silent, vibrație etc), manager wireless, fotografii în log-ul cu apeluri și filtrare a apelurilor în funcție de liste predefinite.

2 - Opera Mobile

Cum este și de așteptat, pe un telefon cu Windows Mobile browserul web implicit este Internet Explorer. Cu toate acestea există o mulțime de browsere pentru platforma Windows Mobile, dintre care se evidențiază Opera Mobile și Opera Mini. Primul este un browser ce copiază versiunea desktop, deci avem suport pentru tab-uri și un motor de randare puternic.

Opera Mini este o versiune client server, unde paginile cerute de utilizator sunt întâi prelucrate de un server, fiind servită o versiunea de dimensiuni mult reduse și formatată pentru rezoluția ecranului telefonului. Opera Mini este ideală pentru cei care nu doresc să cheltuie prea mulți bani pe abonamentul de date al operatorului de telefonie mobilă, dar doresc să rămână conectați permanent. Pentru mai multe detalii despre Opera Mini puteți reciti testul realizat de go4it.ro.

1 - Spb Pocket Plus

Ocupantul primului loc, Spb Pocket Plus, nu poate fi descris ca un produs, ci mai mult ca o suită de programe menite a crește productivitatea lucrului cu un Pocket PC. Cea mai nouă versiune, 4.0, aduce un plugin de creare pe ecranul Today de tab-uri cu shortcut-uri către programele instalate și informații utile, funcții suplimentare pentru Internet Explorer și File Explorer, task manager cu buton de close pentru aplicații care rulează, indicator baterie pe homepage și smart scrolling (scroll în stil iPhone).

Spb Pocket Plus este un program premiat și de Microsoft drept cea mai bună aplicație pentru Windows Mobile.
Precum observați nu am vorbit de o suită office. Motivul este simplu: majoritatea covârșitoare a Pocket PC-urilor, PDA Phone-urilor și Smartphone-urilor sunt livrate cu Microsoft Office Mobile, ce cuprinde programele Word Mobile, Excel Mobile și Powerpoint Mobile.
Pentru a încheia trebuie menționat faptul că există multe aplicații a căror utilitate variază de la caz la caz, utilizatorul fiind cel care poate decide în ce măsură un anumit program prezintă interes.

Sursa: http://www.go4it.ro

Note: Posts were merged
autor subiect #125
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
31 ianuarie 2008, 17:59:09 • actualizat 31 ianuarie 2008, 18:10:25 (2 ori)
WITHDRAWAL: Lenovo retires from Mobile Phone and Windows Mobile business
Chinese PC maker Lenovo (you know - the one which bought IBM's ThinkPad business back in 2004) just announced that it has agreed to sell its loss-making handset and mobile phone business for US$ 100 million to a private equity firm controlled by its parent Legend Holdings.
Lenovo Mobile, which isn't well known for its Windows Mobile PDAs and smartphones since these devices are mainly on sale in Mainland China only, made losses of 134 million Yuan in the 2007 calendar year and its the last part of Lenovo's non-core business expansion started in 2001.Hony Capital Fund, a private equity firm partly owned by Legend Holdings, will acquire the entire registered capital of Lenovo Mobile from Lenovo Group. Legend Group owns over 42 percent of Lenovo Group.
sursa
http://www.theunwired.net/media/news/lenovo_pda_small.jpg

=============
comentariu: cam asta se intampla cand nu ai un plan de afaceri bine pus la punct....exceptand divizia de PC-uri care aparent merge bine,Lenovo nu s-a concentrat prea mult pe partea de productie a telefoanelor mobile,desi multa lume se astepta la o serie THinkpad mobile,lucru care nu s-a concretizat...ei au pierdut,pt ca multi utilizatori de thinkpad-uri ar fi preferat un mobil cu OS care sa aminteasca de mostenirea thinkpad...aceste au fost niste vise,care n-au fost speculate de chinezi si uite unde s-a ajuns....

Edited by IP-XCENTRIC at 31-01-2008, 19:26
admin
MobileWaveR
167 mesaje
din 21/04/2005
10 aprecieri
11 februarie 2008, 19:13:55
Mesajele in legatura cu Sony Ericsson XPERIA X1 au fost mutate pe topicul dedicat:
Sony Ericsson XPERIA X1

Sfat: data viitoare deschideti direct topic daca credeti ca un subiect merita mai multa atentie  :D.
autor subiect #127
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
26 februarie 2008, 23:23:08 • actualizat 26 februarie 2008, 23:23:50 (1 ori)
General Mobile DSTW1 Windows Mobile 6.0 Pro dual SIM cards

http://www.intomobile.com/wp-content/uploads/2008/02/general-mobile-dstw1.jpg

sursa
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
26 februarie 2008, 23:28:23
seamana foarte foarte mult cu alt model vazut acum cateva luni tot la rubrica de "trebuie sa apara" :hmm: dar am uitat denumirea. ala era pe negru
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
autor subiect #129
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
03 martie 2008, 20:13:33
ACQUISITION: Acer takes over E-Ten
Acer Inc. one of the world's third-largest branded PC vendors today announced it has entered into a definitive agreement to acquire E-TEN Information Systems Co., Ltd., a world's renowned designer and manufacturer of smart handheld devices and Windows Mobile smartphones, known under the Glofiish brand.
Under the terms of the agreement, Acer Inc. will offer a share exchange with ratio of 1: 1.07 for all the outstanding shares of E-TEN, which represents total equity value consideration of approximately NT$ 9 billion. The new issued shares will represent approximately 6% of total Acer outstanding shares.

The acquisition has been unanimously approved by the boards of directors of both E-TEN and Acer and is subject to standard closing conditions, including obtaining approval from Shareholders Meetings and the Governmental Regulators. It's expected that the acquisition is closed during Q3 2008.

http://www.theunwired.net/media/teaser/teaser_glofiish.jpg

sursa
Dicocodino
MW Addicted
1151 mesaje
din 16/07/2005
19 martie 2008, 20:38:05
Microsoft lucreaza cu Adobe pentru a integra suport Flash si PDF in Pocket Internet Explorer.
Sursa
soryn
MW Addicted
1050 mesaje
din 08/12/2005
Windows CE
08 august 2008, 11:26:08
Ce chestie!Apple isi doteaza angajatii cu wm-uri:http://www.mobinaute.com/155176-insolite-smartphones-windows-mobile-apple-store.html
jonny bravo
MW Addicted
955 mesaje
din 18/01/2007
19 august 2008, 21:54:19
HTC Touch Diamond a fost ales smartphone-ul european al anului 2008-2009 :)
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te... daca vrei sa fii fericit o viata, iarta!

http://klaus-camera6.blogspot.com/
autor subiect #133
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
01 octombrie 2008, 08:10:52
Microsoft to stick with licensing fees for Windows Mobile

Microsoft plans to continue charging licensing fees from handset makers for using Windows Mobile and not follow the free offerings of Google (Android) and Nokia (Symbian), Chief Executive Steve Ballmer said on Tuesday.
The pressure on Microsoft's high licensing fees has increased over 2008 with Google rolling out free Android technology and Nokia offering to buy out others from Symbian and also make its software royalty-free. According to Analysts, Microsoft charges US$ 8 to US$ 15 per phone.

sursa

Edited by IP-XCENTRIC at 01-10-2008, 08:12
deleteduser2
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
Windows CE
02 octombrie 2008, 07:31:58 • actualizat 02 octombrie 2008, 07:33:02 (1 ori)
In anul financiar care se va incheia la 30 iunie 2009 Microsoft estimeaza ca in Romania vor fi comercializate aproximativ 70000 de terminale cu sistem de operare windows mobile, a declarat Ionut Galota, Windows Mobile Product Manager.
In acest fel se urmareste cresterea vanzarilor, pe acest segment, cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand in Romania au fost comercializate aproximativ 40000 de unitati.
Publicitate
Publicitate
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
16 aprilie 2009, 16:51:44 • actualizat 16 aprilie 2009, 16:53:28 (2 ori)
Am auzit cum ca cei de la Toshiba ar pregati ceva noutati in materie de PPC. Aceste modele ar fi: TG02, TG03, K01, K02 and L01.

TG02
- 4,1 inch WVGA touchscreen
- Procesor 1 GHZ
- Camera 3,2 MP
- WM 6.5
- HSDPA
- GPS
- Rezistent la apa si praf

TG03
- 4,1 inch WVGA touchscreen
- Procesor 1 GHZ
- Camera 5 MP
- WM 6.5
- HSDPA
- 5.1-channel speaker
- VideoBox

Astea cica apar acum in 2009 4Q.

Pentru 2010 ar fi anuntate:

K01
- Tastatura QWERTY
- Procesor 1 GHZ
- 4,1 inch display
- WM 6.5
- Camera 3,2 MP
http://news.softpedia.com/images/newsrsz/New-Toshiba-TG-Phones-Spotted-TG02-and-TG03-6.jpg

K02
- 3,5 inch display
- Procesor 1 GHZ
- WM 6.5
- 3,2 MP
http://news.softpedia.com/images/newsrsz/New-Toshiba-TG-Phones-Spotted-TG02-and-TG03-7.jpg

L01
- 7 inch display
- 1 GHZ
- WM 6.5

http://news.softpedia.com/images/newsrsz/New-Toshiba-TG-Phones-Spotted-TG02-and-TG03-8.jpg

Se pare ca Toshiba face treaba buna! Oricum din cei care au G900,majoritatea au ramas si vor ramane fideli acestui brand!
Înapoi la Windows Smartphone
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 16 ani
IP-XCENTRIC
MW Moderator
Ultimul acum 13 ani
deleteduser2
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 37
  • E frumos dar nu prea 23% ⋅ 31
  • Laser frate! 49% ⋅ 65
Au votat 133 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.031⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!