da mai da aia nu au destul amperaj si dupa parerea mea, eu zic ca o sa iti descarci mai mult telu de cit sa il incarci...
dar bateria de 9v crezi ca are multi amperi?+tranzistorul care consuma? adaptezi montajul la acumulatori de tip R6 sau R20 dar se mareste volumul cutiei ! dar cand esti pe munte sau locuri greu accesibile fara220v a c ideea e buna imi place;-)
mai nu stiu daca ce zici tu e adevarat da mie sa nu ramai fara tel asa ai stabilizatoru de tensiune cu montaju care il zici tu implica sa scoti cipu ala ca teoretic nu mai ai nevoie de el ... si daca nimeresti o baterie mai ciudata ramai fara tel ;);)
nu ramai fara tel. pt.ca si el are un circuit de stabilizare a tensiunii e adevarat ca- l solicita pt.asta era tranzistorul din möntaj dar sa stii ca si incarcatorul telului are mici variatii de tensiune (voltaj)
Nu o sa mearga varianta cu bateria de 9v. Bateriile de 9v au tensiune mare, dar curent mic. Plus ca nu ar putea sustine un curent de cateva sute de mA pt cateva ore. Mai practica ar fi stabilizarea tensiunii cu o dioda Zenner si un tranzistor bipolar. Bineinteles ca asta nu rezolva problema bateriilor. Eu as folosi patru acumulatori NiMH legati in serie, care incarcati la maxim ar furniza o tensiune de aprox. 5v, suficienta pt o incarcare lejera, chiar si fara stabilizator de tensiune. Cat despre curent, avand o capacitate tipica de 1500-2200mAh, ar acoperii si pierderile cauzate de randamentul scazut, specific procesului de incarcare (pt un acumulator de 1050mA sunt necesari 1575mA)
Salutare! De ce nu se incarca SPV C 500 decat cu incarcatorul de retea original sau cu cablul USB dar cu compu deschis si bineinteles cu activesync instalat. Intreb asta pt ca am cumparat un incarcator auto cu iesire USB la care se pune cablu de date si nu incarca ,dar pe C 600 si un pocket pC merge.Aceleasi aparate mentionate se incarca la comp si cand este oprit(compu).Stie cineva cum se poate rezolva problema??
12 iunie 2009, 06:21:52 • actualizat 12 iunie 2009, 07:37:42 (1 ori)
e un integrat de la MAX 641ridicator de tensiune an comutatie alimentat de la baterie plaja de intrare 3V iesirea ramane constanta 5V/1A.Cei de la MAX au circuite si pt ancarcare de acumulatori.VA ANUNT DACA GASESC CEVA INTERESANT.Da 7805 e stabilizator de tensiune pozitiva 7905 de tensiune negativa.Trebuie sa tineti cont de decuplare la masa un ceramic si un electrolitic(condensator)+caderea de tensiune ce apare pe stabilizator
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.